Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Therapin ~ Τί συνέβη στη θαλαμηγό-κότερο με την κοκαΐνη

 
ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ

"Συντονισμένες έρευνες ανδρών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και αξιωματικών της Αστυνομίας αλλά και της Διεύθυνσης Επιθεώρησης του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ψυχιατρικών κλινικών «Kασταλία» και «Λυμπέρη», προκάλεσε η σύλληψη του ιδιοκτήτη τους, γνωστού ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη, 50 ετών, το μεσημέρι της Kυριακής στη Μύκονο.

Στη θαλαμηγό του γιατρού, έπειτα από έφοδο, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν και κατέσχεσαν 15 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 γραμμάρια μαριχουάνας, 6 δισκία μεθαδόνης και...
άλλα χάπια, των οποίων η σύνθεση ερευνάται. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του γιατρού στη Γλυφάδα, όπου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών και μία ζυγαριά ακριβείας, και έρευνα στην κλινική «Kασταλία», η οποία επίσης βρίσκεται στη Γλυφάδα. Από την κλινική οι αστυνομικοί πήραν έγγραφα από το αρχείο, προκειμένου να ερευνήσουν τις αγοραπωλησίες φαρμακευτικών ουσιών που διέθετε η κλινική και χορηγούσε στους νοσηλευόμενους. Μια κλινική, η οποία ειδικευόταν στην απεξάρτηση χρηστών ναρκωτικών.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 50χρονου ψυχιάτρου άρχισε το πρωί της Kυριακής, όταν η θαλαμηγός «Therapin» απέπλευσε από τη μαρίνα του Φλοίσβου με προορισμό τη Μύκονο. Εκτός από τον Πέτρο Λυμπέρη, τον πλοίαρχο Γιώργο Γεωργούδη και το υπόλοιπο προσωπικό, στο σκάφος επέβαιναν -σύμφωνα με τον πλοίαρχο- οι τραγουδιστές Σάκης Ρουβάς, Kώστας Χαριτοδιπλωμένος, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και ο μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης. Υστερα από πληροφορίες για ύπαρξη ναρκωτικών πάνω στο σκάφος, η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έστειλε σήμα στη Μύκονο. Λίγες ώρες αργότερα η θαλαμηγός έριχνε άγκυρα στον κόλπο του Ορνού. Παρά τις σχετικές πληροφορίες, οι άνδρες του Λιμενικού δεν πραγματοποίησαν αμέσως έφοδο, αλλά έπειτα από μερικές ώρες. Εν τω μεταξύ, είχαν αποβιβασθεί από το σκάφος οι γνωστοί καλλιτέχνες. Επειτα από την επιχείρηση συνελήφθησαν ο Λυμπέρης και ο πλοίαρχος.

Ο ψυχίατρος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Σύρου με υπέρταση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, σε βαθμό πλημμελήματος. Σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στη θαλαμηγό βρέθηκε μία καραμπίνα και φυσίγγια. Χθες, οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Σύρου. Ο πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση έξι εκατ. δρχ. Ο Λυμπέρης θα παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Σύρου μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του και μέσα στις επόμενες ημέρες η ανακρίτρια σε συνεργασία με τον ιατροδικαστή, θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακισθεί.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία των δύο κλινικών, ιδιοκτησίας Λυμπέρη. Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας σε συνεννόηση με τη Νομαρχία Αθηνών, που έχει την ευθύνη της χορήγησης της άδειας και του πρωτογενού ελέγχου των κλινικών, προχώρησε σε αφαίρεση της επιστημονικής υπευθυνότητας του κ. Λυμπέρη για τις κλινικές. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Τύπου κ. Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι εάν δεν βρεθεί άλλος να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας, οι κλινικές θα κλείσουν. Πρόσθεσε επίσης ότι τα προγράμματα απεξάρτησης γίνονται μόνο σε δημόσια ιδρύματα και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η χρήση των ουσιών που βρέθηκαν στο σκάφος.


Απάντηση Λαζόπουλου

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, αργά χθες, ο κ. Λάκης Λαζόπουλος ξεκαθαρίζει ότι τον γιατρό Πέτρο Λυμπέρη δεν τον γνώριζε ούτε τον είχε συναντήσει ποτέ πριν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, ενώ προσθέτει ότι απευθύνθηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, πριν καν κληθεί, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τι συνέβη μετά την αποχώρησή του από το σκάφος. «Η εμπλοκή του ονόματός μου γίνεται στο πλαίσιο διασυρμού μου», τονίζει ο κ. Λαζόπουλος και υπογραμμίζει ότι εφόσον συνεχίσει να προσβάλλεται η προσωπικότητά του «στο βωμό της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας», τότε θα απαντήσει διά του δικηγόρου του".

Hμερομηνία δημοσίευσης: 06-06-01(Ρεπορτάζ Καθημερινή)


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου