Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Θα ‘ρθει «άσπρη μέρα» και για 'μας ~ «Κουκιά μετρημένα»


Για τον δυτικό άνθρωπο το μαύρο είναι το χρώμα-σύμβολο της σκοτεινιάς, της δυσπραγίας, του πένθους. Άτομα και λαοί περιμένουν τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής, τη δικαίωση των ελπίδων τους, περιμένουν να δουν μιαν «άσπρη μέρα».

Το άσπρο σε αντίθεση προς το μαύρο, άρα φως, ευπραγία, χαρά.

Θεωρητικά, μπορούμε να πούμε πως η διάκριση είναι απλή, εννοιολογική και ψυχολογική. Ωστόσο, ο συμβολισμός του χρώματος έχει επικρατήσει και σε άλλες χρήσεις. Παλιότερα, όταν οι εκλογές γίνονταν με σφαιρίδια, υπήρχαν λευκά και μαύρα. Τα πρώτα ήταν θετικά, τα δεύτερα αρνητικά. Και οι ψηφοφόροι που δεν ήθελαν κάποιον υποψήφιο, τον «μαύριζαν» ρίχνοντας στην κληρωτίδα τα μαύρα σφαιρίδια. Βέβαια, οι εκλογές δεν γίνονταν πάντα με τη χρήση σφαιριδίων. Υπήρχαν στο παρελθόν ποικίλες πρακτικές που είχαν εφαρμοστεί από διάφορους λαούς...

Δεν σε έφερε λογαριασμό ο ταχυδρόμος & πίστεψες ότι τη γλύτωσες; ~ Πρώτη φορά Αριστερά και στις κατασχέσεις...

  
...μέσω e-mail.

Διαδικασίες - εξπρές για την κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και την γενικότερη επίδοση εγγράφων στους φορολογούμενους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.  Το σχέδιο προβλέπει την αντικατάσταση της χειρόγραφης επίδοσης εγγράφων της φορολογικής διοίκησης με ηλεκτρονικές επιδόσεις που θα γίνονται γρηγορότερα και με ελάχιστο κόστος.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πέλλα ~ Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα Σιληνού που... μοίραζε κρασί


Κατά την έρευνα πεδίου στη βόρεια στοά της Αγοράς της Πέλλας, στο στρώμα καταστροφής του χώρου 10, εντοπίστηκε μαρμάρινο άγαλμα φυσικού μεγέθους σε πολλά τμήματα, που συγκολλούνται.

Απεικονίζεται όρθια ανδρική γενειοφόρος μορφή. Φορά δορά και φέρει ενδρομίδες. Διατηρούνται σποραδικά υπολείμματα χρωμάτων. Η μορφή με πιθανότητα ανήκει στον κόσμο του Διονύσου (Σιληνός). Tο άγαλμα ανήκει μετά βεβαιότητος στην ελληνιστική περίοδο και μένει να μελετηθεί και να προσδιοριστεί πιο συγκεκριμένα, σε ποια φάση της περιόδου κατασκευάστηκε

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Οικογένεια βρήκε θησαυρό 1 εκατ. δολαρίων σε ισπανικό ναυάγιο ~ Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της ανακάλυψης


Χρυσά νομίσματα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων βρήκε σε ναυάγιο του ισπανικού στόλου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό το 1715 μια οικογένεια από την Φλόριντα που επιδίδεται εδώ και πολλά χρόνια στο κυνήγι θησαυρών.

Τα ευρήματα συμπεριλαμβάνουν 51 χρυσά νομίσματα διάφορων ονομαστικών αξιών και συνολικά 12 μέτρα χρυσής αλυσίδας με περίτεχνη διακόσμηση, είπε ο...

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Οι απίστευτοι Έλληνες μεταλλουργοί στην αρχαιότητα!


Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας.
Βλέπεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό του Πειραιά το τεράστιο απομεινάρι από το έμβολο ενός αρχαίου πλοίου και το προσπερνάς μάλλον γρήγορα, γιατί προτιμάς ίσως να θαυμάσεις τα αγάλματα με τις υπέροχες σωματικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκτεθειμένα στον ίδιο χώρο.

Κατάλογος ΙΚΕΑ 2016 ελληνικός ~ Κατεβάστε σε pdf IKEA Catalogue




Ο νέος κατάλογος με τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας με έπιπλα και είδη σπιτιύ για το 2016 είναι γεγονός.

Κυκλοφόρησε προς το παρόν μόνο στην Αμερική και μπορείτε να τον ξεφυλίσετε ηλεκτρονικά από...

Δεν έχεις τυρμπουσόν για το κρασί; ~ Ιδού 10 λύσεις +vid


Όποιος πιστεύει ότι μόνο με τιρμπουσόν ανοίγουμε ένα μπουκάλι κρασί, τότε πρέπει να δει το παρακάτω βίντεο.

Βλέποντάς το, αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται να μην είχαμε σκεφθεί κι εμείς ότι και η βίδα και το κατάλληλο μαχαίρι μπορεί να αντικαταστήσει το τιρμπουσόν - ή ακόμα ότι με τρία ή τέσσερα καρφιά μπορούμε να επιτύχουμε την αφαίρεση του φελλού. Βέβαια, κάποιοι τρόποι μας φάνηκαν λίγο επικίνδυνοι...

Θεσσαλονίκη προσοχή ~ Δείτε πώς μαρκάρουνε και μπουκάρουνε στα σπίτια μας οι λαθρομετανάστες


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε διαρρήξεις οικιών στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν 5 λαθρομετανάστες ως μέλη της, μεταξύ των οποίων και 42χρονος άντρας με ηγετικό ρόλο.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρησιμοποίηση εξειδικευμένου διαρρηκτικού εξοπλισμού παραβίασης κλειδαριών θωρακισμένων θυρών και διάρρηξης-κοπής χρηματοκιβωτίων.
Σημάδευαν προεπιλεγμένους στόχους προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων.

Xώρισε την γυναίκα του όταν είδε προσεκτικά αυτή την φωτό


Ο άντρας της κοπέλας αυτής πήρε στο κινητό του αυτή τη φωτογραφία.

Όταν όμως άρχισε να την κοιτάζει καλύτερα, είδε κάτι... παράξενο στη φωτογραφία.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η κοπέλα ποζάρει στο κρεβάτι της, αλλά... έκρυβε ένα μυστικό.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, ίσως το εντοπίσετε!

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Είπα κι εγώ... Σε γύφτους & λάθρο τελικά οι Κάρτες Αλληλεγγύης - Σίτισης


Πήγα που λέτε προχθές σε 2 σούπερ μάρκετ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και παραξενεύτηκα με το πόσα πράγματα έπαιρναν οι γύφτοι της περιοχής από Μασούτη και Μαρινόπουλο.

-Συνήθως από έξω ζητιανεύουν φορτικά, με τα γυφτάκια παραμάσχαλα. Ρε φούστη λέω τι γίνεται εδώ... Μιλάμε είχανε στο ταμείο καρότσια αγαθών!

Τελικά η απορία μου λύθηκε: Η Κάρτα Αλληλεγγύης (Σίτισης) που δίνει από 70 έως 220 ευρώ κούτρα τρόφιμα ανά οικογένεια, ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Η κάρτα αυτή αφορά 150.000 δικαιούχους, που για ακόμη μία φορά είναι οι γύφτοι με μούφα πιστοποιητικά, οι λάθρο, "αλλοδαποί μετανάστες", "πρόσφυγες", κλπ . Οι Έλληνες που έχουνε ανάγκη να περάσουνε από το ταμείο των εφοριών παρακαλώ, να πληρώσουνε τεκμήρια, φόρους και ΕΝΦΙΑ...


Οι γύφτοι (Ρομά, αθίγγανοι ή κατσίβελοι) ως γνωστόν, τα έχουνε όλα δωρεάν ή τα κλέβουνε, θεωρούνται υπερ-πολύτεκνοι και φυσικά με μηδενικό εισόδημα άνεργοι.


Ενημέρωση Ιούνιος 2017: Πριν λίγες ημέρες πήγαμε στην Αλεξάνδρεια για αίτηση εποχιακής εργασίας στα ροδάκινα και καθώς φεύγαμε σταματάει μπροστά μας ένα υπέροχο ολοκαίνουριο opel astra (το μοντέλο στην φωτό), τόσο γυάλισμα, λέω ο εργοστασιάρχης θα είναι!



Ανοίγει το τζάμι, βλέπoυμε έναν γύφταρο και μας ρωτάει, "παιντιά, τα κασέρια και τα γάλατα εντώ τα δίνουν;"

Αναφερότανε στην ενίσχυση με τρόφιμα των άπορων οικογενειών στο Νομό Ημαθίας! Απαντήσαμε δεν ξέρουμε και μπήκαμε στο σαραβαλάκι 20ετίας για να γυρίσουμε σπίτι...

Ο "άπορος" γύφτος αραλίκι με κούτρα επιδόματα και οι υπόλοιποι ξέσκισμα μέσα στον καύσωνα για 22 ευρώ το 8ωρο...






Οι δικαιούχοι - προϋποθέσεις για να  αποκτήσει κάποιος την κάρτα αλληλεγγύης - σίτισης


Σύμφωνα με τα κριτήρια, το εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα ακόλουθα όρια:

- 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο
- 3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια, θα πρέπει η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του δικαιούχου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας ορίζεται πως δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

Πού γίνονται οι αιτήσεις

Η αίτηση μπορεί να γίνει:

- ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι κωδικοί που πρέπει να χρησιμοποιηθούν είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

- στα ΚΕΠ, όπου θα υπάρχουν πιστοποιημένοι χειριστές ηλεκτρονικών αιτήσεων σ επερίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια στη συμπλήρωση της αίτησης.

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.






Τί είναι η Κάρτα Αλληλεγγύης; 

Η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι η προπληρωμένη κάρτα που εκδίδει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αγορά τροφίμων σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα.


Πώς μπορώ να αποκτήσω την Κάρτα Αλληλεγγύης;
- Εφόσον υποβάλατε αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, το Υπουργείο θα επεξεργαστεί το αίτημά σας κι εφόσον το εγκρίνει, θα παραλάβετε την Κάρτα Αλληλεγγύης από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) που δηλώσατε.


Πότε και πώς θα παραλάβω την Κάρτα Αλληλεγγύης; 
- Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων, μπορείτε να παραλάβετε την κάρτα σας από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)​ που δηλώσατε ​κατά την υποβολή της αίτησής σας.


Πότε και πώς θα πιστώνεται το επίδομα σίτισης στην κάρτα μου;​ 
- Η κάρτα σας θα πιστώνεται με το ποσό του επιδόματος σίτισης που δικαιούστε κάθε μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, βάσει αρχείου που θα αποστέλλει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


- Χρειάζεται PIN στις συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης;​ 
- Για να χρησιμοποιήσετε την Κάρτα Αλληλεγγύης είναι απαραίτητο να πληκτρολογείτε σε κάθε συναλλαγή σας τον PIN, ο οποίος θα σας αποσταλεί στη διεύθυνση επικοινωνίας που δηλώσατε κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, με ταχυδρομική αλληλογραφία.


Τί γίνεται σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς της κάρτας μου;​ 
- Σε περίπτωση απώλειας της Κάρτας Αλληλεγγύης, μπορείτε να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και να υποβάλετε αίτημα επανέκδοσης της κάρτας, η οποία θα αποσταλεί με συστημένη αλληλογραφία στη διεύθυνση που δηλώσατε. Ο νέος αριθμός PIN θα σταλεί με απλή ταχυδρομική αλληλογραφία. - Σε περίπτωση φθοράς της κάρτας σας, μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτημα σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Η κάρτα θα αποσταλεί με συστημένη αλληλογραφία στη διεύθυνση που δηλώσατε, ενώ ο PIN θα παραμείνει ο ίδιος​.


Τί συναλλαγές μπορώ να κάνω με την Κάρτα Αλληλεγγύης; 
- Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε supermarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία και άλλα καταστήματα εμπορίας τροφίμων με το σήμα MasterCard, σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης, μέσω των i-bank ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να πραγματοποιείτε: - ερώτηση υπολοίπου, - λήψη αντιγράφου των 7 τελευταίων κινήσεων, - αλλαγή του ΡΙΝ. - Η κάρτα δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές με άτοκες δόσεις ή στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές. Επίσης δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών και το ποσό της επιδότησης με το οποίο είναι πιστωμένη δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά. ​


Πώς πραγματοποιώ αγορές με την Κάρτα Αλληλεγγύης; 
- Για να πραγματοποιήσετε αγορά, παραδίδετε την κάρτα στον ταμία της επιχείρησης και εισάγετε τον PIN στην ειδική συσκευή POS. Το ποσό χρεώνεται αυτόματα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι να υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο στην κάρτα.

Υπάρχει κάποια πρόσθετη επιβάρυνση στις συναλλαγές μου με την Κάρτα Αλληλεγγύης;​
- Για τις συναλλαγές σας με την Κάρτα Αλληλεγγύης δεν έχετε καμία απολύτως επιβάρυνση.​


Μπορώ να πραγματοποιώ συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης και στο εξωτερικό;​ 
- Δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές με την Κάρτα Αλληλεγγύης στο εξωτερικό.​


Μπορώ να φορτίσω την Κάρτα Αλληλεγγύης;
- Όχι δεν παρέχεται η συγκεκριμένη δυνατότητα.​


Είναι πιστωτική κάρτα η Κάρτα Αλληλεγγύης;​
 - Όχι δεν είναι πιστωτική κάρτα. Η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι μια προπληρωμένη κάρτα που πιστώνεται κάθε μήνα με το επίδομα σίτισης που δικαιούστε και σε κάθε αγορά που πραγματοποιείτε το αντίτιμο αντλείται από το διαθέσιμο υπόλοιπο της κάρτας. Διαθέτει τεχνολογία ‘’chip & pin’’ και αποτελεί ένα σύγχρονο και ασφαλές μέσο διενέργειας αγορών.​




Πύργος: “Χαμός” στα ΚΕΠ για το Επίδομα Αλληλεγγύης
Από την στιγμή που «άνοιξε» η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα που αφορά το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης σε 30 αρχικά δήμους της χώρας (πιλοτικά), μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Πύργου, άρχισε κι ένας (ακόμα) γραφειοκρατικός ... Γολγοθάς! Τόσο των ίδιων των ενδιαφερόμενων πολιτών, που έχουν ή θεωρούν ότι ...έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης, όσο και εργαζόμενων στα ΚΕΠ Πύργου και των πρωτευουσών των πρώην Καποδιστριακών δήμων.
Η διαδικασία είναι τέτοια που, άλλες αιτήσεις μπορούν να γίνουν απευθείας από δικαιούχους, ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, όμως άλλες – κάποιων κατηγοριών – γίνονται υποχρεωτικά στα ΚΕΠ.
Τα οποία ΚΕΠ δεν είναι σημείο ενημέρωσης του προγράμματος, αλλά μόνο σημείο κατάθεσης αιτήσεων!
- Οι προϋποθέσεις ένταξης και τα όρια είναι ασαφή σε αρκετές περιπτώσεις. Αλλά και διάφορες κοινωνικές ομάδες που τελικά στις περισσότερες περιπτώσεις πλέον, ΔΕΝ πληρούν σχετικά κριτήρια (όπως μόνιμο τόπο διαμονής στο Δήμο, κ.α.), συρρέουν κι αυτές ...σωρηδόν. Χωρίς να έχουν από πριν ενημέρωση για το αν είναι δικαιούχοι ή όχι. Χαρακτηριστικές και οι ΦΩΤΟ...
Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα και ανθρώπων που γνωρίζουν και έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες (π.χ., το «πεδίο» κοκκινίζει πριν την οριστικοποίηση της αίτησης γιατί όπως τους πληροφορεί το σύστημα χρειάζονται πρόσθετα στοιχεία ή αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα, ή ανακαλύπτονται λάθη σε πεδία από όσα καλείται να συμπληρώσει ο υποψήφιος δικαιούχος, αλλά το πρόγραμμα δεν σου διευκρινίζει ποια ακριβώς είναι, κ.τ.λ.).
Εν τέλει, πάει το κράτος κάτι να κάνει, αλλά για πολλοστή φορά ΔΕΝ μπορεί να το κάνει ΑΠΛΑ και σωστά!
Γιατί γενικότερα να υποβάλλεται ο κόσμος σε αυτή την ταλαιπωρία, και να γίνεται ο ...κακός χαμός στα ΚΕΠ κ.τ.λ., ενώ τα στοιχεία όλων είναι ΓΝΩΣΤΑ, και με ένα ΑΠΛΟ πάτημα κουμπιού, το υπουργείο είναι σε θέση να ξέρει πόσοι και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;;;














Σε πονάει κάτι; ~ «Στο χέρι σου» είναι η θεραπεία...


Τα πάντα βρίσκονται στην παλάμη του χεριού σας 

- Πιέστε αυτά τα σημεία για οποιονδήποτε πόνο!

Κάποιες ημέρες μπορεί να νιώθετε σαν να έχετε όλο τον κόσμο στην παλάμη του χεριού σας.

Αυτό ίσως είναι λίγο ''τραβηγμένο'', αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχετε τον εαυτό σας στην παλάμη του χεριού σας. Ορισμένα σημεία πίεσης στα χέρια σας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου σε άλλα μέρη του σώματος. Να τι πρέπει να κάνετε:

Ψάχνανε παράνομα θησαυρό στην Καλαμαριά +pics



Όρυγμα βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων δημιούργησαν επίδοξοι χρυσοθήρες, επιδιδόμενοι σε κυνήγι θησαυρού (λίρες και κοσμήματα) από το φθινόπωρο του 2014, εντός περιφραγμένου χώρου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που έχει επίσημα χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός. 

Συνελήφθησαν για την υπόθεση...

Εντοπίστηκε αρχαίο είδος φιδιού με τέσσερα άκρα



Μέχρι σήμερα είχαν ανακαλυφθεί αρχαία φίδια με δύο άκρα που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του σώματός τους.

Ερευνητική ομάδα από τη Βρετανία ανακάλυψε το απολίθωμα ενός αρχαίου προγόνου των σύγχρονων φιδιών, που είχε τέσσερα μικρά ποδαράκια, δύο μπροστινά και δύο πίσω.

Υπερκατασκευές των Ναζί (2x2) ~ Οι πύραυλοι V1 (Βίντεο)


Απόρρητα κέντρα δοκιμών των Ναζί, υπόγεια εργοστάσια πυραύλων με εντυπωσιακά τούνελ & βάσεις εκτόξευσης. Η εκδίκηση του Χίτλερ με το «Βαθύ Πυρ», που απέτυχε.

Αυτή είναι η ιστορία του πρώτου πυραύλου Cruise (Κρουζ), μιας βόμβα τρόμου που θα αλλάξει την ιστορια και θα αποτελέσει επανάσταση στο υλικό πολέμου. Είναι ο πύραυλος V1...

Μια οικία της ρωμαϊκής περιόδου στην νήσο Κω +pics



Η πρώτη οικοδομική φάση της ρωμαϊκής περιόδου οικίας ή «Casa Romana», όπως είναι ευρύτερα (;) γνωστή, ανάγεται στους « ελληνιστικούς» χρόνους (δείγμα της ελληνιστικής τοιχοποιίας φαίνεται ακόμη στην εξωτερική βόρεια πλευρά του κτιρίου), ενώ η ζωή της με διάφορες επισκευές και αναδιαρρυθμίσεις διήρκεσε τουλάχιστον μέχρι τον 3ο αι. μ.X.

Γατάκι, εσύ ακόμη ψήνεις επάνω σε ηφαιστειακές πέτρες; Εμείς ψήνουμε επάνω σε... +pics


Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχει εστιατόριο που ψήνει το φαγητό των πελατών του πάνω σε ένα… ηφαίστειο; Όσο τρελό κι αν σας ακούγεται, αληθεύει!

Στο νησί Lanzarote στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας βρίσκεται το Timanfaya, ένα ηφαίστειο που έκανε την τελευταία του έκρηξη το 1824. Πάνω στην ηφαιστειογενή έκταση που καλύπτει το ηφαίστειο Timanfaya υπάρχει ένα εστιατόριο.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η μυστική εισήγηση για τις καταθέσεις των Ελλήνων (Κάνε κουμάντο ρε Ντράγκι)


Την εισήγηση αυτή έκανε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σε κλειστό, ανεπίσημο δείπνο και με την παρουσία των κεντρικών τραπεζιτών όλων των χωρών της Ευρωζώνης.

Ενα θέμα που «καίει» όλους τους Ελληνες που έχουν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εξαιτίας των capital controls, φαίνεται να έχει θετική κατάληξη, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ο φόβος του bail in είχε κυριεύσει τη χώρα.

Να θες να αγιάσεις & να μην σε αφήνουν ~ Πληρώστε λίγους φόρους ακόμη για ΟΒΙ


Ο δημόσιος φορέας ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και δεν εφάρμοσε ποτέ τους νόμους του Μνημονίου.

- Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2010.


- Η απόρρητη έκθεση έδειξε πως τα στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έπαιρναν ακόμα 15 μισθούς των 7.000 ευρώ!!!


- Είχαν το θράσος να εξακολουθούν να παίρνουν ακόμα και...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ξενοφών: Ο πρώτος οικονομικός αναλυτής + Ο 1ος ΕΝΦΙΑ & η φιλοσοφία της λιτότητας


Οι οικονομικοί όροι έχουν γίνει καθημερινό λεξιλόγιο στα χείλη του καθενός μας τώρα τελευταία, αλλά αξίζει να μάθουμε ποιος ή ποιοι τους εμπνεύστηκαν πρώτοι. Ποιός είχε πρώτος την ιδέα της «ποσοτικής χαλάρωσης» ή του ΕΝΦΙΑ και ποιος σήκωσε πρώτος τη σημαία της λιτότητας;

«Ποιά είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου;» συνηθίζουν να ρωτούν οι οικονομολόγοι όταν δέχονται κριτική από άλλους επιστήμονες. «Μα φυσικά το χρήμα» απαντούν οι ίδιοι αυτάρεσκα. «Χωρίς αυτό καμία από τις δικές σας εφευρέσεις δεν θα είχε φτάσει στα χέρια των πολλών συνανθρώπων μας».

Οι μάσκες έπεσαν – Τα capital controls δεν τα επέβαλε η αιμοσταγής ΕΚΤ αλλά ήταν ντροπιαστικό ελληνικό σχέδιο


Η αριστερή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσε όλο αυτό τον καιρό να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι η κακή η αιμοσταγής ΕΚΤ, επέβαλε τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ευθύνεται γι΄ αυτή την ντροπιαστική και εξευτελιστική διαδικασία.

Η άμοιρη ελληνική κυβέρνηση ήταν θύμα των αιμοσταγών ορέξεων της ΕΚΤ...αυτό υποστήριζε η ελληνική κυβέρνηση.

Game of Thrones με... Τσίπρα, Βαρουφάκη, Παπανδρέου, Σαμαρά, Μέρκελ & Σόιμπλε!


Η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit, που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την πολυαγαπημένη μας tabloid Bild, απέδειξε ότι έχει χιούμορ φτιάχνοντας μία περιγραφή της Ελληνικής κρίσης χρησιμοποιώντας εικόνες από το Game of Thrones. 

Δείτε τις εικόνες και το πως περιγράφεται η σειρά σε 10 επεισόδια:

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η NASA ανακάλυψε τον «μεγάλο ξάδερφο» της Γης!


Η NASA δήλωσε την Πέμπτη ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler έχει εντοπίσει «το μεγαλύτερο σε μέγεθος και ηλικία ξάδελφο της Γης»: Τον πρώτο πλανήτη σχεδόν στο μέγεθος της Γης που βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη ενός άστρου παρόμοιου με τα δικό μας.

Αν και η NASA δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο πλανήτης είναι βραχώδης ή αν έχει νερό και αέρα, πρόκειται για ότι κοντινότερο στη γη έχει βρεθεί ποτέ. «Σήμερα, η Γη είναι λίγο λιγότερο μοναχική»,...

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Δεν λύθηκε το μυστήριο του τάφου του Φιλίππου Β΄


Ανακοίνωση σχετικά με την μελέτη των παλαιοανθρωπολόγων Α. Μπαρτσιώκα και Juan Luis Arsuaga η οποία διατυπώνει την άποψη ότι τα κατάλοιπα ανδρικού σκελετού, που βρέθηκαν στον τάφο Ι στη Μεγάλη Τούμπα των Αιγών ανήκουν στον Φίλιππο Β΄, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα κρίθηκε απαραίτητο «προς αποφυγή σύγχυσης και παρερμηνειών», να δοθούν, συνοπτικά εκ μέρους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ανασκαφικά-ιστορικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την ορθή κατανόηση και συνακόλουθα την ερμηνεία των συγκεκριμένων ευρημάτων».

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Λύθηκε το μυστήριο του τάφου του Φιλίππου Β΄


Συγκλονιστικά στοιχεία για τον Φίλιππο Β’ και την πανοπλία του Μ. Αλεξάνδρου έρχονται στο φως.

Ο Αντώνης Μπαρτσιώκας και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι οι σκελετοί από τον Τάφο Ι στη Βεργίνα ανήκουν στον Φίλιππο Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως αναφέρουν σε εργασία που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Το μυστήριο του δαμασκηνού σπαθιού


Τί κοινό έχουν ο Μεγαλέξανδρος, ο Σαλαντίν, ο «χαμένος παράδεισος» και η Οθωμανική Αυτοκρατορία με έναν μετεωρίτη;  Ένα μυστικό 2.500 χρόνων, αφού και η Ανατολή έχει το δικό της Εξκάλιμπερ...

Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ένα οικοδόμημα στηριγμένο σε μεταλλεία. H ανακάλυψη των μεθόδων κατεργασίας του σιδήρου θεωρείται ο καταλύτης της ραγδαίας ανάπτυξης του τεχνολογικού μας πολιτισμού. Αρκεί να θυμηθούμε τη συμμετοχή των μεταλλείων του Λαυρίου στον Χρυσό Αιώνα του Περικλή για να δεχθούμε το αδιαμφισβήτητο του πράγματος. Όπως όμως συμβαίνει σχεδόν πάντα με την τεχνολογία,...

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αυτή δεν πρόκειται να βουλιάξει ποτές ~ Miss Summer Bomb (κανονιοφόρος) 2015 vid+pics


Οι παπαράτσι της Μυκόνου την εξέλεξαν παμψηφεί Miss Summer Bomb 2015. Η μελαχρινή Βυζούβιος με το αποκαλυπτικό μπικίνι που άφηνε λίγα στην φαντασία εμφανίστηκε ξανά στην Ψαρρού προκαλώντας για άλλη μια φορά πανικό στα αρσενικά που έτριβαν τα μάτια τους και δεν ήξεραν αν έπρεπε να στρέψουν το βλέμμα τους στα… ψηλά ή στα χαμηλά!

Στο βίντεο θα δείτε την γυναίκα που στο πέρασμά της άκουγες παραμιλητά και αναστεναγμούς, να απολαμβάνει το κοκτέιλ της και στην συνέχεια να δοκιμάζει τις ευεργετικές ικανότητες του θαλάσσιου μπάνιου φορώντας το ίδιο θανατηφόρο μαγιό, στην θέα του οποίου όλος ο ανδρικός πληθυσμός έπεφτε τέζα!

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τα ευτράπελα με τους νέους συντελεστές ΦΠΑ


Αγοράζετε σουβλάκια χοιρινά, και επιβαρύνεστε με συντελεστή 13%. Αν όμως ο χασάπης τα έχει αλατίσει ή έχει περάσει ανάμεσά τους πιπεριές τότε υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Αντίστοιχα αγοράζετε κιμά ανάμικτο από μοσχάρι και χοιρινό κρέας, Στην περίπτωση που το 50+1% είναι μοσχαρίσιος επιβαρύνεστε με ΦΠΑ 23%, ενώ αν είναι χοιρινός με 13%.

Η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε μια αναλυτική εγκύκλιο με το ποια προϊόντα και υπό ποιες...

Την κατάρα μου ~ Να καταργηθεί το... "χύμα" τσίπουρο προτείνει ο ΟΟΣΑ




Η κατάργηση της διακίνησης «χύμα» τσίπουρου περιλαμβάνεται στη δεύτερη «εργαλειοθήκη» (toolkit) του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών, που έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού εξέτασαν...

Πώς δημιουργήθηκαν ~ Το ανοξείδωτο ατσάλι - ρολόι χειρός - ΚOΚ & ακτινογραφίες


«Το Βήμα» συνεχίζει σήμερα την περιήγηση σε εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας και ήταν απόρροια μεγάλης κοινωνικής αναστάτωσης.

Την τιμητική της έχει αυτή τη φορά η τεχνολογία:

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα ~ Μέχρι 420 ευρώ ανάληψη σωρευτικά ανά εβδομάδα


Αναλήψεις: Δευτέρα-Παρασκευή από 60 έως 300 ευρώ - Σάββατο με Σάββατο τα 420

Ανοιχτές θα είναι και επισήμως τη Δευτέρα οι τράπεζες, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει τέλος στην τραπεζική αργία.
Παραμένουν τα capital controls.

Μετά τις 28 Ιουνίου οι τράπεζες ανοίγουν ξανά, ωστόσο παραμένουν οι περιορισμοί στις αναλήψεις. Κάθε ημέρα θα επιτρέπεται η εκταμίευση έως 60 ευρώ, μόνο που πλέον οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν και...

Χάλια το φαΐ στην αρχαία Σπάρτη!


Τα συσσίτια των Σπαρτιατών αποτελούνταν από μέλανα ζωμό, βραστό χοιρινό, κρασί, πίτα γλυκιά και ψωμί από βρόμη. Ο δε μέλας ζωμός ήταν ένα καθόλου νόστιμο φαγητό, από κρέας χοιρινό βρασμένο σε αίμα και ξίδι.

Κατά την αρχαιότητα, οι Σπαρτιάτες είχαν έναν μοναδικό τρόπο να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους Eλληνες. Ακολουθούσαν αυστηρή στρατιωτική πειθαρχία και είναι παροιμιώδης η λιτότητα που είχαν επιβάλει στην κοινωνία τους. Φυσικά, αυτό ίσχυε και στο θέμα της διατροφής.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Πείραμα: Φτερό Vs μπάλας μπόουλινγκ σε κενό αέρος +vid


Η πτώση ενός αντικειμένου οφείλεται στη βαρύτητα, την ελκτική δύναμη που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο αντικείμενα που έχουν μάζα. Εδώ στη Γη, είναι ουσιαστικά η ίδια η υδρόγειος που, με την τεράστια μάζα της, έλκει όλα τα άλλα αντικείμενα.

Όσο μεγαλύτερη μάζα έχει ένα αντικείμενο, όσο δηλαδή περισσότερο ζυγίζει, τόσο μεγαλύτερη είναι...

Ο μακεδονικός τάφος στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (Βίντεο)






Η χαρά της ζωής, σ' ένα μακεδονικό συμπόσιο, και ο πόνος του θανάτου, όπως απεικονίζονται στη ζωγραφική ενός μοναδικού μνημείου της Αρχαίας Μακεδονίας.

Παρουσίαση από την ανασκαφέα, αρχαιολόγο Μαρία Τσιμπίδου-Αυλωνίτου.

Αυξήσεις ΦΠΑ ~ Αποχαιρέτα το, το λουκάνικο που φεύγει...


Βαρύς θα είναι ο λογαριασμός για τους καταναλωτές από τη Δευτέρα, οπότε θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι αλλαγές στον ΦΠΑ, οι οποίες θα φέρουν μεγάλες ανατιμήσεις σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών.

Εκατοντάδες είδη διατροφής που διατίθενται σε σούπερ μάρκετ και σε άλλες μικρότερες επιχειρήσεις, καθώς και τα είδη εστίασης, θα αλλάξουν συντελεστή ΦΠΑ (από το 13% στο 23%), με συνέπεια οι τιμές τους να αυξηθούν άμεσα κατά τουλάχιστον 9%.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Άλλα κόλπα ~ Σωρευτική ανάληψη των 60 ευρώ από ΑΤΜ




Με άνοιγμα των θυρίδων και σωρευτική απόδοση του ημερήσιου 60ευρου από τα ΑΤΜ, θα ανοίξουν οι τράπεζες, το πιθανότερο την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου, αντί για αύριο Παρασκευή.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πώς θα ήταν να περπατάτε στον Πλούτωνα


Θα χρειαστείτε ένα ζεστό παλτό, ορειβατικά παπούτσια για περπάτημα στον πάγο και έναν καλό φακό. Η περιπέτεια θα είναι πρωτόγνωρη αλλά καθόλου κουραστική -αντίθετα, θα νιώθετε ανάλαφροι σαν πούπουλο.

Βρίσκεστε στον Πλούτωνα, έναν παγωμένο πλανήτη νάνο στη μεθόριο του Ηλιακού Συστήματος.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Έγινε τύφλα στο μεθύσι και ήπιε μισό μπουκάλι Τabasco!


Κάποιοι δεν το «σηκώνουν» το ποτό και αυτό σίγουρα ισχύει και στην περίπτωση ενός άνδρα από την Γερμανία.

Ο 34χρονος αποφάσισε να διασκεδάσει ρίχνοντάς το στην παρανομία και το αλκοόλ.

Αφού έκλεψε ένα ποδήλατο, έκανε τη βόλτα του, ήπιε όλο το...

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

15 παράξενα (και αηδιαστικά) φαγητά του κόσμου +pics


Σας εξιτάρει η ιδέα να δοκιμάζετε εξωτικές λιχουδιές; Πάρτε μία γεύση από μερικά διεθνή πιάτα, που θέλουν πολύ κουράγιο για να δοκιμάσετε την πρώτη μπουκιά.

Όταν ταξιδεύουμε συνήθως ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλουμε να γνωρίσουμε είναι και η τοπική κουζίνα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πιάτα που δύσκολα θα αποφασίζαμε να δοκιμάσουμε. Επειδή, όμως, υπάρχουν και οι τολμηροί, ας δούμε μερικά από τα πιο περίεργα φαγητά του κόσμου.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

22 (+40) φωτογραφίες που θα ικανοποιήσουν κάθε τελειομανή!


Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το χάος. Δεν τους νοιάζει τι θα τοποθετηθεί που κι αδιαφορούν για την τάξη. Υπάρχουν, όμως κι άλλοι που ζουν για τη συμμετρία. Θα τους δεις με τις ώρες να προσπαθούν να ισιώσουν ένα κάδρο, να κόψουν συμμετρικά τα λαχανικά ή να παλεύουν να ταξινομήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Αυτή η αγάπη για την τάξη και τη συμμετρία, τείνει πολλές φορές να αγγίξει τα όρια της εμμονής...

Παναΐαμ' στο παραένα τη γλυτώσαμε ~ Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών



Ακτίδα φωτός (;) από Βρυξέλλες, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Τουσκ, ακυρώθηκε η Σύνοδος των 28. "Θα συνεδριάσει η Σύνοδος της ευρωζώνης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για Ελλάδα". Κανείς δεν μπλοκάρει τη συμφωνία λέει ο...

Βαρουφάκης & Δανάη με μαγιό, χαλαρά στην Αίγινα...


Η Ελλάδα καίγεται κι ο Βαρουφάκης δροσίζεται...

Πολύ κόσμος έχει εκνευριστεί με τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος άφησε τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα και προτίμησε να περάσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς με την οικογένειά του αντί να δώσει το παρών σε μία από τις κρισιμότερες ψηφοφορίες των τελευταίων ετών στη Βουλή.

Τώρα ήρθαν στο φως φωτογραφίες από το… λιτό βίο που διάγει ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος είναι συνυφασμένος με τα μπάνια στην πισίνα της βίλας του στην Αίγινα και την γυναίκα του να πηγαίνει για ψώνια με άνδρες της ασφαλείας του.

Ποιά εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας μπορείτε να πουλήσετε, πριν το δώσετε για απόσυρση


Το οικονομικό όφελος από την απόσυρση εφόσον θέλετε να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, εξαρτάται από τον κυβισμό του αυτοκινήτου και μπορεί να είναι από 300 έως 2800 Ευρώ. Αν θέλετε να μεταβιβάσετε το δικαίωμά σας σε κάποιον έμπορο, η τιμή είναι συνήθως 250-300 ευρώ (αυτή τη στιγμή στην αγορά).

Μπορείτε όμως να αποκτήσετε ένα επιπλέον όφελος, αφαιρώντας και πουλώντας μόνος σας μερικά μέρη του αυτοκινήτου, πριν το δώσετε για απόσυρση και ανακύκλωση.

Batman Vs Superman: Dawn of Justice ~ Δείτε το εντυπωσιακό νέο trailer σε HD


Ένα ολοκαίνουργιο και χορταστικό trailer του Batman v Superman: Dawn of Justice μόλις έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο.

Το βίντεο έχει διάρκεια τρεισήμισι λεπτά και αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες της πλοκής ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε μαζί όλους τους πρωταγωνιστές: Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Superwoman (Gal Gadot) και Lex Luther (Jessie Eisenberg).

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

!! Το μεγαλύτερο τρολ του πλανήτη είναι ο... ~ Έδωσε στον Πάπα... +vid




Νταξ, τι Βαρουφάκης και λοιπά γατάκια...

 
Αρχικά νόμιζα ότι είναι καμιά μούφα φωτοσοπιά, αλλά το βίντεο αποδεικνύει ότι είναι αληθινό(!)

Ο νέος θεούλης του τρόλλινγκ είναι ο πρόεδρος της Βολιβίας, Μοράλες, ο οποίος έδωσε ως δώρο στον Πάπα....