Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τοξικό αέριο σαρίν στα χέρια τζιχαντιστών με τη βοήθεια της Τουρκίας


Μέσω Τουρκίας οι ισλαμοφασίστες του ISIS που δρουν στη Συρία, έλαβαν όλα τα απαραίτητα συστατικά για να παράξουν το θανατηφόρο αέριο σαρίν, όπως καταγγέλλει ο Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ερέν Ερντέμ, επιμένοντας ότι υπήρξε συγκάλυψη του ολέθριου αυτού «εμπορίου».

Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ερέν Ερντέμ, έφερε το θέμα στην τουρκική βουλή την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενος στοιχεία από υπόθεση με αριθμό 2013/120 που είχε ανοίξε η εισαγγελία στα Άδανα και...όλως περιέργως, έκλεισε άρον-άρον.

Καταγγελία σοκ: Τοξικό αέριο σαρίν στα χέρια τζιχαντιστών με τη βοήθεια της Τουρκίας
Ο βουλευτής κατηγορεί την Άγκυρα ότι δεν διεξήγαγε- ως όφειλε- ουσιαστική έρευνα για τις τουρκικές οδούς μέσω των οποίων οι τρομοκράτες προμηθεύονται τα συστατικά για το τοξικό αέριο σαρίν.

«Υπάρχουν στοιχεία σε αυτή την υπόθεση. Συστατικά χημικών όπλων μεταφέρονται στην Τουρκία και συνθέτονται επί συριακού εδάφους στα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους που τότε ήταν γνωστό ως Αλ-Κάιντα του Ιράκ» υπογραμμίζει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ρωσικό δίκτυο RT, ο Τούρκος βουλευτής.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ορισμένοι Τούρκοι πολίτες πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του Ισλαμικού Κράτους για την προμήθεια σαρίν και σύμφωνα με υποκλαπείσες συνομιλίες που περιέχονται στην δικογραφία, ο τζιχαντιστής Χαγιάμ Κασάπ, φαίνεται ότι όντως απέκτησε το τοξικό αέριο.

«Υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες γι' αυτό το φορτίο του τύπου ‘'μην ανησυχείτε για τα σύνορα, θα το φροντίσουμε εμείς’’...Περιέχονται όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα φτιαχτεί το φορτίο, πως θα ετοιμαστεί, από τις πηγές των υλικών μέχρι τα εργαστήρια, ποια φορτηγά θα χρησιμοποιηθούν, όλες οι ημερομηνίες, τα πάντα από το Α ως το Ω συζητιούνται και καταγράφονται» δηλώνει ο Ερντέμ.
Με βάση την δικογραφία, οι αρχές στα Άδανα διεξήγαγαν τότε εφόδους και συνέλαβαν 13 υπόπτους. Ωστόσο, δίχως καμία εξήγηση, μια εβδομάδα μετά, ο εισαγγελέας αντικαταστάθηκε, η υπόθεση έκλεισε και όλοι οι ύποπτοι-παρά τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί- απελευθερώθηκα, περνώντας αμέσως τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η μεταφορά των υλικών πραγματοποιήθηκε γιατί «κανείς δεν τους εμπόδισε» σημειώνει ο βουλευτής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ερντέμ, η τουρκική Μηχανική και Χημική Βιομηχανία εμπλέκεται επίσης στο «εμπόριο», ενώ επικαλούμενος ορισμένες ανεπιβεβαίωτες αναφορές, κάνει λόγο και για κυβερνητική συγκάλυψη με την εμπλοκή του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, Bekir Bozdag.

Επιπλέον, ο Ερντέμ υποστηρίζει ότι η Δύση εσκεμμένα κατηγόρησε το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για τις επιθέσεις με χημικά, τον Αύγουστο του 2013 και χρησιμοποίησε την επίθεση ως δικαιολογία για την αμερικανική επέμβαση στη Συρία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, τα στοιχεία που περιέχονται στην προαναφερόμενη δικογραφία δείχνουν ότι στην πραγματικότητα, το Ισλαμικό Κράτος ήταν υπεύθυνο για την ρίψη χημικών.

Ο Ερντέμ κατηγορεί την Δύση για υποκρισία αφού όπως σημειώνει, όλα τα βασικά υλικά για την παρασκευή του τοξικού αερίου αγοράζονται στην Ευρώπη και υπογραμμίζει ότι «πηγές της Δύσης, γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ήταν αυτός που εξαπέλυσε την επίθεση με σαρίν στην Συρία...ξέρουν ότι αυτά τα άτομα δουλεύουν για την Αλ-Κάιντα».

Δ.Ρ. www.ethnos.gr πηγή: RT

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου