Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Καθυστέρηση ενημέρωσης του TAXISnet ~ Πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ στην τράπεζα


Αντιμέτωποι με το θέμα της χρονικής καθυστέρησης μερικών ημερών στην εμφάνιση στο Taxisnet της πληρωμής φόρων μέσω τραπεζών, έρχονται και πάλι χιλιάδες φορολογούμενοι.

Ενώ έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα για παράδειγμα την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ (στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου), στο Taxisnet εμφανίζονται ακόμη να τη χρωστούν και να τους έχουν χρεωθεί μάλιστα και προσαυξήσεις.


Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για αυτό το θέμα καθώς οφείλεται στο χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να ενημερωθεί το Taxisnet από το τραπεζικό σύστημα για τις πληρωμές που έχουν  πραγματοποιηθεί.

Συνήθως δύο ή τρεις ημέρες μετά η πληρωμή εμφανίζεται στο Taxis και διαγράφονται και όλες οι προσαυξήσεις. 




Καμία προσαύξηση για τους συνεπείς του ΕΝΦΙΑ

Καμία προσαύξηση δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους φορολογούμενους που πλήρωσαν εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ, αλλά για τεχνικούς λόγους εμφανίζονται να είναι εκπρόθεσμοι στη φορολογική τους εικόνα στο TAXISnet.

Αυτό διευκρινίζει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη φορολογική εικόνα ιδιοκτητών που πλήρωσαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μέσω διαδικτύου.


Μπορείτε να ελένξετε την επιτυχία της εντολής επιλέγοντας:
Προσωποποιημένη πληροφόρηση => Στοιχεία πληρωμών



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου