Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Zητούνται εποχικοί υπάλληλοι στα Jumbo με 240 το 4ωρο


Εποχικούς υπαλλήλους, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των καταστημάτων ενόψει Χριστουγέννων, προσλαμβάνει η Jumbo, με αμοιβές 240 ευρώ για 4 ώρες απασχόλησης ή 400 ευρώ για 8 ώρες απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βιογραφικά καταφθάνουν κατά δεκάδες στην αλυσίδα, η οποία από τις αρχές του μήνα ξεκίνησε την πρόσληψη εργαζομένων οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν ενόψει γιορτών.

Στους εργαζομένους, μετά τη λήξη της σύμβασης εργασίας, η εταιρεία δίνει σε αρκετές περιπτώσεις τη δυνατότητα να παραμείνουν στο κατάστημα που εργάζονται με σύμβαση αορίστου διάρκειας αλλά με τις ίδιες ακριβώς αποδοχές.

Η εταιρεία Jumbo έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αποδέκτης δεκάδων αρνητικών σχολίων, διαμαρτυριών αλλά και καταγγελιών, για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας στις οποίες καλούνται να δουλέψουν οι εργαζόμενοί της, αλλά κυρίως για τους μισθούς ψίχουλα που τους δίνει.

Το θέμα αυτό άλλωστε είχε προκαλέσει πριν από μερικούς μήνες και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ η οποία ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να πραγματοποιήσει ελέγχους στα καταστήματα Jumbo σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, «όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις συνθήκες εργασίας στα καταστήματα JUMBO, περιγράφουν μια απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά μιας επιχείρησης, η οποία παρά την οικονομική ευρωστία της, φαίνεται να επιβάλει στους υπαλλήλους της εργασιακές συνθήκες ζούγκλας.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε εντατικούς ελέγχους όχι μόνον στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά σε όλες εκείνες που είτε τα σωματεία, είτε οι εργαζόμενοι, είτε οι καταναλωτές, καταγγέλλουν την καταστρατήγηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων».

www.bankingnews.gr Ελένη Μπότα

1 σχόλια:

ΔΟΞΑ2 είπε...

ΣΚΑΤΑΑΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕ!!!

Δημοσίευση σχολίου