Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνουμε ρε μαλάκες* ~ Πιο κάτω δεν πάει


  




Όταν η πολιτική απομακρύνεται από την ηθική +Βυζούμπες Άντζελας:


Οι εικονιζόμενοι είναι (κατ' αλφαβητική σειρά) ο κ. Νίκος Γεωργιάδης και η κυρία Άντζελα Γκερέκου. Ο πρώτος έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό σπουδών με διδακτορικό σε αναπτυξιακά οικονομικά από τον πανεπιστήμιο του Sussex και μια εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ως διευθυντής μεγάλων εταιρειών που ανέλαβαν, μετά από διεθνείς διαγωνισμούς, την ανασυγκρότηση οικονομιών πρώην κομμουνιστικών κρατών. Η δεύτερη, μια πραγματικά πολύ όμορφη γυναίκα, έχει πτυχίο αρχιτεκτονικής, (επάγγελμα που ποτέ δεν έχει ασκήσει) και υπήρξε μια μέτρια ηθοποιός εγχώριας κατανάλωσης. Γνωστή έγινε για τις γυμνές φωτογραφήσεις της (όπου δεν πρόκειται φυσικά ν' αναρτήσω κάποια σχετική φωτογραφία της) καθώς και για τον γάμο της με γνωστό τραγουδιστή.
Ο κ. Γεωργιάδης ασχολήθηκε με τα κοινά από πολύ νεαρή ηλικία, χωρίς ν' ασχοληθεί με κόμματα: υπήρξε πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης αμερικανικού πανεπιστημίου καθώς και ο νεώτερος αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, της επίσημης νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 1999 κατήλθε για πρώτη φορά στην πολιτική με τους Ταύρους του Στέφανου Μάνου όπου κατάφερε να λάβει στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο ποσοστό του κόμματος πανελληνίως. Μετά την συμφωνία το 2000 Καραμανλή-Μάνου εντάχθηκε στη ΝΔ και εξελέγη το 2004 πανηγυρικά πρώτος βουλευτής Κέρκυρας υιοθετώντας το σύνθημα "δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα ρουσφέτι, η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, στην πολιτική μπήκα γιατί είμαι ρομαντικός και όχι για να βγάλω λεφτά"! Τότε που υπήρχαν λεφτά ο Γεωργιάδης φάνταζε γραφικός και βεβαίως το 2007 καταψηφίστηκε από τον Κερκυραϊκό λαό που δεν εισέπραξε ούτε ένα ρουσφέτι και έτσι πήγε σπίτι του παραμένοντας όμως συνεπής στις ρομαντικές απόψεις του...
Η κυρία Γκερέκου ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά το 2004 όπου μέχρι σήμερα εκλέγεται συνεχώς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα είναι υφυπουργός Πολιτισμού. Αποφάσισε προχθές να ενταχθεί στη ΝΔ για δικούς της λόγους και γι αυτή της την απόφαση θα την κρίνουν οι Κερκυραίοι.
Προ μηνών ο κ. Γεωργιάδης πιέστηκε από την τοπική κομματική οργάνωση Κέρκυρας να επανέλθει στην πολιτική. Πριν από λίγες ημέρες του ζητήθηκε από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ να υποβάλλει αίτηση υποψηφιότητας και ν' αποστείλει βιογραφικό του. Αυτό και έπραξε και μάλιστα οργάνωσε αμέσως το πολιτικό του γραφείο στην Κέρκυρα και την περασμένη Κυριακή έγινε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση.
Χθες ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, όπου στην Κέρκυρα το όνομα του κ. Γεωργιάδη δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος: η ΝΔ προτίμησε να υποκύψει στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ της κυρίας Γκερέκου να μην είναι υποψήφιος ο κ. Γεωργιάδης, η ΝΔ υπέκυψε στην απαίτηση της μέχρι χθες πολιτικής της αντιπάλου να μην ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ο πρώην πρώτος σε ψήφους βουλευτής της που υπήρξε πάντα συνεπής απέναντί της, η κυρία Γκερέκου προσπάθησε να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Γεωργιάδη με τρόπο ανήθικο και όχι αντιμετωπίζοντάς τον στα ίσα απέναντι στο εκλογικό σώμα και η ΝΔ την βοήθησε για να το πετύχει. Η κυρία Γκερέκου κατάφερε με τον τρόπο της να σύρει το καράβι στο βουνό και ο κ. Γεωργιάδης δεν έλαβε από τη ΝΔ ούτε ένα τηλεφώνημα...



extra μάτι:












ρε μαλάκες*



Η περίπτωση του κ. Κ.Αρβανίτη, τ. δημοσιογράφου της ΕΡΤ και νυν διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ ” Στο Κόκκινο”, είναι χαρακτηριστική ενός πρωτόγνωρου ήθους στη δημόσια ζωή. Ο “στρατευμένος”, κατα τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος εξύβρισε χυδαία δημόσια τον πρωθυπουργο της χώρας, σε εκδήλωση όπου παρίστατο με την ημιεπίσημη κομματική ιδιότητά του.
Η άρνηση της Κουμουνδούρου να καταδικάσει, με επίσημη ανακοίνωσή της, το γεγονός, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική σιωπή της κομματικής ΕΣΗΕΑ, περιγράφουν ένα περιβάλλον καταλυτικής απαξίωσης του πολιτικού διαλόγου και κατάντιας της δημοσιογραφίας.
Φυσικά η περίπτωση Αρβανίτη δεν είναι η μόνη. Είναι όμως χαρακτηριστική μιας αναδυόμενης πολιτικής και δημοσιογραφικής υποκουλτούρας με κύρια στοιχεία την αμετροέπεια, την αναίδεια, το θράσoς, την υποκρισία, την άνευ λόγου έπαρση, τον τσογλανισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου