Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τί περιελάμβανε το ορίτζιναλ Μενού του Τιτανικού που πωλήθηκε για...


Το τελευταίο μενού του Τιτανικού, σωσμένο από έναν επιβάτη της πρώτης θέσης που κατάφερε να επιζήσει πωλήθηκε σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης.

Το μικρό και ταλαιπωρημένο χαρτί της φωτογραφίας, είναι ένα από τα πιο σπάνια και περιζήτητα φυλάδια στην Ιστορία. Πρόκειται για το...
μεσημεριανό μενού του Τιτανικού, την τελευταία ημέρα πριν την βύθισή του.


Το χαρτί αυτό το είχε στην κατοχή του ο Abraham Lincoln Salomon, ένας από τους επιβάτες της πρώτης θέσης, ο οποίος ήταν και από τους ελάχιστους που κατάφεραν να επιζήσουν του ναυαγίου.

Το αντικείμενο βγήκε σε δημοπρασία σήμερα στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να συγκεντρώσει το εξωφρενικό ποσό των 88.000 δολαρίων. Στο πίσω μέρος έχει την υπογραφή του φίλου του κ. Salomon, του Isaak Frauenthal ο οποίος κατάφερε και αυτός να επιβιώσει μπαίνοντας στην ίδια βάρκα.

Το μενού είχε διάφορα σνάκς και ελαφρύ φαγητό, όπως κοτόπουλο αλα Μαίρυλαντ, ζαμπόν Βιρτζίνια, καθώς και ψαρικά όπως ρέγγες. Το μενού είναι τυπωμένο με την ημερομηνία της τραγωδίας, γράφοντας επάνω 14 Απριλίου του 1912.

Ο Salomon είχε βρεθεί στην διαβόητη «Σωστική Λέμβο 1» για την χρήση της οποία η σχεδιάστρια Lucy Duff-Gordon είχε εξαγοράσει το πλήρωμα. Στην βάρκα αυτή είχαν μπει μόνο δώδεκα άτομα, όταν η δυναμικότητά της ήταν 40, και η περίπτωσή της είχε δημιουργήσει αρκετό θόρυβο και δικαστικές έρευνες για την συμπεριφορά του πληρώματος.

Στην χθεσινή δημοπρασία, πωλήθηκε ένα ακόμα αντικείμενο από την συλλογή του Salomon, το εισιτήριό του για τα τουρκικά μπάνια που υπήρχαν στον Τιτανικό. Το κόστος αυτού του μικρού χαρτιού έφθασε στα 11.000 δολάρια, καθώς είναι το ένα από τα τέσσερα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κακακια με ανανα και πασπαλισμενα με φραουλες, ΑΑΑΑΑΑ παλι φραουλες? τα νευρα μας πια με τον τιτανικο

Δημοσίευση σχολίου