Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Αποκάλυψη: Το σατανικό ρατσιστικό σχέδιο του Σύριζα ~ Το κατάλαβαν όμως οι Αλβανοί


Θέλουνε να διώξουν όλους τους Έλληνες στη μετανάστευση, να ελληνοποιήσουνε τους λαθρομετανάστες και να τους βάλουνε να πληρώσουνε αυτοί όλο το χρέος του Κράτους! Σατανικό! 

Το πήρανε χαμπάρι όμως οι Αλβανοί και θέλουνε να την κοπανήσουνε: Μαζική... επιστροφή λαθρομεταναστών φοβάται η Αλβανία:

 
Την μαζική επιστροφή λαθρομεταναστών λόγω της κρίσης στην Ελλάδα φοβάται η Αλβανία. Σοβαρές επιπτώσεις στο ΑΕΠ, λόγω μείωσης των λαθρο-εμβασμάτων. Ποια προβλήματα δημιουργούνται. 


Η Αλβανία προετοιμάζεται για τον κίνδυνο οι αναταράξεις στην Ελλάδα να αναγκάσουν χιλιάδες αλβανούς λαθρομετανάστες να επιστρέψουν στη χώρα τους, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα παράνομα λαθρο-εμβάσματα που τώρα στηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομία της «χώρας».

Σύμφωνα με τους Financial Times, υπουργοί στα Τίρανα εκφράζουν την πεποίθηση ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Αλβανίας μπορεί να αντέξει τις αναταράξεις, παρά το ότι τρεις τράπεζες στην Αλβανία είναι ελληνικές και ελέγχουν σχεδόν το 16% όλων των περιουσιακών στοιχείων του αλβανικού τραπεζικού τομέα.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την πιθανή επιστροφή μεταναστών δείχνουν ότι τελικά η Αλβανία και τα άλλα βαλκανικά κράτη, και όχι οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, θα είναι αυτοί που θα νοιώσουν πρώτοι τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο της ελληνικής κρίσης.

Τα εμβάσματα από Αλβανούς που εργάζονται στο εξωτερικό μειώθηκαν στα 544 εκατ. ευρώ πέρυσι, από 952 εκατ. ευρώ το 2007 (τα λαθρο-εμβάσματα αντιστοιχούν στο 5% του αλβανικού ΑΕΠ), ενώ περίπου 180.000 αλβανοί λαθρομετανάστες έχουν ήδη επιστρέψει στην Αλβανία τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω της κρίσης στην Ελλάδα ενώ πλέον εκφράζονται φόβοι για μαζική επιστροφή και άλλων παράνομων στην περίπτωση που χάσουν τις δουλειές τους και τις αποταμιεύσεις τους στην Ελλάδα.

Αυτό θα οδηγούσε σε εκτίναξη της ανεργίας –που τώρα βρίσκεται στο 14%- βραχυπρόθεσμα, σε πίεση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ θα υπάρξει πρόβλημα και με την ένταξη στην αλβανική κοινωνία των παιδιών των λαθρομεταναστών, που έχουν λάβει ελληνική παιδεία. Και αυτά τα προβλήματα θεωρούνται δυνητικά σοβαρότερα από τους κινδύνους μετάδοσης μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως περίπου το 12% των 3,2 εκατ. κατοίκων της χώρας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας των 2 δολαρίων ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου