Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Παναΐαμ' στο παραένα τη γλυτώσαμε ~ Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών



Ακτίδα φωτός (;) από Βρυξέλλες, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Τουσκ, ακυρώθηκε η Σύνοδος των 28. "Θα συνεδριάσει η Σύνοδος της ευρωζώνης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για Ελλάδα". Κανείς δεν μπλοκάρει τη συμφωνία λέει ο...
φινλανδός ΥΠΟΙΚ. Δύσκολα σήμερα η εντολή σε Κομισιόν, λέει ο Ντομπρόφσκις.

Όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter, ακυρώνεται η σχεδιασμένη για σήμερα Σύνοδος Κορυφής των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης θα ξεκινήσει στις 17:00 θα θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος Κορυφής των 28 μελών της Ε.Ε. φερόταν να συνέρχεται για να εξετάσει το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών ανέφεραν πριν το χθεσινό Eurogroup ότι η Σύνοδος των 28 θα μπορούσε να ακυρωθεί εάν υπήρχε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.


Παράθυρο για συμφωνία από τον φινλανδό ΥΠΟΙΚ

Κανείς δεν μπλοκάρει τη συμφωνία για την Ελλάδα, τονίζει σήμερα ο φινλανδός υπουργός οικονομικών Alexander Stubb μετά την είδηση ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να ασκήσει βέτο για να μπλοκάρει τρίτο πακέτο διάσωσης.
Μπορούμε να βρούμε συμφωνία αλλά είναι ακόμα πολύ δύσκολο, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι χρειάζονται επαρκείς δεσμεύσεις. «Αν η συμφωνία είναι στο 10, είμαστε ακόμα στο 2-3-4», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ολοι προσπαθούμε να βρούμε συμφωνία. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν υπάρχουν τώρα οι συνθήκες. Υπάρχει το θέμα της σταθερότητας και η χρηματοδότηση της χώρας, υπογράμμισε.
Σημείωσε ότι η όποια συμφωνία θα συνοδεύεται από σκληρούς όρους.

Ντομπρόφσκις: Η Κομισιόν δύσκολα θα λάβει σήμερα εντολή για διαπραγματεύσεις 

Η Κομισιόν εκτιμά ότι είναι μάλλον πολύ δύσκολο να δοθεί σήμερα εντολή για διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Το Grexit δεν τέθηκε επίσημα στο Eurogroup λέει ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Υπάρχουν ακόμη πολλές διαφωνίες εντός του Eurogroup και με την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας Γκέοργκ Σέλινγκ.
Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σε μια σειρά ζητημάτων, υπογράμμισε.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν επαρκείς εγγυήσεις από την πλευρά της Αθήνας.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προς ώρα το σενάριο του Grexit "δεν έχει τεθεί επίσημα στο τραπέζι των συζητήσεων".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου