Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ιδρύεται νέα παραστρατιωτική οργάνωση στο Κοσσυφοπέδιο


Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, που Αλβανοί επίσημοι, με λόγια και έργα, προχωρούν το σχέδιο ενοποίησης της «Φυσικής Αλβανίας».

Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο επ’ αυτού, τα γεγονότα είναι γνωστά. Ανασύρω όμως από το αρχείο μου ένα παλαιότερο δημοσίευμα, που φωτίζει περαιτέρω τις δραστηριότητες των παραστρατιωτικών κύκλων.


Από παλαιότερα δημοσιεύματα του κ. Ι. Μιχαλέτου, στο rimes.gr και geopolitics, είχε αποκαλυφθεί ότι τον Αύγουστο του 2014, παρ’ όλη τη θερινή ραστώνη, σημαντικές εξελίξεις έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο από αλβανικές ακραίες ομάδες, που κατάγονται από τους απογόνους των ταγμάτων SS που έδρασαν κατά την περίοδο 43-45 στα Δυτικά Βαλκάνια.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις πρόσφατες διεργασίες, ήταν και σημαίνοντα στελέχη της κρατικής εξουσίας της Πρίστινα και Αλβανοί του εξωτερικού, όπως ο βουλευτής της Γερμανίας από το Κίελο.
Προς ενημέρωση των αναγνωστών, στις 9 Αυγούστου στο Ξενοδοχείο "Ευρώπη" στην πόλη Γιάκοβα του Κοσσυφοπεδίου, πραγματοποιήθηκε η 12η ετήσια συνάντηση στην οποία συμμετείχε η οργάνωση "Ballit Kombëtar për Shqipëri Etnike" ("Αλβανικό Εθνικό Μέτωπο") έλαβε χώρα με 80 ομιλητές και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Το κεντρικό θέμα ήταν η "Μεγάλη Αλβανία" (την οποία τώρα, μετά τις αντιδράσεις, αποκαλούν και "Φυσική Αλβανία") και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα συμπεριλαμβάνει και την Ήπειρο σύμφωνα με τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων.

Επιπροσθέτως η οργάνωση διαμέσου του εκπροσώπου της Νούε Ορόσι (44 ετών, από την Πρίστινα, με ψευδώνυμο Καστριώτης), αποφάσισε να ετοιμάσει έκθεση για το σκοπό της "συνένωσης των Αλβανικών περιοχών" η οποία θα αποσταλεί στην Ε.Ε, ΝΑΤΟ, τα διεθνή ΜΜΕ και δεκάδες ΜΚΟ. (μερικές μέρες νωρίτερα, η Οργάνωση σε συμμαχία με άλλες ομοειδείς είχε καθορίσει το νέο συντονιστικό όργανο προς την πρακτική επίτευξη των ανωτέρω).

Στις 20 Αυγούστου καθορίστηκε και το στρατιωτικό σκέλος με την ονομασία "Garda e Republike Ilirides", με έδρα στο Νότιο Κόσοβο και επικεφαλής τον "Διοικητή Panteri (Πάνθηρας)", τον Χαμντί Ντρεντζάι.

Ο εν λόγω διοικητής έχει πλουσιότατη πολεμική εμπειρία ως μισθοφόρος στον Κροατό-Βοσνιακό στρατό μεταξύ 1992-95 και μετέπειτα στον UCK, όπου διοίκησε την μονάδα 112 Mujdin Ali,. Το 2001 συμμετείχε στην εξέγερση του Τετόβου στα Σκόπια.

Μετά από αμερικανική πίεση, που φοβούνται ισλαμικές επιθέσεις στο μεγάλο στρατόπεδό τους στο Κοσσυφοπέδιο, οι Αρχές άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα, αλλά μάλλον επιφανειακώς. Άλλωστε, είναι μεγάλος ο αριθμός των Αλβανών παραστρατιωτικών που μετοίκησε στο Ισλαμικό Κράτος, απ’ όπου κάποτε θα επανέλθουν ορισμένοι ζώντες, και φυσικώ τω λόγω θα αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου στα Βαλκάνια.

Όσοι εφησυχάζουν καλό είναι να αφυπνιστούν. Τα γεγονότα στην Γαλλία, το Βέλγιο και αλλαχού, θα είναι τα μοναδικά;

Ο Μακεδών / voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου