Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ιδού η ολοκλήρωση της καταστροφής...


Η στήλη πολλά χρόνια τώρα πιστεύει πως η Ελλάδα είναι το τελευταίο σοβιετικού τύπου καθεστώς στην Ευρώπη που θα καταρρεύσει με συνέπειες για τους Έλληνες ανάλογες με αυτές των καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης...

Η αριστερά μέσα από τους ιδεολογικούς παραμορφωτικούς φακούς της μιλάει χρόνια για τη νεοφιλελεύθερη κυριαρχία στη χώρα από την οποία ήλθε να τη σώσει.


Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Σύμφωνα με το Heritage Foundation, με όρους οικονομικής ελευθερίας, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ Τζιμπουτί και Ινδίας. Στη θέση 119 της παγκόσμιας κατάταξης (στοιχεία 2014) ενώ από άποψη κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι στην 30η και από άποψη ανταγωνιστικότητας κάτω από την 80η. Όλα αυτά δείχνουν πως ζούσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε πολύ υψηλότερα απ’ ό,τι η ανταγωνιστικότητα και η ελευθερία της οικονομίας μας επιτρέπουν. 

Αν οι συντάξεις των 600-700 ευρώ μοιάζουν μικρές όπως και ο κατώτατος μισθός των 550 ευρώ, καλό θα είναι να κοιτάξουμε τι συντάξεις πληρώνουν χώρες με ανταγωνιστικότητα στην περιοχή της 80ης θέσης και της 119ης από άποψη οικονομικής ελευθερίας. 

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μετά 40 χρόνια σοσιαλιστικών κρατικοδίαιτων πειραματισμών (που εγκαινίασε ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου  και συνέχισαν οι δεξιές κυβερνήσεις) μοιάζει με το τίναγμα της «ψόφιας γάτας», μετά το 7ο μοιραίο γι’ αυτήν. 

Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει το ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία σε μια χώρα με 3 εκατ. συνταξιούχους και 1 εκατ. αμειβόμενους ευθέως ή πλαγίως από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την «επιδημία» του σοσιαλισμού. Πώς να σταματήσει κάποιος ένα κύμα παραλογισμού -μόλις αυτό  ξεπεράσει ένα κρίσιμο μέγεθος αποδοχής από το πλήθος- που του υπόσχεται τον επί γης παράδεισο. Ο σοσιαλισμός τελειώνει όταν κάνει τον κύκλο του και καταστρέψει τα πάντα σε μια οικονομία και μια κοινωνία. 

Καμιά λογική προειδοποίηση δεν μπορεί να το ανακόψει νωρίτερα.

Στο τελευταίο στάδιο αυτού του κύκλου έχουμε περάσει από τον περασμένο Γενάρη.


Κ. Στούπας / capital.gr


2 σχόλια:

macgyver είπε...

αφου ειπαμε, εδω ειναι αποικια, αυτοι ειναι οι "εταιροι" ενω εμεις ειμαστε οι εταιρες...!!!!
οποιος δεντοχει καταλαβει, ειτυε ειναι ηλιθιος, ειτε κομματοσκυλο!!

...αν ειναι ποτε να ξεφυγουμε απολο αυτο το αναθεμα, απαιτειται ενας λαος σε
εγρηγορση, συνειδητοποιημένος, οχι απλα αγανακτισμενος, αλλα
αποφασισμενος, να ξερει τι θελει, τι πρεπει να κανει, και με θεληση να
δουλεψει ΣΕ αυτον τον τοπο, ΓΙΑ αυτον τον τοπο...!!!!
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2125/9057/original.jpg

Ανώνυμος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/195235/salos-perifereiaki-symvoylos-apokalei-gnosto-dimosiografo-poytnki-ton-daneiston
http://harryklynn.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1788.html

Δημοσίευση σχολίου