Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αλληλεγγύη στον δημόσιο υπάλληλο που έλειπε μόλις 24...



...Λεπτά; Ώρες; Μέρες; Μήνες;

Ακόμη και στην Ινδία, όπου οι θέσεις εργασίας στο Δημόσιο είναι μόνιμες και δύσκολα απολύεται κανείς, ένας υπάλληλος το παραξήλωσε καθώς είχε να εμφανιστεί...
24 ολόκληρα χρόνια.


Ο Α.Κ. Βέρμα, όπως μεταδίδει το Reuters, ήταν μηχανικός στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και απολύθηκε μετά την τελευταία του εμφάνιση στην εργασία τον Δεκέμβριο του 1990!

«Ζήτησε παράταση της άδειάς του και αψήφησε τις εντολές σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να αναφέρει στην εργασία του» ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Παρόλο που έγινε έρευνα για τον συγκεκριμένο άνδρα και μάλιστα κρίθηκε ένοχος «για εσκεμμένη απουσία από το καθήκον του» το 1992, χρειάστηκαν άλλα 22 χρόνια και η παρέμβαση του υπουργικού συμβουλίου για την απομάκρυνσή του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Εργατική νομοθεσία της Ινδίας, που σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα είναι από τις πιο αυστηρές, καθιστά δύσκολη την απόλυση ενός δημοσίου υπαλλήλου για οποιονδήποτε λόγο πλην των ποινικών παραπτωμάτων.

Ορισμένα κράτη μέλη, υπό την ηγεσία του Ρατζαστάν και του Μαντύα Πραντές, πρόσφατα άλλαξαν τον νόμο προκειμένου να γίνει ευκολότερη η πρόσληψη αλλά και η απόλυση προσωπικού, μια κίνηση που χαιρετήθηκε από τους βιομήχανους ενώ βρήκε αντίθετα τα εργατικά συνδικάτα.

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε μια προσπάθεια να μειώσει την αχαλίνωτη απουσία από την εργασία, επέβαλε στους γραφειοκράτες στο Νέο Δελχί την χρήση ενός σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό στην ιστοσελίδα www.attendance.gov.in και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου