Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Οι υποκριτές και το κράτος "Ρομά"


Όποιος δεν εθελοτυφλεί, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι "Ρομά" ανήγαγαν τον παρασιτισμό σε επιστήμη στην Ελλάδα.

Το σκηνικό είναι παντού το ίδιο. Προβλέψιμο και καθαρό. Επιφανειακός πρωταγωνιστής μια ομάδα λούμπεν, σκηνοθέτης ένα κράτος  κουτοπόνηρο, διαχειριστές της επικοινωνίας οι επαγγελματίες «υπερασπιστές» των αδικημένων  και μια αδιάφορη κατακερματισμένη κοινωνία που δεν θέλει να αντισταθεί πουθενά.

Οι Ρομά του Χαλανδρίου και οι υπόλοιποι σε όλη τη χώρα ζουν στην εξαθλίωση γιατί το πελατειακό σύστημα τους εκμεταλλεύεται.
Όπως ακριβώς κρατάει σε ανώριμη κατάσταση, τους άλλους πολίτες του, έτσι συντηρεί τους γύφτικους μύθους, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του.

Καταχράται το δημόσιο χρήμα που διατίθεται για την κοινωνικοποίησή τους και  δεν τους αφομοιώνει ποτέ. Εντελώς κυνικά, διασπαθίζονται τεράστια ποσά εδώ και δεκαετίες, από τοπικούς και κεντρικούς διοικητικούς φορείς, χωρίς ποτέ να βλέπουμε το αποτέλεσμα.

Οι πιο ένοχοι απ' όλους όμως, είναι  οι «υποστηρικτές» δικαιωμάτων των Ρομά. Από Τριανταφυλλόπουλους που έτρεχαν με τις κάμερες στους καταυλισμούς, μέχρι τον αφελή «αντιεξουσιαστή» που ανησυχεί για τις παρεμβάσεις της βίαιης εξουσίας. Αυτοί είναι που δίνουν το καλύτερο άλλοθι στο κράτος, για να παίξει το παιχνίδι της διαπλοκής.

Εδώ όμως υπάρχει ένα άλμα λογικής. Πώς μπορεί κάποιος να νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα της αυτοδιάθεσης των τσιγγάνων, όταν αδιαφορεί παντελώς για την καταστρατήγησή τους; Ποιά ακριβώς είναι η ελευθερία της κοινωνία τους, όταν κρέμονται από τα τρίκυκλα μωρά στο δρόμο, όταν ζητιανεύουν παιδάκια, όταν κοιμούνται στις λάσπες, γίνονται ντίλερ ναρκωτικών και πεθαίνουν μέσα στα τσαντίρια; Γιατί εκεί δεν ξεσηκώνεται ένα κίνημα, από «ευαίσθητους» ακτιβιστές ή δημοσιογράφους, για την κακοποίηση των παιδιών; Πώς το μπορούν να βλέπουν τις παιδικές ψυχές να σέρνονται σαν λούμπεν σκιές σε μια κοινωνία που θα τους σιχαίνεται και θα τους απορρίπτει;

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς την απέραντη υποκρισία που έχει πια καταντήσει ψυχοπάθεια. Τρέφεται ο «υπερασπιστής» από το λούμπεν. Χαίρεται να βλέπει παθογένειες για να σπεύδει ως αυτόκλητος «ιεροκήρυκας» να συμπαρασταθεί. Χτίζει ταυτότητα, βάλλοντας εναντίον κάθε «εξουσίας» που διογκώνεται από το λαϊκισμό των διανοητικά καθυστερημένων των μίντια, που με τη σειρά τους, «αγωνιούν» για τις τύχες των κατατρεγμένων. Αποκτούν ταυτότητα όλοι αυτοί, συντηρώντας τις αρρώστιες  για να μπορούν πάντα, να τις δραματοποιούν.

Ακριβώς εδώ έρχεται το πελατειακό κράτος για διαχειριστεί την υποκρισία τους. Γιατί τους Ρομά του Χαλανδρίου οι δήμαρχοι τους υπολόγιζαν πάντα για ψήφους και η κεντρική διοίκηση για κονδύλια ένταξης. Μόνο που η ένταξη δεν έρχεται ποτέ και τα κονδύλια συνεχώς ανανεώνονται…

Άλλο ένα σόου γρήγορα θα τελειώσει. Οι  τηλεοράσεις πάνε συνήθως όταν κλείνουν οι δρόμοι και ύστερα χάνονται. Τόσο διαρκεί και το πρόβλημα για την κοινωνία. Όσο κρατάει η ζωντανή σύνδεση μιας εκπομπής…


Του Ανδρέα Ζαμπούκα ***Όποιος δεν εθελοτυφλεί γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Ρομά ανήγαγαν τον παρασιτισμό σε επιστήμη στην Ελλάδα.

Το τί μηχανεύονται και τί μεθόδους μετέρχονται, προκειμένου να καταληστεύουν το δημόσιο ταμείο, δεν περιγράφεται.

Η νέα μόδα είναι να μην παντρεύονται για να φαίνονται οι γυναίκες ως άγαμες μητέρες με 6-7 παιδιά και έτσι να παίρνουν σωρηδόν επιδόματα πρόνοιας, πολυτεκνίας, απόρων συν τα έσοδα από κάθε είδους παρανομία και παιδική επαιτεία. Για δουλειά ούτε λόγος φυσικά. Ακόμη και τρόπο αποφυγής της στρατιωτικής θητείας έχουν βρει, αφού όλοι οι 18χρονοι Ρομά καταφέρνουν να εξασφαλίζουν από γιατρούς πιστοποιητικά που τους εμφανίζουν ως σωματικά ακατάλληλους ή τρελούς. Στο μεταξύ εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε φόρους, χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, ασφάλειες, τεκμήρια και πολλοί συμπατριώτες μας εργάζονται με βασικό μισθό 400 ευρώ και θεωρούν τους εαυτούς τους και τυχερούς.

Ο φορολογούμενος πολίτης υφίσταται κανονικό διωγμό από το κράτος, ενώ η αλητεία των Ρομά πηγαίνει μονίμως στο ταμείο για να εισπράξει άκοπα χρήμα εις υγείαν των κορόιδων.

Το χειρότερο όμως με τους Ρομά δεν είναι μόνο ότι έχουν βρει τρόπο ώστε να απομυζούν θρασύτατα πολύτιμους κοινωνικούς πόρους, που εξασφαλίζονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, χωρίς οι ίδιοι να συμβάλλουν στο παραμικρό στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο. Είναι και η παντελής έλλειψη φιλότιμου που τους χαρακτηρίζει.

Πριν λίγο καιρό, κοντά σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, ένας τοπικός σύλλογος στα πλαίσια της φιλανθρωπικής δράσης του, διοργάνωσε δωρεάν εμβολιασμό των εκατοντάδων παιδιών ενός καταυλισμού Ρομά, στον οποίο φυσικά προσέτρεξαν αφιλοκερδώς παιδίατροι της περιοχής θυσιάζοντας την ξεκούραση της Κυριακής τους και αρκετές ώρες, που θα στερούνταν την οικογένειά τους. Για το ευχαριστώ, κι ενόσω διαρκούσε ο εμβολιασμός, οι Ρομά παραβίασαν κρυφά το αυτοκίνητο του δημάρχου, μέσα στο οποίο υπήρχαν οι τσάντες των γιατρών και έκλεψαν τα πορτοφόλια τους!

Από έναν απ' αυτούς τους γιατρούς που έπεσαν θύματα κλοπής την ώρα ακριβώς που βοηθούσαν τους Ρομά, άκουσα και το πιο αποτελεσματικό (αν και έμμεσο) μέτρο που μπορεί να λάβει το ελληνικό κράτος για να ενσωματώσει κάποτε τους άλλοτε νομάδες στον κοινωνικό ιστό: "Να θέσει ως απαράβατο όρο για την παροχή κάθε είδους επιδομάτων προς τους Ρομά την υποχρέωσή τους να στέλνουν ανελλιπώς τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να ολοκληρώσουν όλες τις τάξεις της υποχρεωτικής εκπαίδευσης". Ίσως μόνο έτσι θα αλλάξει και το μέλλον των ίδιων των Ρομά, μέσα από την παιδεία και την αλλαγή νοοτροπίας που αυτή επιφέρει.


Να σταματήσει το παραμύθι με τους γύφτους και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Είναι άξιοι της τύχης τους. Οι Αλβανοί ήλθαν απένταροι στην Ελλάδα και οι περισσότεροι έγιναν νοικοκυραίοι σε 15 χρόνια, οι "Ρομά" αν και βρίσκονται εδώ τουλάχιστον επί 10 αιώνες, κλέβουν και παρασιτούν περισσότερο από παλαιότερα.

17 σχόλια:

Unknown είπε...

Τώρα που με το 4ο μνημόσυνο κόβονται τα επιδόματα αυτά,θα μας πηδήξουν στις κλοπές.

Κρασοπατήρ είπε...

Τόσα επιδόματα που ξεκοκαλίζουν ίσως να μην το πάρουνε καν χαμπάρι. Σαν τη 13η σύνταξη που άρπαξαν οι βουλευτές και δεν το κατάλαβαν...

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα έγινα μάρτυρας μιας εντυπωσιακής αλλαγής αρκετών Ρομά ως μάρτυρες του Ιεχωβά. Να μια ευκαιρία για το κράτος να επιδοτήσει την αλλαγή αυτή και έτσι ίσως βελτιωθεί η κατάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Nα δω που θα έρθει και το σωματείο τους στη Μεσσήνη για να υποστηρίξει τα δικαιώματά τους! Έχουν καταληστέψει τη Μεσσήνη, όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Έχουν και παραέχουν! Μέχρι και καφέ delivery παραγγέλνουν αυτή του μένουν στην οδό Αφέρωφ στη Μεσσήνη...

Ανώνυμος είπε...

τα παιδακια που τα εχουν κανει πρεζονια για να κυκλοφορουν με τα πολυτελη αυτοκινητα

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το θέμα των παιδιών συμφωνώ απόλυτα. Πονάει η ψυχή μου να τα βλέπω να τα έχουν ποτίσει ναρκωτικά μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια προκειμένου να τα παραστήσουν ως θύματα και να ζητιανεύουν. Είναι μιά ιδιαίτερα προβληματική κοινωνία που στην ουσία κολακεύει τον καπιταλισμό με τον πιο χυδαίο τρόπο. Αλλά δε βλέπω καιτην αστυνομία να παρεμβαίνει μετά από καταγγελίες.
Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Εχω γνωρίσει εξαιρετικές οικογένειες Ρομά.

Ανώνυμος είπε...

Μπααα...ξέρω κι' εγώ έναν Ρομα στην Κέρκυρα που είναι Μαρτυς του Ιεχωβά.Γύφτος και απατεώνας έμεινε.

Giannis Kolovos είπε...

GINONTAI MARTYRES TOU IEXWBA GIATI TOYS DINOUN KATHARA ROYXA KAI XRHMATA MIA FORA TIN EBDOMADA!

Ανώνυμος είπε...

Ποσοι απο εσας εχετε πάρει επιδότηση 800 ευρω για να μαθουν τα παιδιά σας ξένη γλώσσα? Κανεις ε? Οι Ρομά πήρανε, τον Οκτώβριο....

giannaros είπε...

Στείρωση

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πικρή, και συνοψίζεται σε μια λέξη.. Το κράτος τους θέλει για τα ψηφαλακια.. Παλιά τους έφτιαχνε μέχρι και σπίτια. Τώρα τους δίνει επιδόματα.. Και όταν αυτοί κλέβουν, πάλι το κράτος; χρειάζεσαι να σε προστατέψει.. Παντα στην υπηρεσία του κράτους. Πότε δε πρόκειται να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Μόνο αν κάνουμε αυτό που έκανε ο σαρκοζι στη Γαλλία.. Έξω από τη χώρα. Τέλος.

Unknown είπε...

Έχουμε πήξει και στους αλβανόγυφτους που διακινούν σκληρά ναρκωτικά και έχουν δημιουργήσει άντρο με καλάσνικοφ! Η αστυνομία ούτε να διανοηθεί να επέμβει. Κυκλοφορούν και με γεμάτες 50ευρα τσέπες!

Unknown είπε...

Σωστά όλα αλλά για να λέμε και την αλήθεια με λεφτά από τα ναρκωτικά και...όπου αλλού τα βρίσκουν κρατάνε ζωντανά όλα τα dilivery και ότι έχει μείνει από την οικοδομική δραστηριότητα αφού είναι οι μόνοι που φτιάχνουν ακόμα σπιτια. Βλέπετε.. όλα μια χαρά

Nikos Markesinis είπε...

Ειναι ακριβως οπως τα γραφεις και στο λεω εγω που μενω κοντα τους στο Νομισματοκοπιο στο Χαλανδρι.

Ανώνυμος είπε...

Οσο θα αποδεχομαστε τους ορους ρομα γκει ομοφοβια, φοβουμενοι τον αντιρατσιστικο, το παιχνιδι το εχουμε χαμενο

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε βρίσκω στο facebook. Σε έσβησαν οι μπάσταρδοι;

Κρασοπατήρ είπε...

Για κάνα μήνα μάλλον...

Δημοσίευση σχολίου