Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Θα πληρώνουμε τις μ@λακίες του Μπένι για πολύ καιρό


Άργησε, αλλά έγινε. Ο ουκρανικός στρατός, στον οποίο παρείχε πλήρη στήριξη ο Έλληνας ΥΠΕΞ, έριξε πυραύλους αδιακρίτως εναντίον αμάχων στο ελληνικό χωριό Σαρτανάς. Έξη Έλληνες νεκροί, που κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο κατά τη διάρκεια κηδείας, ενώ τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά.

Δεν κατάλαβα ποια ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης...
Τι θα πει «η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών είναι η πρώτη μέριμνά μας». Πώς εκδηλώνεται αυτή η προστασία; Μας το είπε ο Ευάγγελος: «Ο άξονας της πολιτικής μας είναι η πολιτικοδιπλωματική λύση, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ». Ερμηνεία: Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε τίποτε, αλλ’ ως συνήθως σάς παραμυθιάζουμε με τον ΟΗΕ (που επί 40 χρόνια… προστατεύει τους Κυπρίους).

Θαύμασα όμως και την υπερήφανη απάντηση του Βενιζέλου στην απροκάλυπτη επίθεση κατά της Ελλάδας από τους Αλβανούς, που σήκωσαν σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» με την Θεσπρωτία μέσα, σε γήπεδο της Σερβίας. Δεν ήταν απλώς μια ενέργεια ηλιθίων φιλάθλων -από αυτούς έχουμε μπόλικους κι εμείς- αλλά για ενέργεια που απέσπασε τα συγχαρητήρια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, στους δε Αλβανούς ποδοσφαιριστές, επιφυλάχθηκε υποδοχή ηρώων στα Τίρανα.

Πέρα από αυτό, η σερβική Αστυνομία διαπίστωσε ότι ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα, προκάλεσε το επεισόδιο. Τον συνέλαβε, αλλά τον απελευθέρωσε σε λίγα λεπτά, επειδή είχε αμερικανικό διαβατήριο (!) Αυτό το τελευταίο δεν το πολυκατάλαβα. Είναι πρόφαση, για να μη μπλέξουν περισσότερο τα πράγματα, ή υπάρχει συμφωνία Σερβίας-ΗΠΑ που να δίνει ασυλία και σε Αμερικανούς πολίτες, εκτός από τους στρατιωτικούς;

Αν έχουμε κάνει κι εμείς τέτοια συμφωνία, μπορεί να έρθει αύριο ο Όλσι Ράμα στα Ιωάννινα, και να σηκώσει κι εκεί απερίσπαστος την σημαία με τις διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών από τους Αλβανούς. Και ως Αμερικανό, να τον τρατάρουμε ένα γλυκό κουταλιού και να τον κατευοδώσουμε.

Ποια ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς; Απάντησε ο Βενιζέλος: «Όποιος αντιστρέφει τα αθλητικά γεγονότα σφάλλει». Πώ, πώ, τους τσάκισε… Τέτοια υπερήφανη απάντηση σε επίσημη αλβανική διεκδίκηση, δεν ξαναείδα. Προσπαθώ πάντως, να κατανοήσω… Πρόκειται για ασχετοσύνη; Πρόκειται για αδιαφορία; Πρόκειται για συμμόρφωση «συστάσεων» των ισχυρών; Μπορεί να είναι και τα τρία…

Για την ιστορία: Τα δύο πρόσωπα που υπάρχουν στο λάβαρο των Αλβανών είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι, εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910.

Έχει και συνέχεια η υπόθεση, όπως έγραψες εχθές η voria.gr. Θρασύδειλοι τραμπούκοι, πιθανότατα από την γενέτειρα των κακοποιών το Λαζαράτι, λίγη ώρα μετά τη διακοπή του αγώνα εισέβαλαν στη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης με κονβόι αυτοκινήτων ανεμίζοντας αλβανικές σημαίες και βρίζοντας την Ελλάδα!

Μέχρι και τις καμπάνες της εκκλησίας χτύπησαν οι Δερβιτσιώτες για να συγκεντρωθούν οι χωριανοί και ενωμένοι να απαντήσουν όπως έπρεπε στην ιταμή πρόκληση. (Θυμίζω, ότι ο Βενιζέλος είπε πως «η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών είναι η πρώτη μέριμνά μας».

Καλλισθένης / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου