Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

El Chupacabra ~ Ο μυστηριώδης... (νεφελίμ;) κατσικοφονιάς της Λατινικής Αμερικής


Επί αιώνες, οι αγρότες του Πουέρτο Ρίκο ήταν εξοικειωμένοι με την απώλεια των ζώων τους. Αρρώστιες, σαρκοβόρα ζώα και κακοκαιρίες είχαν το μερίδιο τους στη λεία. Ωστόσο, μερικές φορές τα ζώα εξαφανίζονταν τόσο αλλόκοτα, που οι χωριάτες, με το που έπεφτε η νύχτα, έκαναν το σταυρό τους και κλειδώνονταν στα σπίτια τους.

Τότε ήξεραν πως ο El Chupacabra, ο κατσικοφονιάς, είχε ξεμυτίσει από τα δάση για να κυνηγήσει. Μέχρι τα μέσα του 1970 αυτά τα άγρια φονικά κατσικιών ήταν γνωστά μόνο στους...
κατοίκους του Puerto Ricο. Ξαφνικά όμως ενέσκηψε πραγματική επιδημία. Οικόσιτα κάθε είδους (πουλερικά, σκυλιά, κουνέλια, αλλά κυρίως αιγοπρόβατα) έπεφταν θύματα αυτού του αιμοδιψούς δολοφόνου. Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν το θέμα πρωτοσέλιδο.


Τώρα πια υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες, άνθρωποι που είχαν δει το μυστηριώδες τέρας. Οι δραματικές περιγραφές περί ενός ζώου-βρικόλακα έκαναν το γύρο του κόσμου.

Λίαν συντόμως όμως το τρομακτικό ον άρχισε να κάνει την εμφάνιση του και σε άλλα σημεία του πλανήτη - πρώτα στη Λατινική Αμερική και σε ισπανόφωνες περιοχές των ΗΠΑ και στη συνέχεια στη Ρωσία και την Ασία.


Οι απόψεις ακόμη διίστανται για το συγκεκριμένο ζώο. Οι περιγραφές των αυτοπτώνν μαρτύρων περί ενός ζώου που ρουφά το αίμα των κατσικιών ποικίλλουν.

Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για ένα γκρι/σκούρο μπλε πλάσμα που μοιάζει με σαυροειδές, αν και άλλοι το περιγράφουν σαν δύσμορφο καγκουρό ή σαν σκυλί κάποιας απροσδιόριστης ράτσας που περπατά στα πίσω πόδια



Έχει ύψος 1 -1,20 μέτρα, μεγάλα μάτια και τεράστιους κυνόδοντες.

Σύμφωνα με ορισμένες περιγραφές, διαθέτει και μια σειρά από αγκάθια κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς του.

Οι σκεπτικιστές είναι σίγουροι: πρόκειται για κάποιο σύγχρονο μύθο. Οι περιγραφές των μαρτύρων δεν είναι αξιόπιστες, τα οικόσιτα έχουν σκοτωθεί από γνωστά σαρκοβόρα και τα περί εξαφανισμένου αίματος είναι απλά φαντασιώσεις.


Η όλη ιστορία ίσως έχει την αφετηρία της στους μύθους των βρικολάκων, που οι Ισπανοί αποικιοκράτες έφεραν μαζί τους από την Ευρώπη.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι που ισχυρίζονται πως ο κατσικοφονιάς είναι ένα άγνωστο μέχρι στιγμής είδος σαρκοβόρου. Λόγω μάλιστα των κλιματικών αλλαγών, τα τελευταία χρόνια κάνει συχνότερα την εμφάνιση του, επιτιθέμενο πλέον σε οικόσιτα ζώα.

Δεν λείπουν βέβαια και οι ακραίες θεωρίες που κάνουν λόγο για εξωγήινα όντα ή μυστικά πειράματα της Γενετικής. Η τελευταία ενισχύεται και από την παρουσία κλειστών στρατιωτικών βάσεων που διατηρούν οι ΗΠΑ στο Puerto Rico.

Τελικά, το μόνο που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι απτές επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξη του κατσικοφονιά δεν υπάρχουν. Η ταυτότητά του επομένως, θα πρέπει να θεωρείται άγνωστη.







**O Πολέμαρχος του Θεού καθαρίζει έναν Chupacabra:




Ίσως βέβαια να πρόκειται και για κογιότ:




2 σχόλια:

r+w είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για παραμυθάδες ολκής...

Κρασοπατήρ είπε...

Ζουν ανάμεσά μας :P

Δημοσίευση σχολίου