Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο καστανάς, το ΤΕΒΕ και το επιχειρείν εν Ελλάδι


Για το περιστατικό με την σύλληψη μετά από καταγγελία (την διαμαρτυρία, λιποθυμία και μεταφορά στο νοσοκομείο τελικά) του χωρίς άδεια καστανά της Θεσσαλονίκης, από ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, έχουν γραφεί πολλά.

Εξηγήσεις έδωσε ακόμη και η Αστυνομία της πόλης. Αλλά την ουσία της ιστορίας και την κατάσταση του επιχειρείν στην χώρα μας, αναδεικνύει η παράπλευρη είδηση του γιατί δεν είχε άδεια ο καστανάς: επειδή δεν είχε ενημερότητα από τον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ λόγω χρεών.

Δλδ ένεκα της λεηλασίας των μικρομεσαίων μέσω της παράνομης εισφοράς από το ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ και τις φοροκαταιγίδες της τελευταίας εξαετίας της κρίσης φτάνεις πολύ πολύ εύκολα να χρωστάς 170.000 όπως ο καστανάς του περιστατικού και...
όπως εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που αναμένουν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μήπως ΚΑΙ... Μήπως επιτέλους συνδεθεί η εισφορά - στον 100% αυθαίρετο και παράνομο "οργανισμό ασφάλισης" των ελεύθερων επαγγελματιών - με το εισόδημα και την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του ασφαλισμένου ανασφάλιστου μικρομεσαίου επιχειρηματία.

Μήπως αφομοιωθεί ο ΟΑΕΕ από το ΙΚΑ και σωθούν οι άνθρωποι του επιχειρείν από τα 1000ρικα κάθε δίμηνο που απαιτεί ο ΟΑΕΕ και την άρνησή του μετά να σου δώσει οποιαδήποτε βεβαίωση αν είσαι "οφειλέτης". Εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες σέρνουν τα βήματά τους σε μια καθημερινότητα που για να φτάσει στα ΜΜΕ πρέπει να συλληφθούν "παρανομούντες" ή να τους πάρει ασθενοφόρο λόγω της κατάρρευσής τους σε περιστατικά συνάντησης με την ...τυφλή δικαιοσύνη. Τελειώστε αυτόν τον ΟΑΕΕ πριν μας τελειώσει!
(ΑΣ)

του Δημήτρη Σούλτα

dimitris.soultas

Όσοι άρχισαν να γράφουν διάφορες ασυναρτησίες για το "πώς μπορεί να φτάσεις να χρωστάς τόσα λεφτά στο ΤΕΒΕ" και "όλοι πρέπει να πληρώνουμε τα χρέη μας" με αφορμή τον καστανά (με αφορμή επαναλαμβάνω) δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. 


Βρίσκουμε λογικό δηλαδή να χρεώνεται ηλικιωμένος που ψήνει κάστανα με 1000 ευρώ το δίμηνο, που αν δεν τα πληρώσει τοκίζονται με ασύλληπτα επιτόκια και φτάνει μετά από 4 χρόνια να χρωστάει το 120% της αρχικής οφειλής. 

Για πλάκα φτάνεις να χρωστάς 50 και 60 χιλιάρικα, ανεξάρτητα από το τι εισόδημα έχεις (ακόμα και μηδενικό) 

Δεν έχουν ιδέα πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν χρεωθεί με απίστευτα ποσά γιατί έχουν ένα μπλοκάκι, μήπως και τους κάτσει κανένα ψίχουλο για να ζήσουν.
Δεν έχουν ιδέα κάποιοι πόσος κόσμος φεσώθηκε από την εφορία τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες ευρώ και με εξανεμισμένο το εισόδημα του. Κάποιοι το μόνο που έχουν να πουν είναι "νόμος και τάξη" και "όλοι να πληρώσουν" με αφορμή έναν καστανά.
Δεν μιλάω για κάτι που άκουσα, δεν μιλάω ακαδημαϊκά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι και μια ποικιλία τυριών δίπλα. 
Μιλάω από προσωπική μου εμπειρία. 

Μερικοί ζείτε σε παράλληλο σύμπαν. 
Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει κρίση, τι σημαίνει αδιέξοδο, τι σημαίνει πνίξιμο ανθρώπων και ολόκληρων οικογενειών απ' αυτές τις παράλογες χρεώσεις. 
Όχι δυσκολία, πνίξιμο! 

Κανείς δεν σας ζητάει να βοηθήσετε. Αλλά τουλάχιστον για πράγματα που δεν σας έχουν αγγίξει ούτε κατ' ελάχιστον βουλώστε το επιτέλους για μία φορά.


http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_13.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου