Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Τουρσί με ό,τι περίσσεψε από τον λαχανόκηπο +e-books


Υλικά: Μαζευουμε: Τομάτες πράσινες, μελιτζάνες, σέλινο, σκόρδα, πιπεριές, καρότα, και λάχανα.

Μαζεύουμε και ζεματίζουμε τις μελιτζάνες, πιπεριές, τα κλωνάρια σέλινο και τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο. Ψιλοκόβουμε τις...
καρδιές από τα λάχανα και τα φύλλα από το σέλινο, τρίβουμε τα καρότα και κάποιες κακοσχηματισμένες πιπεριές και ένα σκόρδο.

Αναμιγνύουμε όλα τα κομμένα λαχανικά και βάζουμε αλάτι και πολύ ξύδι. Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες, πιπεριές και λαχανόφυλλα και ένα-ένα τα δένουμε με κλωστές από τα ζεματισμένα κλωνάρια του σέλινου.

Τα βάζουμε σε ένα δοχείο με την σειρά και ρίχνουμε την σαλαμούρα.

Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και μετά το καπάκι του δοχείου.

Τις άγουρες ντομάτες αφού τις τρυπήσουμε σε μερικά σημεία τις βάζουμε κι αυτές στην σαλαμούρα με τα υπόλοιπα σέλινα και σκόρδα για άρωμα.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 2.5 μήνες, όσο περνάει ο καιρός, το τουρσί γίνεται όλο και πιο ξυνό.


AΛΜΗ

Σε χλιαρό νερό ρίχνουμε χονδρό αλάτι σταδιακά και ανακατεύουμε,
βάζουμε προσεκτικά και ένα ολόκληρο ωμό αυγό, που θα χρησιμεύσει
ως δείκτης περιεκτικότητας του διαλύματος σε αλάτι. Όταν το ωμό αυγό
που έχουμε μέσα στο διάλυμα ανέβει στην επιφάνεια, το διάλυμα είναι έτοιμο
και τότε προσθέτουμε ίση ποσότητα νερού για να γίνει το διάλυμα άλμη.


Από την Τερψιχόρη Αβραμίδου / IdeART KARAMANLIDIS
Πηγή
 


Ακόμη:
Κάνω το δικό μου τουρσί + Πρακτικές συμβουλές

>>Δείτε κι αυτό<<


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου