Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συμμοριτοπόλεμος και παιδομάζωμα ~ Βιβλίο + Βίντεο


Επειδή εσχάτως ξεκίνησε η προβολή ενός προπαγανδιστικού «ντοκυμανταίρ» από τους ελληνόφωνους κομμουνιστές, οφείλουμε να αναδείξουμε μετριοπαθείς έρευνες και βιβλία εποχής για το παιδομάζωμα των ανταρτών κατά τον Συμμοριτοπόλεμο (1946-1949).

Γνωρίζανε ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα χτυπούσε παιδιά, έτσι ολόκληρες συμμορίες κομμουνιστών, πολλές απο τις οποίες δεν μιλούσαν καν ελληνικά, απήγαγαν απο τα χωριά δεκάδες παιδιά, τα οποιά τα έβαζαν να προηγούνται να ακολουθούν και να περιβάλουν την πορεία της υποχώρησής τους προς τον παράδεισο του Χότζα και του Ιωσήφ Τίτο.  Σήμερα, επιδιώκουν την αντιστροφή της ιστορίας.



«Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας» - Πρωτοσέλιδα ιστορίας ΕΤ1

Ομολογώ ότι εξεπλάγην από τη μετριοπαθή στάση που κρατά μια εκπομπή της αριστεροκρατούμενης κρατικής τηλεόρασης, για μία από τις πιο δυσάρεστες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας: Αυτής του Συμμοριτοπολέμου (Εμφυλίου μετά το 1989 με τις υπογραφές Σαμαρά-Κουβέλη).

Παρακολουθούμε το χρονικό της δημιουργίας των ένοπλων ομάδων των κομμουνιστών, τις μεθόδους τους, τη λυκοφιλία Ζαχαριάδη - Τίτο - Χότζα - Στάλιν, τις βίαιες στρατολογήσεις, το Παιδομάζωμα, η Μακεδονία, κλπ...


-Υπό ποιες συνθήκες ιδρύεται ο "Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας";
-Τί επιδιώκει, τον ολοκληρωτικό πόλεμο ή το συμβιβασμό;
-Πώς διαρθρώνεται;
-Τί ρόλο διαδραματίζει στη συγκρότησή του η έξωθεν βοήθεια, προερχόμενη από τα αδερφά σοσιαλιστικά κόμματα;
-Γιατί επέρχεται η ρήξη Ζαχαριάδη- Βαφειάδη;
-Θα μπορούσε να αποτραπεί η ολοκληρωτική ήττα του;
Αυτά -κι όχι μόνο- τα ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις μέσα από το έκτο επεισόδιο της σειράς- ντοκιμαντέρ «Πρωτοσέλιδα Ιστορίας.

Μετέχουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου Βασίλης Κόντης, Σπύρος Σφέτας, Νίκος Μαραντζίδης και Πολυμέρης Βόγλης. Επίσης ο Βασίλης Γκανάτσιος (υποστράτηγος Χείμαρρος του ΔΣΕ).





Featured imageΟ διακεκριμένος πεζογράφος και λογοτέχνης, Στρατής Μυριβήλης. 

Παρατίθεται αυτούσιο το βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη για τον ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος την περίοδο 1946-1949. Πρόκειται για διάλεξη του λογοτέχνη που έλαβε χώρα το 1948, κατά τη διάρκεια δηλαδή του εμφυλίου.






Featured image Featured image Featured image Featured image Featured imageFeatured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image Featured image

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως θα γινει να το κατεβασουμε ρε κρασοπατηρ?????

Κρασοπατήρ είπε...

Α, αυτό δεν γίνεται :)

Δημοσίευση σχολίου