Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αμάν αμάν ~ Σήμερα προσθέτουν το 1 επιπλέον...


Η διεθνής υπηρεσία που ρυθμίζει το επίσημο ρολόι της Γης προσθέτει ένα επιπλέον, εμβόλιμο δευτερόλεπτο στην ώρα την Τρίτη 30 Ιουνίου -μια αλλαγή που απαιτείται για το συγχρονισμό των ατομικών ρολογιών με τον λεγόμενο αστρονομικό χρόνο, απειλεί όμως να φέρει αναστάτωση στις υποδομές του Διαδικτύου. Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού, ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο θα προστεθεί στη στάνταρτ διεθνή ώρα στις...

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μεταξύ μας τώρα... τί μ@λακία είναι αυτό το ερώτημα στο δημοψήφισμα


Καταρχήν αυτά που ρωτάει για τους περισσότερους, χρειάζονται μετάφραση. Σιγά τα γερόντια, μην καταλάβουν το παραμικρό ή οι κάτω των 23 ετών μην έχουν τη διάθεση να ψάχνουνε για το τί πήγε να μας επιβάλλει η Τρόικα. -Εν τω μεταξύ οι προτάσεις τις Τρόικας ήταν στην φάση της διαπραγμάτευσης που συνεχίζονταν και την οποία παράτησε η κυβέρνηση του Σύριζα.

Δηλαδή έχουμε στο ερώτημα του δημοψηφίσματος την "φωτογραφία της στιγμής". Τόση προχειρότητα είναι προκλητική. Να μην μιλήσουμε και για την εικόνα του ψηφοδελτίου...

Βιασμός Σύριζα από πρώην υποστηρικτή του στην Ελευθεροτυπία


Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (ο πρώην Καιρός της Ελευθεροτυπίας), ο οποίος έγραψε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές, γράφει στο Facebook ένα συγκλονιστικό κείμενο για τα ψέμματα της κυβέρνησης.
 
Γράφει ο «Καιρός»:

Αμμωνία: Πόλεμος και Ειρήνη ~ Ιστορίες με ενδιαφέρον


Tο όνομα της αμμωνίας ανάγεται στην προϊστορία και στα περιττώματα και στα ούρα που άφηναν οι καμήλες των προσκυνητών έξω από τον ναό του Αμμωνος Ρα στη Νότια Αίγυπτο.

Πανταχού παρούσα, από τα λιπάσματα και τα εκρηκτικά ως τα καθαριστικά και τα φάρμακα, είναι επικίνδυνη σε μεγάλες δόσεις. Παλαιότερα «έπλαθε» κουλουράκια, σήμερα εξακολουθεί να ενδείκνυται για το τσίμπημα της μέλισσας αλλά όχι και γι’ αυτό της σφήκας.
 
Είναι μια από τις πιο σημαντικές χημικές ενώσεις παγκοσμίως διότι βρίσκεται στην αρχή της αλυσίδας παραγωγής πολλών βιομηχανικών προϊόντων, όπως λιπάσματα, εκρηκτικά, φάρμακα, πλαστικά, ουσίες καθαρισμού. Σε θερμοκρασία 15 βαθμών Κελσίου είναι...

Δωρεάν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα (ΟΑΣΑ)


Το μέτρο θα αφορά, κατά τον κ. Σπίρτζη, το ΜΕΤΡΟ, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό αλλά όχι τον προαστιακό.

Μέχρι και την Δευτέρα 6 Ιουλίου οι αστικές συγκοινωνίες (Μετρό, Λεωφορεία, Ηλεκτρικός κλπ), θα είναι δωρεάν για την πόλη των Αθηνών, όπως ανέφερε ο Χ. Σπίρτζης.

Το πιο πυκνό σκοτάδι λίγο πριν ξημερώσει... ~ Τελευταία φορά Αριστερά


Το γεγονός πως η Ελλάδα το 2010 χρεωκόπησε μόνο τυπικά και όχι ουσιαστικά δεν της έδωσε την ευκαιρία να επωφεληθεί από τη χρεωκοπία. 

Τα οφέλη μιας οικονομικής χρεωκοπίας είναι πως διαλύονται οι παλιές δομές που κυοφόρησαν τη χρεωκοπία και δημιουργούνται νέες. Η διαδικασία αυτή με την παρέμβαση των εταίρων και δανειστών (για τα δικά τους συμφέροντα και λόγους) απετράπη.

Η χρεωκοπία του μεταπολιτευτικού κρατικοδίαιτου παρατάθηκε το...

Οριστικό: Μόλις 60 ευρω η ημερήσια ανάληψη από ΑΤΜ ~ Τί ισχύει για web banking ερωτήσεις-απαντήσεις


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ενεργοποιείται η απόφαση που αφορά στην επιβολή capital controls. Kλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου οι τράπεζες.

Από τις 00:00 τα συστήματα των τραπεζών προσαρμόζονται ώστε να γίνονται αναλήψεις μέχρι 60 ευρώ την ημέρα. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ενώ ισχύει το όριο των 60 ευρώ για τις προπληρωμένες κάρτες.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

!!! Απίστευτες ουρές τώρα στα ΑΤΜ της Θεσσαλονίκης και σε όλη την Ελλάδα Δείτε φωτό + βίντεο


Μετά την ανακοίνωση ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές αύριο Δευτέρα κι ότι οι αναλήψεις χρημάτων θα γίνονται με όριο από τα ΑΤΜ, δημιουργήθηκαν νέες ουρές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και στη Θεσσαλονίκη, εδώ και λίγη ώρα.

Αρκετοί πολίτες εμφανίζονται φοβισμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι με τις καταθέσεις τους και δηλώνουν τον προβληματισμό τους για τις πιέσεις που δέχεται η χωρά μας από τους πιστωτές της, ενόψει και του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Αστείες φωτό & ατάκες για τις ουρές στα ΑΤΜ



Θα κάνω μία μάζωξη με ότι εξυπνάδες βρίσκω στο ιντερνέτι, για να γελάσουμε με τα χάλια μας...

Η ανάρτηση θα ενημερώνεται συνεχώς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο 60 ευρώ η ανάληψη από ΑΤΜ



Ενδέχεται να ανακοινωθεί ημερήσια ανάληψη χρημάτων στα μόλις 60 ευρώ ανά άτομο σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Εάν επαληθευθεί η πληροφορία, θα μιλάμε για απίστευτη ασφυξία στην αγορά.


Για τις επιχειρήσεις θα ισχύσουν διευρυμένα όρια για να καλυφθούν πληρωμές εργαζομένων και επιταγές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κλειστές αύριο οι τράπεζες ~ Αποφασίστηκαν capital controls με όριο ανάληψης μετρητών


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΥΠΟΙΚ: Κλειστές οι τράπεζες και τη Δευτέρα 6/7, μια μέρα μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Για μία εβδομάδα θα παραμείνουν, και όχι μόνο τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες κλειστές οι τραπεζες για να προετοιμασθεί το σύστημα για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικης Ευσταθείας που συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο συνήλθε προκειμένου να καθορίσει το πώς θα λειτουργήσει από αύριο το τραπεζικό σύστημα και πώς θα διατηρηθεί η ομαλότητα.

Ας φτιάξουμε... αρχαιοελληνικό Κυκεώνα


Τι έπιναν και… δεν έδιναν οι μύστες στα Ελευσίνια Μυστήρια;
Τι περιείχε ο κυκεώνας, το κοκτέιλ που έπιναν οι προχωρημένοι πρόγονοί μας;

 

Είναι τα ερωτήματα με τα οποία ασχολούνται τρεις επιστήμονες στα βιβλία τους που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «Κυκεών tales». 

Πρόκειται για τα «Ο δρόμος για την Ελευσίνα: Αποκαλύπτοντας το μυστικό των Μυστηρίων» των Γκόρντον Γουόσον, Αλμπερτ Χόφμαν, Καρλ Ρακ και «Τα μυστικά της Αρχαίας Ελευσίνας: Τα ιερά μανιτάρια της θεάς» του Κ. Ρακ.

Σύμφωνα με το μύθο, η ομορφιά της Περσεφόνης θάμπωσε τον πανίσχυρο θεό του σκότους Πλούτωνα. Η γη άνοιξε και την κατάπιε. Αναζητώντας την, η Δήμητρα κατέφυγε στην Ελευσίνα.

Η χρήση του κρασιού στήν ιατρική παράδοση των Ελλήνων


Ενώ δέν υπάρχει περιθώριο γιά παρανόηση της λέξης οίνος, ή λέξη πνεΰμα είναι έννιολογικά πολυσήμαντη. Πνεΰμα είναι καί ή πνοή, δηλαδή ή αναπνοή καί σέ προέκταση ή ϊδια ή ζωή, πνεΰμα καί τό φύσημα καί ό άέρας, πνεϋμα κι αυτός. Στόν αφόρητο διχασμό τής άνθρώπινης ύπαρξης ό,τι δέν είναι «σώμα» είναι πνεύμα, όπως πνεΰμα είναι καί οί ανώτερες νοητικές λειτουργίες. Πνεΰμα καί τό φάντασμα καί κάθε άυλη ύπαρξη αλλά καί τό κεντρικό νόημα ένός κειμένου ή ένός συγγραφέα.

Δείτε τα Κυριακάτικα των εφημερίδων για το δημοψήφισμα

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

"Θαυμάστε" (Συριζαίους) εκπροσώπους του ελληνικού λαού


Οι φωτογραφίες που έχουν αποτυπώσει τα όσα έγιναν στη Βουλή είναι εντυπωσιακές. Από τη μια ο Γιάννης Βρούτσης προσπαθεί να συγκρατήσει τον έξαλλο Χρήστο Μαντά, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε σηκωθεί όρθιος και ωρυόταν, μετά τα όσα είπε στην ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης για κονδυλοφόρους και έμμισθους των κομμάτων. Και όλα υπό το... απορρημένο βλέμμα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε άλλες φωτογραφίες, είναι έκρηξη του Γιώργου Αμυρά, του βουλευτή του Ποταμιού, που είχε σηκωθεί όρθιος και επίσης φώναζε και ωρυόταν όταν σχεδόν ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεσηκωθεί κατά του Σταύρου Θεοδωράκη! Φαίνεται μάλιστα να έχει έντονο διάλογο και με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τομ οποίο επίσης κάποιος συγκράτησε!

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Τελικά ποιά είναι η πρόταση των δανειστών που θα μπει στο δημοψήφισμα


Ολόκληρη η πρόταση των δανειστών:

Τι ξεφτίλες ρε πούστη Νο2: Διόρισαν τον σύντροφο της Δούρου στην ΕΥΔΑΠ την ώρα που...


Διόρισαν τον σύντροφο της Δούρου στην ΕΥΔΑΠ την ώρα που «καιγόταν» η Ελλάδα με το δημοψήφισμαΈνας διορισμός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και είχε μπλοκαριστεί επί εβδομάδες τελικά προχώρησε την ώρα που... καίγεται όλη η Ελλάδα. 

Ο λόγος για τον Ιωάννη Μπενίση ο οποίος αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ.

Ποιός είναι ο κ. Μπενίσης;

Τι ξεφτίλες ρε πούστη: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν λεφτά από το ΑΤΜ της Βουλής


Απίστευτες εικόνες: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν λεφτά από το ΑΤΜ!Αγριο... τρολάρισμα από τον Γ. Μουρούτη ο οποίος ανάρτησε μια φωτογραφία με ουρά στο ΑΤΜ της Βουλής μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Οπως αναφέρει στην ανάρτηση: «Οι βουλευτες μας με πρώτη την Αγλαΐα Κυριτση (της ΕΡΤ) και την Καφαντάρη (του κινήματος δεν πληρώνω) στηρίζουν εμπράκτως τον κ. Τσίπρα στο ΑΤΜ της Βουλής».

Αλλά και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το iefimerida φαίνεται ξεκάθαρα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στήθηκαν στην ουρά για να βγάλουν λεφτά.

Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν αν τραβήξουν χρήματα ήταν ο...

Σε τυχόν δημοψήφισμα με ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Krasodad ψηφίζει...








...


Τί εκτιμούν τα γραφεία στοιχημάτων για το δημοψήφισμα

Oι αποδόσεις, ενόψει του δημοψηφίσματος, είναι...

Τι προβλέπεται για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου


Όλη η διαδικασία 
- Πώς θα επικυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης από τη Βουλή
- Τί προβλέπεται για το ποσοστό συμμετοχής του λαού  
Θεσμικές διαδικασίες και κρίσιμες συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να προχωρήσει άμεσα σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο Τσίπρας ανακοίνωσε Δημοψήφισμα, αλλά...


 Χαμός από χθες το βράδυ:
- Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με διάγγελμά του, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος εντός μίας εβδομάδος.
- Όσοι το έμαθαν, έσπευσαν στα ΑΤΜ των τραπεζών και στα βενζινάδικα.
- Οι Ευρωπαίοι αποσύρουν την πρότασή τους, οπότε το Δημοψήφισμα μένει στον αέρα.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σχέδιο Πυθία - Ασημένια Δραχμή και μυστικό Grexit στο επίσημο πόρισμα Φούκα!



Με ένα πολυσέλιδο πόρισμα όπου καταγράφονται τα ευρήματα της πολυετούς έρευνας για όσα παρασκηνιακά φέρονται να συνέβαιναν την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και το σχέδιο δολοφονίας του, αλλά και ένα "σχέδιο εθνικού νομίσματος" επί Μνημονίου, έκλεισε την ανάκριση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και το αποκαλούμενο "σχέδιο Πυθία" ο επίκουρος Ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας.

Πρώτη φορά Φασιστερά και στα σκίτσα


Ακόμα ένα κρούσμα γνήσιου ανόθευτου φασισμού. 

Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί, με αφορμή την πρωτοφανή επίθεση, που δέχτηκε ο σκιτσογράφος Αρκάς για ένα σκίτσο, που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και στον απόηχο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα με τους δανειστές.

Το συγκεκριμένο σκίτσο, στο οποίο εμφανίζεται ένας άνδρας να σημειώνει πως "έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση", επειδή "είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα", θεωρήθηκε από ορισμένους ως αμφισβήτηση στην κυβέρνηση την ώρα που...

Ασπρόμαυρες ιστορικές φωτογραφίες παίρνουν χρώμα


Ένας 18χρονος φοιτητής του Rhode Island δεν είχε μάλλον κάτι άλλο να κάνει και δοκίμασε να δώσει χρώμα σε μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του παρελθόντος που έπεσαν στα χέρια του.

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, καθώς η αποκατάσταση πέτυχε σε βαθμό 100% σύμφωνα με τους ειδικούς και ο νεαρός Τζάρεντ Ένος κατάφερε να δημοσιοποιήσει ιστορικές στιγμές, όπως εκείνη κατά την οποία...

Κρασί και αμπέλια στο βασίλειο της Πύλου & το ανάκτορο του Νέστορος


Στη λεκάνη του Αιγαίου το αμπέλι είναι αυτοφυές. Η εποχή της εξημέρωσης του είδους δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί, γιατί με βάση τα τυπικά δείγματα που μπορούμε να έχουμε από τη Βοτανική, δεν γίνεται να ξεχωρίσουμε τις άγριες από τις ήμερες ποικιλίες του. 

Η Ελληνική λέξη «οίνος» και ο μυκηναϊκός τύπος της Fοίνος [wo-no] που ανήκουν σε ομάδα λέξεων της ίδιας σημασίας, που τις βρίσκουμε σ’ έναν πλατύ κύκλο γλωσσών της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής. 

Και η λέξη «άμπελος», που δεν μαρτυρείται άμεσα μυκηναϊκός τύπος της, εκτός από κάποιο κύριο όνομα που είναι παράγωγο της [a-pe-ri-ta-wo : ΑμπελιτάFων] (ΣΣ -άρα προέρχεται από το «άμπελος» ) και το επίθετο [wi-no-qo-so : FοίνοικFς = Οίνοψ]. Το κρασί παριστάνεται μ’ ένα ιδεόγραμμα, που νομίζει κανείς ότι...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Καρπούζι ~ Η καλοκαιρινή μας τροφή


Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι το καρπούζι υπάρχει σε ιστορικές αναφορές από το 2.500 π.Χ. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το κατανάλωναν ως φρούτο αλλά παράλληλα το μετέφεραν μαζί τους σαν πρόσθετο απόθεμα νερού. Πράγματι το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό. Βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Στην αρχαιότητα, το καρπούζι είχε και καλλυντικές ιδιότητες, τις...

Γιατί κοκκινίζουν τα μάτια στην πισίνα



Θα σας έχει τύχει πιθανώς να κοκκινίσουν τα μάτια σας μετά το μπάνιο στην πισίνα. Αν και ο «συνήθης ύποπτος» είναι το υπερβολικό χλώριο στο νερό, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι άλλος είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που κοκκινίζουν τα μάτια και είναι εξαιρετικά αηδιαστικός!

Τα μάτια κοκκινίζουν επειδή στο νερό της πισίνας υπάρχουν...

Εν τω μεταξύ, στην Βαρντάρσκα... +pics


Αυτός ο θίασος περιφέρεται κάθε μέρα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων...

Όσοι άνεργοι μπορείτε, φύγετε μακριά από αυτήν τη χώρα


Στο λαθρονομοσχέδιο για την ιθαγένεια υπάρχουνε και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, για τις οποίες μπορείτε να μάθετε παρακάτω.

Συνολικά ψήφισαν 267 βουλευτές.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 172 βουλευτές από τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν 91 από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ ενώ 4 βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών». Διαφοροποίηση υπήρξε στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ με τον Κώστα Ζουράρι να υπερψηφίζει.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ποιές ασθένειες φαίνονται στα πόδια μας;


Ποιες ασθένειες φαίνονται στα πόδια μας; 

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για τις ήπιες, φυσικές και συμπληρωματικές μεθόδους φροντίδας της υγείας. Μια από τις μεθόδους αυτές είναι και η Ρεφλεξολογία. Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και τις παλάμες, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος.

Το έσκισε μέσα στη Βουλή (το λαθρονομοσχέδιο) +vid


Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε ο Χρήστος Παππάς από το βήμα της βουλής, σκίζοντας  το νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες.

"Όπως όλοι εσείς του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου μας έχετε διδάξει πως να καταστρατηγούνται οι νόμοι από το 1974 έως σήμερα, ακολουθώντας τη δική σας τακτική, λέμε ότι γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας το λαθρονόμο σας. Αυτόν τον...

Γυρίζουν στο ΕΣΥ οι «φακελάκηδες» γιατροί ~ Κατόρθωμα Κατρούγκαλου


Επιστρέφουν στα δημόσια νοσοκομεία οι κατηγορούμενοι ως επίορκοι (=φακελάκηδες, πλαστογράφοι, εκβιαστές κ.λπ.) γιατροί με το νόμο Κατρούγκαλου, γράφει η σημερινή «Καθημερινή».

Πώς θα νιώθατε αν ένας γιατρός τον οποίο καταγγείλατε επειδή σας ζήτησε φακελάκι, και στον οποίο στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη, εμφανιζόταν μπροστά σας στο δημόσιο νοσοκομείο όπου εργάζεται, με τις κατηγορίες ακόμα να τον βαραίνουν; Οι πολύπαθοι χρήστες του ΕΣΥ θα πρέπει να προετοιμαστούν για τέτοιες στιγμές βάσει των ανατροπών στις μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών που επιφέρει πρόσφατος νόμος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Φιλοδώρημα ~ Οδηγός για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό

 
Αλλού είναι θεσμός, αλλού μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και προσβολή! Ο λόγος για το φιλοδώρημα που αφήνουν (ή δεν αφήνουν) οι πελάτες στους σερβιτόρους καφενέδων και εστιατορίων αλλά και στους οδηγούς αυτοκινήτων και στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων ανά την υφήλιο.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» δημοσίευσε ένα μικρό οδηγό για τους τυχερούς (Γάλλους και μη) που έχουν διοργανώσει τις διακοπές τους στο εξωτερικό και μοιραία θα έλθουν αντιμέτωποι με το ντελικάτο ερώτημα αν πρέπει να αφήνουν φιλοδώρημα - και αν όντως πρέπει, πόσο θα είναι αυτό.

Ζάχαρη στο κρασί ~ Η μεγάλη παρεξήγηση



Πόσοι από εσάς θα πιστεύατε ότι η Coca Cola έχει λιγότερη ζάχαρη από ένα γλυκό κρασί ή ένα τυπικό Riesling;

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μια Coca Cola έχει περίπου την ίδια ποσότητα ζάχαρης, περίπου 108 γρ/λ. με μερικά από τα πιο γλυκά επιδόρπια κρασιά.

Συνελήφθησαν 32 παρανοϊκοί φασίστες +vid


 

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 32 από τις 36 προσαγωγές που έγιναν χθες με τις δολοφονικές επιθέσεις παρανοϊκών ακροαριστερών φασιστών εναντίον των διαδηλωτών με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» μπροστά στη Βουλή.

*Να πούμε την αλήθεια, τα ΜΑΤ και οι προσαγωγές, τους έσωσαν από ΠΟΛΥ ξύλο...

Μπολσεβίκος ο Τσίπρας; -Όχι ρε 'συ... +vid


«Πίστευα ότι η Αριστερά θα είχε μάθει από τη παράδοση του Μπερλιγκουέρ και της Σοσιαλδημοκρατίας» τόνισε στην παρέμβασή του ο (...).

Ο κ. (...) δήλωσε απογοητευμένος από τον κ. Τσίπρα, λέγοντας: «Είχα ελπίδα γι' αυτόν, αλλά είναι Μπολσεβίκος. Δεν τον αδικώ, γιατί ήταν στη ΚΝΕ. Δεν χτύπησε κάρτα και δεν έχει μεροκάματα» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκρουστεί με την ομάδα Κωνσταντοπούλου.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Υπάρχει κίνδυνος δικτατορίας στην Ελλάδα;


Στις επόμενες μέρες θα κριθεί το μέλλον των επόμενων δεκαετιών για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βρίσκεται παγιδευμένη μεταξύ των δημαγωγικών αντιμνημονιακών προεκλογικών πομφολύγων και της πραγματικότητας.

Αν το ερώτημα για τον ίδιο ετίθετο μόνο στη βάση ευρώ με λιτότητα μέχρι την εξυγίανση και την ανάπτυξη ή δραχμή και οικονομική, κοινωνική και ενδεχομένως εθνική καταστροφή, η απάντηση θα ήταν εύκολη.

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, ο ίδιος μπορεί να αντιλαμβάνεται και να μην επιθυμεί την καταστροφή, αλλά είναι δέσμιος πλέον επιλογών οι οποίες εκτός από πολιτικό μπορεί να έχουν και προσωπικό κόστος.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Θεούλης Νο2 ~ Δεν ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί και έστειλε σωσία για το τεστ DNA!


Ξεσκεπάστηκε το σχέδιο του 25χρονου Thomas Kenny που ήθελε να αποφύγει με κάθε τρόπο να πληρώνει διατροφή στην ερωμένη του που έφερε στον κόσμο το παιδί τους.

Ο νεαρός, που έχει ήδη 2 παιδιά, απάτησε τη μητέρα των παιδιών του με μια άλλη γυναίκα και όταν έμεινε έγκυος έκανε τα πάντα για να κάνει έκτρωση.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Θεούλης ~ Aπατημένος σύζυγος δίνει στην πρώην του τη μισή του περιουσία (στην κυριολεξία) pics+vid


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Τα διαζύγια συχνά αναγκάζουν τους εν διαστάσει συζύγους να μοιραστούν τα υπάρχοντά τους κατά το ήμισυ, κάτι συναισθηματικά όσο και οικονομικά επώδυνο. Όμως ένας άνδρας στη Γερμανία έδειξε στη Λάουρα, την τέως σύζυγό του, ό,τι ακριβώς σκεφτόταν γι' αυτήν -κόβοντας στα δύο όλα τα κοινά τους υπάρχοντα(!)

Αρχαίοι Εξωγήινοι (7x17) ~ Η εξωγήινη ατζέντα (Βίντεο)


Είναι δυνατό εξωγήινοι να παρενέβησαν σε στιγμές-κλειδιά της Ιστορίας μας για να χειραγωγήσουν την πρόοδό μας;


- Εξωγήινοι ευθύνονται για την καταστροφή της Ελληνικής Γνώσης στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας;
- Ήταν ο Πύργος της Βαβέλ μία... Αστρική Πύλη;
- Ποιοί «υπόγειοι» καθοδηγούσαν τον Χίτλερ και ποιοί τον σταμάτησαν;
- Πυρηνική έκρηξη διέλυσε το Μοχέντζο Ντάρο (Mohenjo-Daro);

Δίδασκε στους μαθητές της πώς να πίνουν τεκίλα +vid



Η Τερέζα Ερνάντες, μια καθηγήτρια χημείας στο Μεξικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη δουλειά της μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διδάσκει στους μαθητές της πώς να... πίνουν τεκίλα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας Πουέμπλα.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

GAME OVER ~ Σχέδιο για χρεωκοπία στις 22 Ιουνίου


*Der Spiegel: Σχέδιο ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών ώστε να θωρακιστούν έναντι του Grexit.

Οι στιγμές είναι ιστορικές, δραματικές και η Ελλάδα ή θα κερδίσει την 2μηνη ίσως και 3μηνη παράταση ή την Τρίτη 23 Ιουνίου θα βιώσουμε στιγμές σοκ, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν και θα επιβάλλουν capital controls.
 
Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούν τις διαπραγματεύσεις οι δανειστές, οι οποίοι προειδοποιούν ότι ένα δεν υπάρξει νέα ελληνική πρόταση στο Eurogroup της Δευτέρας (δεν υπάρχει περίπτωση οι Συριζαίοι να κάνουνε πίσω τώρα), θα καταρτιστεί έκτακτο σχέδιο χρεωκοπίας της Ελλάδας.

Όταν βαριέμαι... τρολάρω τα αγάλματα ~ 30+1 funny pics







...

Το κρασί στον ελληνικό κόσµο: Από τις απαρχές στον Όµηρο


Το ότι πουθενά ο Όμηρος δεν αναφέρει την πόση σκέτου νερού, έχει οδηγήσει στην υπόθεση ότι το κρασί αναμιγνυόταν με νερό, έτσι ώστε να μπορούν να πίνουν άφοβα νερό χωρίς το φόβο δυσεντεριών, λόγω των αντισηπτικών και φαρμακευτικών ιδιοτήτων του οίνου.
 
Ο οίνος, το κρασί, το μέθυ, το θείο αυτό ποτό, που συντροφεύει τους Έλληνες στη χαρά και τη θλίψη, στη συντροφιά και τη μοναξιά, έχει παμπάλαιες ρίζες στον τόπο μας...

Η κυβέρνηση ζήτησε έκτακτο σχέδιο ανάγκης για τα καύσιμα σε περίπτωση χρεωκοπίας και Grexit!


Σοσιαλισμός χωρίς δελτίο, δεν γίνεται...

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται φαίνεται ότι ενεργοποιείται ένα σενάριο το οποίο θυμίζει... συνθήκες πολέμου για τη χώρα.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", η κυβέρνηση μέσω του Παναγιώτη Λαφαζάνη ζήτησε από τα διυλιστήρια να εκπονηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με καύσιμα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ!

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

«Φίδια απειλούν την αστική δημοκρατία»


Νέα επίθεση με σκληρές σωστές εκφράσεις εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τα κατονομάζει.

Σε άρθρο του που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο γνώμης anoixtoparathyro.gr, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέτει και πάλι θέμα ιδεολογίας στο ΣΥΡΙΖΑ και το συνδέει με τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Γεύσεις και Οίνος στο Άγιον Όρος (Βίντεο)



Το Γεύσεις και Οίνος μπαίνει στο Άβατον του Αγίου Όρους και ανακαλύπτει τον καλά κρυμμένο αμπελώνα στο Μετόχι Χρωμίτσας.

Μια συναρπαστική περιήγηση στον αμπελώνα της οικογένειας Τσάνταλη και μια μοναδική γευσιγνωσία με γεύσεις και οίνο Αγίου Όρους.

Χαμός στον Βόλο ~ Επίθεση Μπέου σε ΓΑΠ +vids


Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου, όταν, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντηση στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο σημείο εμφανίστηκε και ο πρώτος πολίτης του Βόλου, Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

"Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου...",

Έχει κάτι το DNA των λαθρο-Πακιστανών;


Την δάγκωσε, τη μαχαίρωσε και μετά... αυνανίστηκε μπροστά της!

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 22χρονο ρατσιστή λαθρομετανάστη από το Πακιστάν και θύμα μια 42χρονη από το Ηράκλειο - Θα πρέπει να καταβάλλει 1.675 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

Πρόκληση η ποινή για έναν 22χρονο λαθρο-Πάκι που συνελήφθη...

Οι πιο πρωτότυποι αυτόματοι πωλητές στον κόσμο +pics



Οι αυτόματοι πωλητές είναι μηχανήματα που βρίσκονται συνήθως σε δημόσιους χώρους και τα χρησιμοποιούμε για να αγοράσουμε ένα γρήγορο σνακ, ένα αναψυκτικό ή ένα μπουκαλάκι νερό.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα σε πολλές χώρες του κόσμου μπορεί κανείς να αγοράσει τα πάντα από έναν αυτόματο πωλητή.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τί είναι αυτό μέσα στη Βουλή;





...

Το Σκοτεινό Χάρισμα του Αδόλφου Χίτλερ (Βίντεο - 2ο Μέρος)



Στο δεύτερο επεισόδιο, παρακολουθούμε την εδραίωση του Χίτλερ στην εξουσία και τις πρώτες απολύτως επιτυχημένες κινήσεις για εδαφική επέκταση της Γερμανίας, μέσω δημοψηφισμάτων (Αυστρία), συμμαχιών (Σύμφωνο μη επίθεσης με τους Σοβιετικούς) και ένοπλης επίθεσης (Γαλλία).

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας ασυνήθιστος τύπος, γεμάτος μίσος και ανίκανος να συνάψει μια φυσιολογική ανθρώπινη σχέση, απρόθυμος να συζητήσει πολιτικά θέματα. Λατρεύτηκε όμως από εκατομμύρια οπαδών του και αιματοκύλησε την ανθρωπότητα...

Πώς θα «ξεψαχνίσει» τις καταθέσεις η Εφορία


Τι ισχύει για τους κατόχους μετοχών και τα μερίσματα. Τι θα ελέγχεται σε τόκους δανείων και ασφαλιστήρια. 

Μην αθροίζετε τις χρεώσεις και τις πιστώσεις των καταθετικών λογαριασμών για να διαπιστώσετε αν ένας φορολογούμενος υπερβαίνει το όριο των 100.000 ευρώ.

Μας φτάνει μια Γη; Πόσες χρειάζονται αν ζούμε όπως οι Αμερικάνοι;


Έχει ειπωθεί ότι να όλοι καταναλώναμε όπως οι Αμερικάνοι στις ΗΠΑ, τότε μια Γη δεν θα έφτανε, θα χρειαζόμασταν 4 για να ζήσουμε.

Κάθε άνθρωπος από τα 7 δισεκατομμύρια που ζουν στον πλανήτη και κάθε λαός (κατά μέσο όρο και κατά κεφαλήν) καταναλώνει πολύ διαφορετικά τους πόρους του πλανήτη.