Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ο έρωτας και το αλκοόλ δεν κρύβονται


Οι άνθρωποι με μεγαλύτερο εισόδημα πίνουν περισσότερο και γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι πλούσιοι άνθρωποι και οι απόφοιτοι πανεπιστημίων είναι πιο πιθανό να πίνουν αλκοόλ και προτιμούν το κρασί από την μπύρα.

Συγκεκριμένα...
8 στους 10 ενήλικες που έχουν ανώτερη εκπαίδευση και καλό εισόδημα, δηλώνουν ότι πίνουν αλκοόλ, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Gallup για τις καταναλωτικές συνήθειες των Αμερικανών. Αντίθετα, μόνο οι 5 στους 10 από αυτούς που δεν έχουν πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης δηλώσαν ότι καταναλώνουν αλκοόλ. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες και η έρευνα έγινε μέσω τηλεφώνου σε 1009 συμμετέχοντες, την περίοδο 8 με 12 Ιουλίου.

Οι πότες που έχουν υψηλότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση προτιμούν να πίνουν κρασί, αν και η μπύρα ήταν ανέκαθεν το ποτό επιλογής των Αμερικανών. Αυτό το έτος, η μπύρα παραμένει γενικότερα το ποτό που προτιμούν οι Αμερικανοί, σε ποσοστό 42%.

Το Gallup διαπίστωσε ότι, συνολικά, το 64% των Αμερικανών δηλώνουν ότι πίνουν, κάτι το οποίο συμβαδίζει με δημοσκοπήσεις του 1939.

Η διαφορά στα επίπεδα εισοδήματος και εκπαίδευσης αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά σε συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος μεταξύ των Αμερικανών, και είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τις διαφορές που προκαλούνται από το φύλο, την ηλικία, τη φυλή, την περιοχή ή την θρησκεία, διαπιστώνει η έρευνα!

Το χάσμα μεταξύ υψηλότερου και χαμηλότερου εισοδήματος θα μπορούσε να προέλθει από την πρόσβαση στο αλκοόλ, υποστηρίζει η μελέτη. Οι Αμερικανοί με υψηλότερα εισοδήματα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πίνουν περισσότερο και είναι πιο πιθανό να έχουν καταναλωτικές συνήθειες, όπως να τρώνε σε εστιατόρια, να πηγαίνουν διακοπές ή να βγαίνουν έξω με τους συναδέλφους.
Τα έσοδα και τα επίπεδα εκπαίδευσης επηρεάζουν επίσης τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ. Το 47% των Αμερικανών με εισόδημα $ 75.000 ή περισσότερο, δήλωσε ότι έχει πιεί ένα αλκοολούχο ποτό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Το 18% των Αμερικανών που έχουν εισόδημα λιγότερο από $ 30.000, δήλωσε επίσης το ίδιο.

Ομοίως, το 45% των αποφοίτων πανεπιστημίου δήλωσε ότι είχε μεθύσει μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ενώ μόνο το 28% των Αμερικανών με πτυχίο λυκείου ή και όχι δήλωσε το ίδιο.


http://www.krasiagr.com/?p=61482

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου