Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Βοηθήστε τις γυμνές αγρότισσες να σώσουνε την φάρμα τους (pics+vid)


Οι Κλερ Μίτσελ και Ντάνιελ Κράσνικι, ιδιοκτήτριες της εταιρείας «Ten-Speed Greens Urban Farm» σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα για να αγοράσουν ένα αγρόκτημα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα γυμνό «αγροτικό» ημερολόγιο.

Οι δύο γυναίκες από τη Φλόριντα, είχαν επινοικιάσει ένα χωράφι, το οποίο μετέτρεψαν σε αγρόκτημα και τον πρώτο χρόνο...
παρήγαγαν περισσότερο από ένα τόνο ντομάτες. Συνολικά, με προσωπικό 6 ατόμων, το αγρόκτημα παρήγαγε 90 κιλά λαχανικά, ρόκα, κόκκινο λάχανο, πράσινο λάχανο και βλαστάρια μπρόκολου, ενώ ταυτόχρονα προμήθευε την τοπική αγορά εστίασης και την κοινότητα του Ταλαχάσι, η οποία υποστήριζε την επιχείρηση.


Όλα αυτά όμως μέχρι που ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί χτίζοντας σπίτια εκεί. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν καινούργια γη και άρχισαν να ψάχνουν τρόπους να μαζέψουν το απαραίτητο ποσό.


«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα αστικό αγρόκτημα. Η γη, όμως, είναι πολύ ακριβή γύρω από την πόλη και δεν έχουμε τα χρήματα που απαιτούνται για αγορά», δήλωσε η Κράσνικι.

Όσο για την ιδέα του ημερολογίου, οι ίδιες δηλώνουν: «κοιτάξαμε γύρω μας μια μέρα και συνειδητοποιήσαμε ότι όλες οι φίλες μας είναι πολύ όμορφες! Σκεφτήκαμε, λοιπόν να τις βάλουμε σε ένα ημερολόγιο να ποζάρουν μαζί με τα λαχανικά μας, και να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τη μελλοντική αστική φάρμα μας».


Το ημερολόγιο έχει τίτλο «Οι μαυρισμένες αγρότισσες» και τα «μοντέλα» που ποζάρουν για τον κάθε μήνα είναι εντελώς μαυρισμένα από τις αγροτικές δουλειές και...γυμνά, με φρούτα και λαχανικά τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία.


Τη φωτογράφηση ανέλαβε η Τζες Ντρόχορν, επαγγελματίας φωτογράφος η οποία δουλεύει εθελοντικά στο αγρόκτημα.


Μέχρι τώρα, στη σελίδα Indie Gogo, όπου έχουν αναρτήσει την καμπάνια τους, έχουν συγκεντρώσει 4.000 δολάρια, ενώ έχουν βάλει ως χρονικό όριο την 16η Οκτωβρίου.



image
image
image
image
image
image
image
image
image








athensvoice.gr


Δείτε ακόμη:
Οίνος και μάτι στο ημερολόγιο Jungwinzerinnen 2012 +Βίντεο 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου