Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κλασμεντάν τα γερμανάκια ~ Το μυστικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε μας δώσουνε λεφτά για το Κράτος


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Γερμανία οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει στη μονομερή κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά της στο λαθρομεταναστευτικό.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, η ελληνική κυβέρνηση «στήνει ένα σκηνικό απειλών» σε σχέση με το ζήτημα των λαθρομεταναστών, ώστε να αποσπάσει μεγαλύτερη στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της.


Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, έντονη ήταν η αντίδραση αντέδρασε του Γερμανικού Συνδικάτου Αστυνομικών, το οποίο ζήτησε να εξεταστεί η αποπομπή της Αθήνας από το Σένγκεν και να επανέλθουν άμεσα οι συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ σε περίπτωση που εφαρμοστεί η προειδοποίηση του Γ. Πανούση.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Ράινερ Βεντ, διεμήνυσε ότι «η πολιτική ομάδα ερασιτεχνών στην ηγεσία της Ελλάδας φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο της ως κυβέρνησης ενός σοβαρού κράτους, η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη».

Όπως σχολίασε καυστικά ο Ράινερ Βεντ, το να απειλεί κανείς χρησιμοποιώντας τους λαθρομετανάστες φανερώνει μία αντίληψη, «η οποία δεν έχει θέση στην κοινότητα αξιών της ΕΕ, έτσι μιλούν πραγματικά μόνο πολιτικοί εξτρεμιστές».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αστυνομικών αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι ο κ. Πανούσης αναδεικνύει ένα πρόβλημα που δεν σχετίζεται μόνο με την Ελλάδα.

Το ζήτημα είναι σύμφωνα με τον ίδιο η «ανικανότητα και απροθυμία» ορισμένων γειτονικών κρατών της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων και τη διασφάλιση μιας διαδικασίας παροχής ασύλου που θα διέπεται από το πνεύμα του κράτους δικαίου.

Δριμεία κριτική με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Πανούση άσκησε και ο Γιοχάνες Κάρς, υπεύθυνος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος επί δημοσιονομικών ζητημάτων, προειδοποιώντας μέσω twitter την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση.

Τέλος, κριτική στις δηλώσεις Πανούση άσκησε και η ανθρωπιστική οργάνωση Pro Asyl. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο άσκησης απειλών, δήλωσε ο διευθυντής της Pro Asyl Γκύντερ Μπούρκαρτ. Παράλληλα, όμως, κάλεσε τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου