Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Προσοχή! Vardarska ~ Ένοπλοι Αλβανοί κατέλαβαν φυλάκιο κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο


Περίπου 40 ένοπλοι Αλβανοί εισέβαλαν τα ξημερώματα σε αστυνομικό φυλάκιο του χωριού Γκόσιντσε, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο και αφόπλισαν τους αστυνομικούς, ανέφερε η αστυνομία της ΠΓΔΒ.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της χώρας, Ίβο Κότεσκι, ο οποίος έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ότι οι ένοπλοι έφεραν στολές του UCK και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΒ από το Κόσοβο.


Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα έδεσαν με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και χτύπησαν ακόμη έναν.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΒ, οι ένοπλοι, κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό φυλάκιο, είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι μέλη του UCK και πως δεν αναγνωρίζουν την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2001, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων της ΠΓΔΒ.

«Εμείς είμαστε από τον UCK. Να διαμηνύσετε στον Γκρούεφσκι (σ.σ. πρωθυπουργός της ΠΓΔΒ) και στον Αχμέτι (σ.σ. αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΒ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας) ότι δεν μπορούν να σας σώσουν. Θέλουμε το δικό μας κράτος και δεν αναγνωρίζουμε συμφωνίες όπως αυτή της Οχρίδας. Αν σας συλλάβουμε ξανά, θα σας σκοτώσουμε», φέρεται να είπε ο επικεφαλής των ενόπλων Αλβανών οι οποίοι εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα.
Οι ένοπλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέγραψαν με κάμερα την εισβολή τους στο φυλάκιο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου