Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Παγκόσμια ξεφτίλα με τους λαθρομετανάστες +pic


Πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού αποτελούν τις τελευταίες ημέρες οι εικόνες που καταγράφονται στις ακτές και τις θάλασσες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου καθώς καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες αποβιβάζονται από τα παράλια της σημερινή Τουρκίας.

Η συνύπαρξη χιλιάδων τουριστών στα νησία που αποτελούν «ναυαρχίδα» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας με τους παράνομους μετανάστες που επιχειρούν να προσεγγίσουν τα νησιά με φουσκωτές βάρκες δημιουργεί εικόνες που σοκάρουν.


Τελευταία η εικόνα που δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο NBC και στην οποία ο φωτογράφος έχει απαναθατίσει τη στιγμή μιας «συνάντησης» ενδεικτικής της εικόνας που βιώνουν οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι τουρίστες στα κοντινά με τα τουρκικά παράλια νησιά.

Ένα πολυτελές γιοτ προσεγγίζει το λιμάνι την ώρα που μπροστά του περνούν ανενόχλητοι πέντε-έξι μετανάστες, οι οποίοι με κουπιά στα χέρια προσπαθούν να ολοκληρώσουν το ταξίδι της ελπίδας με τελικό προορισμό ένα ελληνικό νησί.



Την ίδια ώρα στην Κω αν και συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η επιβίβαση μεταναστών στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους τελευταίους υπολογισμούς να μιλούν για περίπου 1.200 άτομα, η... απόβαση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σύμφωνα με το aegeanews.gr περίπου 1.500 μετανάστες παραμένουν στους δρόμους και την παραλιακή ζώνη της πόλης και οι υπόλοιποι στο Κάπτεν Ηλίας, στα γύρω χωράφια και περιφερειακά.

Δεκάδες, μάλιστα, συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από το κτήριο του αστυνομικού τμήματος ζητώντας να τους χορηγηθούν έγγραφα.















Π.Θ.

2 σχόλια:

macgyver είπε...

ναι εχει και με κρασι, τι αλλο θες πια.... https://www.youtube.com/watch?v=jpQrs5qeULg

Κρασοπατήρ είπε...

Περιμένω να με φτιάξει κρασο-σπά ο Μπουτάρης :P

Δημοσίευση σχολίου