Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Διορίστηκε στο δήμο με... δανεικό απολυτήριο γυμνασίου


Δεν είχε απολυτήριο γυμνασίου το οποίο ήταν υποχρεωτικό για μια θέση εργασίας σε δήμο του νομού Ηρακλείου και είπε να ...δανειστεί της αδερφής της. 

Η 39χρονη κατάφερε με αυτό τον τρόπο να πάρει τη θέση, όμως κάποια στιγμή,...
έγινε αντιληπτή η απάτη που έστησε και τότε έμπλεξε με τη Δικαιοσύνη!


Η υπόθεση της γυναίκας, εναντίον της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης ζημιάς και χρήση πλαστού εγγράφου, εκδικάστηκε σήμερα ενώπιον του β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Η κατηγορούμενη που έδωσε το παρών στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχη για τις δύο πράξεις που της αποδόθηκαν. Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Η 39χρονη, διορίστηκε το 2009, στον πρώην δήμο Αστερουσίων ως εργάτρια καθαριότητας εσωτερικών χώρων. Εργαζόταν πέντε χρόνια στο δήμο, όταν οι αρμόδιοι αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα με το απολυτήριο γυμνασίου που εμφάνισε η γυναίκα για να καταλάβει τη θέση.

Στην έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το απολυτήριο ήταν όχι της εν λόγω υπαλλήλου, αλλά της αδερφής της και είχε ...τροποποιηθεί και προσαρμοστεί προκειμένου να εμφανίζονται τα στοιχεία της 39χρονης.

Η τελευταία που πλέον δεν εργάζεται στο δήμο, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ότι το έκανε γιατί είχε να μεγαλώσει 5 παιδιά και οι ανάγκες ήταν πολύ μεγάλες. Πρόσθεσε δε ότι δεν πέρασε από το μυαλό της, ότι αυτό που έκανε ήταν τόσο σοβαρό και πως θα έμπλεκε με τη Δικαιοσύνη.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω τώρα ρε παιδιά???? Καθαρίστρια ήταν η γυναίκα.. Όχι Δ.Στέλεχος.!!!! Τα λαμογια με τα πλαστά πτυχία και τα χοντρά λεφτά δεν τα κάνουμε τίποτα;;; Ως ποτε θα συμετέχει αυτή η κοινωνία στο έγκλημα;;;

Δημοσίευση σχολίου