Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Βρε βρε... ~ O Συριζαίος Μητρόπουλος προσπαθεί να μην πληρώσει 2 εκατ. ευρώ στην εφορία


Λίγες εβδομάδες μετά τη "βόμβα" Κατρούγκαλου ακόμη μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά. Αυτή τη φορά έχει να κάνει με εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να προσπαθεί να γλιτώσει την πληρωμή προστίμου στην εφορία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Μικροπολιτικού στην εφημερίδα Τα Νέα, πρόκειται για εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικό ρόλο, ο οποίος προσπαθεί να μην πληρώσει 1.940.000 ευρώ στην εφορία.





Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 1999 ο βουλευτής είχε πάρει 1 εκατ. δολάρια αμοιβή από νομικές υπηρεσίες, ποσό για το οποίο δεν έκοψε απόδειξη. Η... παρατυπία έγινε γνωστή αφού συνεργάτες του διεκδίκησαν μέρος της αμοιβής και οι δυο πλευρές έφτασαν στα δικαστήρια. Το 2009 ο Άρειος Πάγος υποχρέωσε τον βουλευτή να καταβάλει στους συνεργάτες του 750.000 δολάρια.

Μετά από έναν δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, βεβαιώθηκε στον βουλευτή χρέος στην εφορία από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ. Αλλά το ποσό αυτό δεν έχει εισπραχθεί ακόμη.

Για το 1 εκατ. που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Για το μισό ποσό που δεν καλύπτεται από την αναστολή έχει δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι. Καμία από τις εντολές όμως δεν έχει εκτελεστεί.

Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών, αναφέρει το δημοσίευμα των Νέων.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στον βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που δεν δήλωσε το 1999. Βάσει νόμου η απόφαση ήταν τετελεσμένη και συνέχεια θα μπορούσε να δοθεί μόνο στα δικαστήρια.

Μετά τις εκλογές, όμως, ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής. Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν προβλέπεται από το νόμο και ερώτημα προς το ΝΣΚ απευθύνεται μόνο αν η υπηρεσία έχει νομική αμφιβολία κατά τη σύνταξη του πορίσματος.

Ο βουλευτής έχει κάνει πλήθος ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου.

Ο αρχικός ισχυρισμός του ήταν πως δεν είχε κόψει απόδειξη μόνο για τις 750.000 δολάρια αλλά πως είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, επωφελούμενος από το νόμο Αλογοσκούφη. Αλλά σύμφωνα με τα παραστατικά που προσκόμισε, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων δεν ήταν ο ίδιος με εκείνον όπου είχε κατατεθεί το 1 εκατ. δολάρια!

Πηγή: Τα Νέα



Στα βήματα του Λιάπη ο ξεφτίλας:

Ο Μητρόπουλος έκανε ερώτηση στη Βουλή… για τον Μητρόπουλο

MHTROPOULOS-EKANE-ERWTHSH-STH-VOULH-PROSWPIKH-570

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης με τίτλο: «φορολογική τρομοκρατία σε βάρος βουλευτή».Αφορμή για την ερώτηση ήταν η υπόθεση με το ποσό, περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που επαναπάτρισε ο κ. Μητρόπουλος και ελέγχεται για το αν φορολογήθηκε ποτέ. Έτσι και ο κ. Μητρόπουλος αποφάσισε να κάνει ερώτηση στη Βουλή για προσωπικό του θέμα και έγινε ο πρώτος βουλευτής που δεν ρώτησε κάτι για κάποιον πολίτη ή για κάποιον κοινωνικό σκοπό.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει φορολογική τρομοκρατία εις βάρος του την οποία και συνδέει με την κατάσχεση βιβλίων των εσόδων – εξόδων του. Ο ίδιος χαρακτηρίζει παράνομη την κατακράτηση τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και επιμένει πως το ποσό χρημάτων που επαναπατρίσθηκε, φορολογήθηκε και αποδόθηκε σε τρίτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου