Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ουάου ~ Δείτε πού θέλουν να μεταφέρουν τους γύφτους του Χαλανδρίου


Τεταμένο είναι το κλίμα από το πρωί της Τρίτης στη Μεσογείων όπου οι Βρομά του Χαλανδρίου έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, αντιδρώντας στη μετεγκατάστασή τους στην πρώην αμερικανική βάση στο όρος Πατέρας (στην κορυφή «Κανδύλι»).

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός των  γύφτων βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποφασίστηκε η μετεγκαταστασή τους στα Μέγαρα, στη θέση Κονδύλι του όρους Πατέρα.


Συνολικά στον χώρο πίσω από το νομισματοκοπείο φιλοξενούνται 75 οικογένειες γύφτων, σε 66 οικήματα ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων.

Σε πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 12 ακατοίκητων οικίσκων, ενώ στη συνέχεια -όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Βρομά- θα κατεδαφιστεί ολόκληρος ο καταυλισμός, προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα.

Oι Βρομά δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν ανεξαρτήτως των συνεπειών και ζητούν από την πολιτεία, εφόσον επιθυμεί τη μετοίκησή τους, να εξασφαλίσει σε αυτούς και τις οικογένειες τους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η περιοχή που θα μεταφερθούν οι Βρομά του Νομισματοκοπείου, σύμφωνα με το stasi.gr που δημοσιεύει και φωτογραφίες, αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τμήμα της εικόνας που έχουν στο εσωτερικό τους οι οικίσκοι.



















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου