Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Εκλογές τον Μάρτιο δείχνει ο ελιγμός με την ψήφο εμπιστοσύνης


***Ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες πρέπει να ζητήσει η κυβέρνηση.

Η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει, η εικόνα διάλυσης δεν θα αποτραπεί ούτε με την ψήφο εμπιστοσύνης.
Πολιτικός ελιγμός για να κερδίσει χρόνο και κυρίως για να προλάβει πρόταση μομφής κατά του Γκίκα Χαρδούβελη του υπουργού Οικονομικών από τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ζητούν την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία και θα λάβουν.

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης με επίκεντρο για μια ακόμη φορά το οικονομικό επιτελείο και την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Χαρδούβελη και των συμβούλων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Λαζαρίδη και Παπασταύρου, σχεδίαζε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

Είναι γεγονός ότι το Μαξίμου ενώ θεωρεί ικανό τεχνοκράτη τον Γκίκα Χαρδούβελη, ωστόσο είχε σοβαρές ενστάσεις για την αποφασιστικότητα του και για τον λόγο αυτό….περίτεχνα ζήτησε να παραβρεθούν στις συναντήσεις με την Τρόικα και οι σύμβουλοι του Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης και Παπασταύρου.

Παρ΄ ότι εκατέρωθεν δηλώνουν ότι διατηρούν άριστες σχέσεις αλλά γεγονός είναι ότι το Μαξίμου όντως προσπάθησε να «επιβάλλει» τοποτηρητές στον υπουργό Οικονομικών.

Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόλαβε τις πολιτικές εξελίξεις που θα δρομολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ποιος είναι ο απώτερος στόχος;

Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η κυβέρνηση δεν θα πέσει με αυτό τον τρόπο και με αυτή την διαδικασία, διαθέτει 154 βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο έως τον Φεβρουάριο που θα αποτύχει η προσπάθεια συγκέντρωσης των 180 βουλευτών και θα προκηρυχθούν εκλογές τον Μάρτιο του 2015.
Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά η εικόνα που περνάει προς την κοινωνία, είναι κατάρρευση και διάλυση.

Η ψήφος εμπιστοσύνης θα δώσει χρονικό πλεονέκτημα τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ που σπαράσσονται από εσωκομματικές έριδες.

Ήδη πολλοί βουλευτές αλλά και ανεξάρτητοι προερχόμενοι από την ΝΔ όπως ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας ζήτησαν την παραίτηση Σαμαρά.

Όμως και στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ επικρατεί χάος, καθώς ευθέως στελέχη του κινήματος – ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτό – όπως ο Σκανδαλίδης αμφισβητούν ευθέως τον Βενιζέλο και ζητούν την παραίτηση του.

Είναι ξεκάθαρο ότι η αρχή του τέλους τόσο για τον Σαμαρά όσο και για τον Βενιζέλο πλησιάζει.
Ο χρόνος ήδη κυλάει αντίστροφα.

Με την ψήφο εμπιστοσύνης τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ κερδίζουν χρόνο στην εξουσία αλλά θα συνεχίσουν να φθείρονται επικίνδυνα στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση με νωπή την ψήφο εμπιστοσύνης – θα είναι έκπληξη αν πέσει η κυβέρνηση σε αυτή την φάση – θα προσπαθήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διαχειριστεί την επερχόμενη ήττα.
Το καλύτερο σενάριο για την κυβέρνηση είναι η διαχείριση της ήττας.

Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι η έσχατη εικόνα της κυβέρνησης είναι τραγική.

Βουλευτές αμφισβητούν τον Σαμαρά.

Σύμβουλοι αμφισβητούν τον Χαρδούβελη

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.
Η κοινωνία μετά το σοκ του ΕΝΦΙΑ έχει αποφασίσει να μαυρίσει την κυβέρνηση.

Το σοκ του ΕΝΦΙΑ που έπληξε την ακίνητη περιουσία αποτελεί μια από τις ταφόπλακες της κυβέρνησης.

Θα υπάρξουν πολλά επεισόδια.

Στο τέλος του σήριαλ θα υπάρξει δράμα, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες και θα χάσει με μεγάλη διαφορά.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μετεξελιχθεί στα μάτια της κοινωνίας σε δύο αφερέγγυα κόμματα, που δεν πείθουν πλέον την κοινωνία.

Ο πολιτικός ελιγμός μπορεί να δίνει χρόνο στην κυβέρνηση αλλά ο ρους της ιστορίας δεν αλλάζει.
Έρχεται πολύ μεγάλη ήττα, συντριβή για την κυβέρνηση και ειδικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που την στηρίζουν.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.



Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την ψήφο εμπιστοσύνης – Την Τρίτη η κατάθεση του αιτήματος και την Πέμπτη η έναρξη της διαδικασίας

Στους 154 ο αριθμός των κυβερνητικών βουλευτών 
Την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αίτημα της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, η αίτηση θα υποβληθεί την προσεχή Τρίτη, ενώ η συζήτηση θα ξεκινήσει δύο ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Το αίτημα δεν κατατίθεται τη Δευτέρα, καθώς εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και η ανάγνωση του προεδρικού διατάγματος για τη λήξη των εργασιών της Β’ Συνόδου.

Επομένως, οι εργασίες της Ολομέλειες ξεκινούν την Τρίτη, ημέρα όπου η κυβέρνηση μπορεί να καταθέσει και την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση όπως αναφέρθηκε, θα ξεκινήσει την Πέμπτη και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβεί τις τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι οι εξής: ΝΔ 126 βουλευτές, ΠΑΣΟΚ 28 βουλευτές (σύνολο 154), ΣΥΡΙΖΑ 71 βουλευτές, Χ.Α. 16 βουλευτές, ΑΝ.ΕΛ. 14 βουλευτές, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές 14 βουλευτές, ΚΚΕ 12 βουλευτές, ΔΗΜΑΡ 10 βουλευτές, ανεξάρτητοι 9 βουλευτές.






www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου