Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Μπράβο στην Amy από το Big Bang Theory +vid


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου η νέα Πρόεδρος της Βουλής δεν πάσχει από ιδεολογικά κόμπλεξ ή προκαταλήψεις ή ιδεοληψίες. Το απέδειξε χθες στην Βουλή όπου εφαρμόζοντας το Σύνταγμα απαίτησε και ορθά να παρίστανται και οι 300 βουλευτές στις ψηφοφορίες.

Η Κωνσταντοπούλου αναγνώρισε το αυτονόητο στην Χρυσή Αυγή, οι προφυλακισμένοι βουλευτές να παρευρίσκονται στην Βουλή και να συμμετέχουν στο κοινοβουλευτικό έργο.

Όλα ξεκίνησαν με την περίπτωση άρσης της ασυλίας του Ά. Γεωργιάδη βουλευτή της ΝΔ στην Βουλή.

Η Κωνσταντοπούλου ζήτησε να παρευρίσκονται όλοι οι βουλευτές τηρώντας το σύνταγμα και τον νόμο και προφανώς η θέση της αυτή δεν είχε σκοπό να πλήξει τον Γεωργιάδη.

Όπως αποδείχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 216 βουλευτές.

Πως εμπλέκονται σε όλα αυτά οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

Όλα ξεκίνησαν από την παρανοϊκή απόφαση ενός χαμηλόβαθμου δικαστικού λειτουργού των φυλακών Κορυδαλλού.

Ενώ αρχικώς είχε γίνει δεκτό το δικαίωμα των προφυλακισμένων βουλευτών να παρευρίσκονται στην βουλή για να εκτελούν τα βουλευτικά τους καθήκοντα όπερ και εγένετο στην περίπτωση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εν συνεχεία…αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Η Κωνσταντοπούλου κινήθηκε θεσμικά ως πρόεδρος της Βουλής και στήριξε το αυτονόητο.
Ένας προφυλακισμένος και μάλιστα δύο φορές εκλεγμένος βουλευτής δεν είναι καταδικασμένος.
Επειδή μέσα από την φυλακή εξελέγησαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά κάτι που αποδεικνύει ότι μέρος της κοινωνίας πιστεύει στην αθωότητα τους υπάρχει συνταγματική και ηθική υποχρέωση της Βουλής τουλάχιστον να τους επιτρέπει να ασκούν τα καθήκοντα τους.

Η ηθικά διεφθαρμένη εξουσία Σαμαρά ακολουθούσε την εξής στρατηγική.

Με χειροπέδες μετέφεραν στο υπόγειο της Βουλής τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού άρον άρον, πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες εισέρχονταν στην αίθουσα της Βουλής και τους απομάκρυναν κακήν κακώς με το πέρας της ψηφοφορίας.

Η τακτική αυτή ήταν θρασύτατη, ξεδιάντροπη, προσβλητική που αποδείκνυε την μικρότητα του πολιτικού ήθους Σαμαρά.

Στην προσπάθεια του να εκδικηθεί τους προφυλακισμένους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταπατούσε όλα τα δικαιώματα τους.

Αν αυτοί οι βουλευτές που είναι προφυλακισμένοι αθωωθούν η δημοκρατία και το Σύνταγμα πως τους προστάτεψε κατά την περίοδο της προφυλάκισης τους;

Χθες ο Μειμαράκης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ο Βενιζέλος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στην Κωνσταντοπούλου επειδή απλά τήρησε τους κανόνες του συντάγματος.

Αυτοί που συστηματικά και κατά κόρον ποδοπάτησαν το Σύνταγμα στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής δεν δικαιούνται να εκφράζουν άποψη περί Συντάγματος.

Μόνο αυτό το ηθικό στοιχείο πρέπει να αποτιμηθεί.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακίστηκαν, δεν έχουν καταδικαστεί και μέσα από τις φυλακές επανεξελέγησαν.

Υποδείξτε μας ένα έλληνα βουλευτή που θα προφυλακιζόταν και θα επανεξελεγόταν μέσα από την φυλακή.

Κανένας και καμία.

Η Κωνσταντοπούλου λειτούργησε άψογα και μπράβο της για την συνταγματική της στάση.
Δεν λειτούργησε υπό τον καθεστώς της προκατάληψης όπως οι προκάτοχοι της αλλά λειτούργησε εφαρμόζοντας το Σύνταγμα που κάποιοι ποδοπάτησαν και ντρόπιασαν…μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

www.bankingnews.gr
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου