Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μπορεί να μεθύσει κάποιος με ένα πιάτο τηγανητές πατάτες;


Για τους περισσότερους ένα μπουκάλι κρασί ή μια κάσα μπύρες είναι η κοινή αιτία που αισθάνονται ελαφρώς μεθυσμένοι.

Για κάποιον άνθρωπο όμως η αιτία της μέθης είναι ένα πιάτο τηγανητές πατάτες!

Ο Nick Hess πάσχει από το σύνδρομο...
Auto-Brewery-μια σπάνια πάθηση που τον οδηγεί σε μέθη από υδατάνθρακες. Όπως παρουσιάστηκε σε ρεπορτάζ του BBC, ο Hess δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί γινόταν ανόητος και χυδαίος μετά από ένα πιάτο υδατάνθρακες. Είχε τέτοιες παρενέργειας που η οικογένειά του πίστευε ότι πρέπει να κρύβει κάποιο πρόβλημα με το ποτό και η σύζυγός του έψαχνε για κρυμμένα μπουκάλια αλκοόλ στο σπίτι τους.

«Κάθε μέρα για ένα χρόνο ξύπναγα και έκανα εμετό», λέει ο Nick. "Μερικές φορές, συνέβαινε σε διάστημα λίγων ημερών, μερικές φορές όμως ήταν σαν απλά ένα μπαμ!

Ήταν η σύζυγός του, που τελικά ήρθε σε επαφή με άτομα στις ΗΠΑ που εμφάνιζαν παρόμοια συμπτώματα και τελικά ο Hess διαγνώστηκε με το σύνδρομο.

Η σπάνια πάθηση προκαλείται από την υπερδιόγκωση στο έντερο των ζυμών που έχουν οι υδατάνθρακες που προσλαμβάνει από τα τρόφιμα.

Έτσι οι υδατάνθρακες, λόγω της υπερβολικής ζύμωσης μετατρέπονται σε αλκοόλ (!), το οποίο διοχετεύεται στο αίμα - το σώμα του παράγει ουσιαστικά τη δική του αλκοόλη.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο Hess είχε 400% περισσότερη ζύμη στο έντερο του από ό, τι ήταν φυσιολογικό.

Πολυάριθμες περιπτώσεις συνδρόμου Auto-Brewery, επίσης γνωστή ως σύνδρομο ζύμωσεως στο έντερο, έχουν αναφερθεί. Αντιμυκητιασικά φάρμακα και μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και ζάχαρη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα.

"Έχω ακόμα ένα ή δύο επεισόδια το μήνα», δήλωσε ο Hess, «αλλά δεν είναι τόσο άσχημα όσο ήταν. Πρέπει να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου για αυτό. Συνέχισε να ψάχνει για μια απάντηση, όταν εγω ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω! Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτήν. "

krasiagr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου