Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Κατά συρροή ρατσιστικά εγκλήματα από Λαθροαλβανούς


Μετά από κάθε δολοφονία, ο Αλβανός λαθρομετανάστης έφευγε για την Αλβανία, απ' όπου επέστρεφε μετά από περίπου τρεις μήνες με τουριστική βίζα(!)

-Σπηλιά, Δήμος Τριφυλίας, Μεσσηνία, 10 Μαΐου 2011: Στραγγαλισμός 79χρονου μετά από έντονη εργασιακή προστριβή
-Βούρβουρα, Αρκαδία, 4 Σεπτεμβρίου 2011: Εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένων μαζί με συνεργούς και άγριος ξυλοδαρμός 77χρονου.
-Δώριο, Μεσσηνία, Δεκέμβριος 2011: Ληστεία και στραγγαλισμός 79χρονου μετά από εργασιακή αντιδικία
-Τρίπολη, Αρκαδία, Ανοιξη 2012: Φόνος 82χρονου κατά τη διάρκεια ληστείαςΣτα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον ο δολοφόνος της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη που είχε βρεθεί νεκρή τον περασμένο Οκτώβριο στο Γαλανάδο της Νάξου, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης άνθρωποι της Ασφάλειας Αττικής στην Πάτρα, όπου και είχε εντοπιστεί.

Ο αλβανικής υπηκοότητας δράστης του εγκλήματος είχε ταυτοποιηθεί από τα στοιχεία DNA που είχε εντοπίσει η Σήμανση, καθώς έχει «πλούσιο» παρελθόν τόσο ως ληστής όσο και ως δολοφόνος. Σε βάρος του εκκρεμούν 3 τουλάχιστον εντάλματα για ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, εκτός του εγκλήματος της Νάξου, ο δράστης συνδέεται τουλάχιστον με τα εξής:
  • Σπηλιά, Δήμος Τριφυλίας, Μεσσηνία, 10 Μαΐου 2011: Στραγγαλισμός 79χρονου μετά από έντονη εργασιακή προστριβή
  • Βούρβουρα, Αρκαδία, 4 Σεπτεμβρίου 2011: Εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένων μαζί με συνεργούς και άγριος ξυλοδαρμός 77χρονου.
  • Δώριο, Μεσσηνία, Δεκέμβριος 2011: Ληστεία και στραγγαλισμός 79χρονου μετά από εργασιακή αντιδικία
  • Τρίπολη, Αρκαδία, Ανοιξη 2012: Φόνος 82χρονου κατά τη διάρκεια ληστείας
Η ΕΛ.ΑΣ. τον συνδέει επίσης με πλειάδα ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ αναζητείται πιθανή σχέση του και με άλλες, ανεξιχνίαστες προς το παρόν υποθέσεις

Ο δράστης κυκλοφορούσε με διάφορα ονόματα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη: Κατά την παραμονή του στη Νάξο ήταν γνωστός ως «Ηλίας» και »«Βαγγέλης», ενώ χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, αλλά και Αρτάν Μπαρτάν, .όπως αναφέρουν τα διωκτικά έγγραφα, καθώς και τρία ακόμη ονοματεπώνυμα.

Στις επτά πλαστές ταυτότητες που διέθετε, η ηλικία του κυμαινόταν από 31 έως 34 χρόνων.

Το τελευταίο έγκλημα
Η 59χρονη εικαστικός Κατερίνα Ζαζάνη που διέμενε σε σπίτι έξω από τον οικισμό του Γαλανάδου στη Νάξο, είχε προσλάβει εργάτη αλβανικής υπηκοότητας, που διέμενε στο γειτονικό Γλινάδο, για να πραγματοποιήσει εργασίες στην κατοικία της, όπως ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο το τοπικό naxosnews.

Οπως προκύπτει δεν ήταν ευχαριστημένη και του είπε να σταματήσει, γεγονός που εικάζεται ότι προκάλεσε την οργή του, με αποτέλεσμα να της επιτεθεί και να την σκοτώσει.

Ο γιος της γνώριζε το γεγονός και γι αυτό ανησύχησε ιδιαίτερα που η μητέρα του δεν απαντούσε στις αλλεπάλληλες κλήσεις του από την Αθήνα όπου σπούδαζε.

Ο ίδιος ειδοποίησε κάτοικο της Νάξου, ο οποίος είχε επίσης εκτελέσει εργασίες στην οικία της Ζαζάνη και ήταν έμπιστος και του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι να δει γιατί η μητέρα του δεν απαντά στις κλήσεις του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του λόγω της εργασιακής διένεξης που γνώριζε ότι είχε με τον αλβανό.

Κατά την αποκάλυψη του εγκλήματος, η γυναίκα που είχε δεθεί στα χέρια και είχε ύφασμα στο λαιμό που προκάλεσε το θάνατό της, ήταν ριγμένη στο πάτωμα, ενώ υπήρχαν στο σώμα της ίχνη αντίστασης και μώλωπες.

Οι χώροι υποδοχής του σπιτιού δεν είχαν σημάδια ότι επιχειρήθηκε κλοπή, όμως στα υπόλοιπα δωμάτια όλα ήταν άνω κάτω, είτε γιατί επιχειρήθηκε και έγινε και κλοπή είτε γιατί αυτήν την εικόνα ήθελε να αφήσει ο δράστης.Μετά από κάθε δολοφονία, ο 31χρονος έφευγε για την Αλβανία, απ' όπου επέστρεφε μετά από περίπου τρεις μήνες.

Ο συλληφθείς ομολόγησε ακόμη, ότι πριν από ένα χρόνο, είχε μεταβεί με ομοεθνή του σε σπίτι στις Λιβανάτες, όπου ακινητοποίησαν γυναίκα και αφαίρεσαν 200 ευρώ και μία τηλεόραση.
Η ληστεία αυτή δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, δεν έχει καταγγελθεί και η αστυνομία ψάχνει να βρει ποια περίπτωση είναι η συγκεκριμένη.

Εξετάζεται ακόμα τυχόν συμμετοχή του 31χρονου και σε άλλες ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές, ενώ μαζί με τον συνεργό του παραπέμπονται στην δικαιοσύνη.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου