Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Απόφαση - ντροπή για την Ελλάδα ~ Ξεφτίλα με αγρότες


Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία η Κομισιόν κόβει προληπτικά τις αγροτικές επιδοτήσεις που δικαιούνται οι Έλληνες αγρότες. Θεωρεί δεδομένο ότι οι αγρότες, σε αγαστή συνεργασία με αρμόδιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, εξαπατούν την Ευρωπαϊκή Ένωση «φουσκώνοντας» τα στοιχεία για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις και έτσι εισπράττουν, παρανόμως, μεγαλύτερες επιδοτήσεις.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και... δεκαετίες:
Οι βαμβακοπαραγωγοί έβρεχαν τα προϊόντα τους ή αναμείγνυαν το βαμβάκι με... μαρμαρόσκονη για να ζυγίζουν περισσότερα κιλά. Άλλοι «αγρότες» δήλωναν ως καλλιεργούμενες εκτάσεις ακόμη και βουνά! Στην Κρήτη, μάλιστα, είχε δηλωθεί ως χωράφι ακόμη και το φαράγγι της Σαμαριάς. Και με το σύνθημα «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» εκβίαζαν τις εκάστοτε κυβερνήσεις με κλεισίματα των εθνικών οδών. Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τις ελληνικές επινοήσεις.

Οι κυβερνήσεις υποχωρούσαν υποκύπτοντας στο πολιτικό κόστος. Έτσι φθάσαμε και στον υπουργό που διαδήλωνε πάνω στο τρακτέρ που είχε αποκλείσει την εθνική οδό στο ύψος της Θεσσαλίας. Η μοναδική φορά που ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην υποκύψει ήταν επί κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, όταν για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν δορυφορικές φωτογραφίες και τα στοιχεία με τις κομπίνες στάλθηκαν στην Ε.Ε.

Επιδόθηκε τελεσίγραφο στην Ελλάδα να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Ωστόσο ακόμη αυτό δεν ολοκληρώθηκε και οι προσπάθειες εξαπάτησης της Ε.Ε. δεν σταμάτησαν.

Ετσι, χθες, ο αρμόδιος επίτροπος ανακοίνωσε ότι θα γίνει προληπτική παρακράτηση γεωργικών ενισχύσεων ύψους 17 εκατ. ευρώ, γιατί «η μέγιστη επιλέξιμη έκταση που καταχωρίστηκε» στο ελληνικό σύστημα «έχει υπερεκτιμηθεί, οδηγώντας σε παράτυπες πληρωμές προς τους δικαιούχους». Όπως μάλιστα δήλωσε «είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή χρησιμοποιεί αυτό τον μηχανισμό του προϋπολογισμού, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του».

«Κουτόφραγκοι» δεν υπάρχουν πλέον, επομένως ούτε τσάμπα χρήμα. Μετά από τεσσεράσημισι χρόνια μνημονίων θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει όλοι, πρωτίστως οι αγροτοπατέρες του κάμπου και φυσικά οι υπουργοί.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ψέμματα είναι??? Καλά κάνουν !!! Περνάνε τον εαυτούλη τους οι μπουρτζόβλαχοι για μάγκα και τους Ευρωπαίους για μαλάκες. Να τους γαμήσουν μπορούνε ???? Να ερευνηθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί αυτών των παρασίτων και να τους εξαναγκάσουν να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα με πολλαπλάσιο του κανονικού επιτόκιο. Α""ι σιχτίρ αλήτες !!!!

Δημοσίευση σχολίου