Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο


Το ψυγείο μας εξυπηρετεί σε πολλά, καθώς φροντίζει να διατηρεί πολλά τρόφιμα φρέσκα για περισσότερες μέρες.

Είναι όμως μερικά που καλό θα ήταν για συγκεκριμένους λόγους να μην τα τοποθετούμε στο ψυγείο. 

Διαβάστε παρακάτω ποια και γιατί:Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι σωστό να τα προφυλάσσετε μέσα στην σακούλα τους στο ντουλάπι. Να τα κρατάτε μακριά από τις πατάτες, γιατί μπορούν να σαπίσουν πιο εύκολα.


Πεπόνια

Αν θέλετε  καλύτερη γεύση από τα πεπόνια, μην τα βάζετε στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία δωματίου θα διατηρηθούν καλύτερα. Μέσα στο ψυγείο, ύστερα από 3-4 μέρες, η γεύση τους θα αλλοιωθεί.


Αβοκάντο

Διατηρήστε το αβοκάντο έξω από το ψυγείο μέχρι να ωριμάσει. Μόλις ωριμάσει μπορεί να μπει στο ψυγείο για περίπου 4 μέρες και πάντα ολόκληρο (όχι σε κομμάτια) για να μη μαυρίσει.


Πατάτες

Αποθηκεύονται σε στεγνό, σκοτεινό μέρος, κατά προτίμηση σε μια χάρτινη (και όχι πλαστική) σακούλα. Αν τις έχετε στο ψυγείο θα χάσουν την γεύση τους και θα μουχλιάσουν πολύ πιο γρήγορα.


Καφές

Όταν ο καφές αποθηκεύεται στο ψυγείο, αποδυναμώνεται η γεύση του! Είναι καλύτερο να διατηρείται σε καλά κλεισμένο σακουλάκι μέσα σε ένα ντουλάπι.


Μέλι

Αν βάλετε το μέλι στο ψυγείο θα αρχίσει να ζαχαρώνει και να σκληραίνει τόσο που σε λίγες εβδομάδες δεν θα μπορείτε να το καταναλώσετε. Το διατηρείτε, λοιπόν, σε βάζο σε ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου.


Ντομάτες

Αν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο θα αλλοιωθούν τα συστατικά τους, ενώ μπορεί και να παγώσουν τόσο που να μην τρώγονται. Είναι καλύτερο να τις έχετε αποθηκευμένες σε ένα ντουλάπι μέσα σε χάρτινες σακούλες.


Μπανάνες

Καλύτερα να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο μόνο όταν έχουν ωριμάσει αρκετά. Τότε μπορούν να διατηρηθούν για μερικές μέρες σε χάρτινη, πάντα, σακούλα.


Ψωμί

Το ψυγείο ξεραίνει το ψωμί πολύ γρήγορα. Κρατήστε αυτό που θα φάτε για 4 μέρες μέσα σε ένα ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου, και βάλτε το υπόλοιπο ψωμί στην κατάψυξη για τα επόμενα μπιφτέκια σας!Καυτερή σάλτσα

Καυτερές σάλτσες, όπως το ταμπάσκο, μπορούν να διατηρηθούν στο ντουλάπι μέχρι και τρία χρόνια. Κρατήστε τις μακριά από το ψυγείο!


Σκόρδο

Το σκόρδο αντέχει σε ντουλάπι για περίπου δύο μήνες. Αν το βάλετε στο ψυγείο θα μειώσετε την γεύση του και θα το κάνετε να μουχλιάσει γρήγορα. Μόλις κόψετε ένα “κεφάλι” καταναλώστε το μέσα σε 10 μέρες.


Συγκεκριμένα φρούτα

Κάποια φρούτα όπως τα μήλα, τα ροδάκινα, τα βατόμουρα, τα αχλάδια και τα νεκταρίνια δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσουν. Διαφορετικά, θα αλλοιωθεί η γεύση και η σύστασή τους.http://www.enallaxnews.gr/2014/06/04/trofima-pou-den-xreiazontai-psygeio/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου