Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στον εξόριστο Ναπολέων ~ Έπαιρνε κι επίδομα κρασιού!


Είναι γνωστό ότι ο Ναπολέον έπινε Vin de Constance ενώ βρισκόταν στην εξορία στην Αγία Ελένη, αλλά το κελάρι του ήταν προφανώς πολύ ευρύτερο από μια πρώτη σκέψη.

Ο Ναπολέων συχνά αναφέρονταν στην σαμπάνια λέγοντας: «στη νίκη την αξίζεις, στην ήττα την χρειάζεσαι.» και έχοντας χάσει τη μάχη του Βατερλώ, φαίνεται ότι ακολούθησε τη δική του συμβουλή...

Για τον Ηφαιστίωνα τελικά ο τύμβος της Αμφίπολης; φωτό+βίντεο


Σημαντικές πληροφορίες που προέκυψαν από τις ανασκαφές στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης έδωσε η επικεφαλής των ανασκαφών, Κατερίνα Περιστέρη, στην εκδήλωση με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης 2012-2014».

Μεταξύ άλλων η κυρία Περιστέρη αποκάλυψε ότι οι αρχαιολόγοι βρήκαν το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η θρυλική σφαίρα του Αρχιμήδη μπορεί & να επιστρέψει +vid


Ένας πρώην επιμελητής του Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου δημιούργησε το πρώτο αντίγραφο της περίφημης σφαίρας του Αρχιμήδη, ενός μηχανισμού που έδειχνε τους πλανήτες να περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο.

Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το σχέδιο της θρυλικής μηχανής, ούτε καν για το εάν κατασκευάστηκε όντως από τον μεγάλο μαθηματικό της αρχαιότητας.

Προσοχή! Νερό στον Άρη ανακάλυψε η NASA vid+pics


Τις ισχυρότερες ενδείξεις μέχρι σήμερα ότι αλμυρό νερό τρέχει περιοδικά στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη ανακάλυψε η NASA, σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων της.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει κάποιας μορφής ζωής στο συγκεκριμένο ουράνιο σώμα.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Απλά μαθηματικά ~ Σφαγή σε συντάξεις +νέοι φόροι = Επιστροφή στο Δημόσιο απατεώνων, εγκληματιών, ανώμαλων, κλπ


Φορολογική... υπερκαταιγίδα με καταργήσεις φοροαπαλλαγών

Επώδυνες ανατροπές στη φορολόγηση του εισοδήματος των φυσικών προσώπων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση να έρχεται σε φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real Νews.

Στο στόχαστρο των φορολογικών αλλαγών μπαίνουν ακόμα οι...

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Οι 14 νέες αλλαγές στα capital controls ~ Σπάνε οι προθεσμιακές


Χαλαρώνουν περαιτέρω τα capital controls μετά τη νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε αργά τη νύχτα στο ΦΕΚ.

Οι αλλαγές αφορούν στη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, στη δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και στη δυνατότητα πρόωρου «σπασίματος» προθεσμιακών καταθέσεων.

Τέλη κυκλοφορίας 2016 ~ Έρχονται αυξήσεις Τσίπρα;



Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Πηγές προσκείμενες στο ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως οι αλλαγές είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν αι για τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος (τέλη κυκλοφορίας 2016).

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες των δήθεν προοδευτικών


Η αντιπάθειά μου στους «δήθεν» και τα «δήθεν» δεν είναι μυστικό. Απεχθάνομαι την υποκρισία και χαίρομαι μ’ αυτούς που εκφράζουν ευθαρσώς την γνώμη τους, είτε συμφωνώ μ’ αυτήν είτε όχι. Θεωρώ δε, πως στην πολιτική ζωή, όπου η υποκρισία έχει καταστεί πλέον θεσμός, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει εξυγίανση, όσο εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να ψηφίζουμε πρόσωπα ανυπόληπτα.

Και είναι πολιτικώς ανυπόληπτοι, όσοι παραβλέπουν τα καταφανή επειδή τους βλάπτουν, αλλά μεγεθύνουν...

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

8 συσκευές «πολύ μπροστά» για την εποχή τους +pics


Δεκαετίες πριν τα σημερινά tablets, τα smartphones και τις high tech κονσόλες για video games, η τεχνολογία του μέλλοντος έκανε τα πρώτα της διστακτικά βήματα μέσα από συσκευές που, μπορεί να μην κατάφεραν να γίνουν best sellers, όμως άνοιξαν μονοπάτια.

Χάρη (και) σε αυτές κρατάμε σήμερα στα χέρια μας ένα smartphone, κάνουμε...

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Καλά, εκεί στη Βρετανία έχουνε ξεσκιστεί στη μάθηση ~ Νέο κρούσμα δασκάλας...


 
Παραδέχθηκε ότι είχε ερωτική σχέση με αγόρι κάτω των 16 ετών, ο οποίος ήταν και μαθητής της. 

Της επιβλήθηκε διετής ποινή φυλάκισης με αναστολή, πρόστιμο 100 στερλίνες και συμπλήρωση 250 ωρών κοινωνικής εργασίας.

Ψηλή, ξανθιά, χυμώδης δασκάλα σε σχολείο του Μάντσεστερ εκτός από τα μαθήματα που δίδασκε στους μαθητές της, προσφερόταν και για ιδιαίτερα... σεξ.

Extra ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ!;;! ~ Αυτό σημαίνει πόλεμο...


"Τσουχτερό" φόρο στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.

Αϊντεεέ... ~ Τουλάχιστον 717 νεκροί στη Μέκκα pics+vid


Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για αύξηση του αριθμού των νεκρών που ποδοπατήθηκαν όταν ξέσπασε πανικός σε περιοχή της Μέκκας όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος για να προσκυνήσει. 

Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Σαουδική Αραβία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 717 νεκρούς προσκυνητές και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά το...

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μιας και δε μας απασχολεί η πολιτική τους, ας ασχοληθούμε με το βρακί τους... +pics


Τα κόκκινα αξεσουάρ της Ολγας Γεροβασίλη, η σικάτη Ελενα Κουντουρά, η Θεοδώρα Τζάκρη χωρίς τα Louboutin, η σύζυγος Καμμένου με το μαύρο φόρεμα-μπομπονιέρα. 

Σαρωτικές γυναικείες εμφανίσεις στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ντυμένη απλά, φορώντας παντελόνι όπως συνηθίζει, αλλά με κόκκινα...

Το χασίς καλλιεργούνταν νόμιμα στην Αρκαδία. Η παραγωγή είχε φθάσει τις 5.000.000 οκάδες και στη συγκομιδή «όλα τα κορίτσια ήταν εύθυμα και πειρακτικά»...


Η σχέση της ανθρωπότητας με το φυτό κάνναβη χάνεται στα βάθη της ιστορίας. Καλλιεργήθηκε από τα τέλη της νεολιθικής εποχής στην Κίνα, την Ινδία, τη Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και στην Αρχαία Ελλάδα.

Η παραγωγή και η χρήση της κάνναβης αποτελούσε ανέκαθεν φλέγον ζήτημα για τις κοινωνίες μας. Διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στη διατροφή, την ιατρική, τις θρησκευτικές τελετουργίες ως ψυχαγωγική ουσία και ως πρώτη ύλη στην παραγωγή προϊόντων.

Έξυπνοι τρόποι για να απαντάτε σε αρνητικά σχόλια και κριτικές

 
«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφύγεις την κριτική... Να μην κάνεις τίποτα, να μη λες τίποτα, να είσαι τίποτα.. »
(Αριστοτέλης)

Είναι αναπόφευκτο στις διαπροσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις να δεχθούμε σχόλια και κριτικές που δε μας αρέσουν.

Η αρνητική κριτική αποτελεί για πολλούς ανθρώπους ένα μελανό σημείο στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Φοβούνται μήπως πέσουν θύμα της, προσπαθούν πάση θυσία να...

Ελληνική ρίγανη του βουνού ~ Ακόμα κόβουμε... (Συμβουλές +pics)


Ζεστός ακόμη ο καιρός, και η ρίγανη (η συγκεκριμένη είναι μαντζουράνα) ακόμα βγάζει και βγάζει. Η καλύτερη περίοδος για μάζεμα είναι το 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, αλλά με τον καιρό να κάνει τα δικά του, μπορούμε να κάνουμε ακόμη ένα κόψιμο εφέτος.

Γενικά η καλύτερη γεύση στο φυτό είναι όταν έχει άνθη πάνω του. Εάν βρείτε στο βουνό άγρια ρίγανη, μπορείτε να την μεταφυτεύσετε (να έχει ριζίδια το κλωνάρι που θα κόψετε - η καλύτερη περίοδος είναι Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, όταν τα κλωναράκια που ακουμπάνε στο χώμα, βγάζουνε ριζίδια κι επεκτείνται λόγω της υγρασίας και της ζέστης) στον μπαξέ σας και με τον καιρό αυτή θα πολλαπλασιασθεί και θα επεκταθεί. Με αρχικά 5-6 κλωναράκια, πλέον σε 2 χρόνια, γεμίζω 10 βαζάκια τριμμένη ρίγανη:

Χαμός χθες στην Σκόπελο ~ Πέφτανε τα αυτοκίνητα στη θάλασσα σαν παιχνίδια (pics+vid)



Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη νεροποντή στη Σκόπελο.

Η βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους του νησιού σε χειμάρρους, με τα νερά να παρασέρνουν αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και ότι άλλο έβρισκαν στο πέρασμά τους.  

Άσφαλτος σκέτο... σφουγγάρι ~ Απορροφά 4.000 λίτρα νερό σε 1 λεπτό (Βίντεο)


*Βέβαια χρειάζονται και συνολικά έργα για την περαιτέρω διαχείριση των ομβρίων υδάτων.

Έχουμε συνηθίσει με την πρώτη μεγάλη βροχή οι δρόμοι να μετατρέπονται σε ποτάμια και να προκαλούνται συχνά ανυπολόγιστες ζημιές. Αν και η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας αποτελεί βασικό λόγο για τη συχνότητα του φαινομένου στην Ελλάδα,...

Χρήσιμα βότανα με τις δόσεις, τον τρόπο παρασκευής και τις ενδείξεις τους



Πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η ιατρική προέρχονται από βότανα από τα όποια έχει εξαχθεί η δρώσα ουσία.

Στην θεραπευτική ιδιότητα των βοτάνων ο λαός έχει ιδιαίτερη εκτίμηση και δικαίως, διότι περιέχουν συστατικά τα οποία δύνανται να ωφελήσουν. Τα συστατικά αυτά είναι αιθέρια έλαια, αλλά και αλκαλοειδή, τα όποια είναι δηλητηριώδεις ουσίες, κι εδώ είναι ο κίνδυνος.

Εγκρίθηκε χωρίς ομοφωνία το σχέδιο μετεγκατάστασης «προσφύγων»


Δίνουν ασπιρίνη για τον καρκίνο...

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 «προσφύγων» από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των «προσφύγων» από Ελλάδα και Ιταλία θα ξεκινήσουν την...

Τί ήταν αυτό που έκανε η Volkswagen & οι επιπτώσεις


Πώς λειτουργούσε το μεγάλο κόλπο της Volkswagen.

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη Volkswagen στις ΗΠΑ, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ, σε μία υπόθεση που αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Υπερκατασκευές των Ναζί (2x5) ~ Το Λημέρι του Λύκου (Βίντεο)


Μια πόλη από τσιμέντο κι ατσάλι, σχεδιασμένη να διοικεί εκατομμύρια στρατιώτες, να ελέγχει μια τεράστια αυτοκρατορία και να κατευθύνει έναν Παγκόσμιο Πόλεμο. Μία βάση για να κρύψει τους ηγέτες του Γ' Ράιχ.

Το πιο μυστικό αρχηγείο του Χίτλερ. Μια μεγάλη φωλιά με Ναζί. Αυτό είναι το Λημέρι του Λύκου...

Οι Ναζί «δεν βρίσκονταν κοντά» στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων


Δείγματα ουρανίου με τα οποία πειραματιζόταν τη δεκαετία του 1940 ο μεγάλος φυσικός Βέρνερ Χάιζενμπεργκ μαρτυρούν ότι η ναζιστική γερμανία δεν είχε πετύχει αυτοσυντηρούμενες αλυσιδωτές αντιδράσεις και επομένως δεν βρισκόταν κοντά στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα.

Το γερμανικό πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, γνωστό ως Uranprojekt, ξεκίνησε το 1939, λίγους μήνες μετά την...

Όταν χαλάει ο καιρός, σας πιάνουν οι γνωστοί πόνοι; ~ Υπάρχει εξήγηση & λύση


Μόλις ο καιρός πάει να αλλάξει, νιώθετε τα...σημάδια στα κόκκαλα και τις αρθρώσεις που πιάνονται και πονάνε; Η απάντηση βρίσκεται στις αλλαγές στην βαρομετρική πίεση που, πράγματι, μπορεί να επηρεάσουν το σώμα μας.

Σύμφωνα με τον μελετητή και καθηγητή Ρόμπερ Τζέιμισον από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι μελέτες σε ανθρώπους με χρόνια προβλήματα στα οστά και τις αρθρώσεις έχουν καταδείξει τη συσχέτιση του καιρού με...

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς οι Εσκιμώοι επιβιώνουν τρώγοντας τόσο λίπος;


Στην παγωμένη Γροιλανδία, οι αυτόχθονες Ινουίτ δεν έχουν μεγάλη ποικιλία στο τραπέζι: ψάρι, φώκιες και φάλαινες με άφθονο κορεσμένο λίπος.

Έχουν όμως προσαρμοστεί στο ανθυγιεινό μενού χάρη στην εξέλιξη.

Τα ευρήματα:

Δείτε φωτό ~ "Τα μάτια του Θεού"


Το σπήλαιο είναι ένα φυσικό άνοιγμα σε βράχο, που έχει δύο εισόδους, με φυσικό φωτισμό, χάρη στα μεγάλα ανοίγματα που έχει στην οροφή τα οποία αν κάποιος τα κοιτάξει από κάτω μοιάζουν με τεράστια αμυγδαλωτά μάτια.

Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από...

Κάποτε τρώγανε βελανίδια αυτοί... ~ Η Σουηδία πάσχει από έλλειψη σκουπιδιών


Αυτά συμβαίνουν μόνο στις σκανδιναβικές χώρες: η Σουηδία και η Νορβηγία βρίσκονται σε έναν ανεπίσημο πόλεμο για τα δεκάδες φορτηγά που περνούν τα σύνορα κάθε μέρα μεταφέροντας πολύτιμα φορτία σκουπιδιών.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Σουηδία βρίσκεται στη σπάνια θέση να μην διαθέτει αρκετά απορρίμματα για τα κέντρα αποτέφρωσης, τα οποία αξιοποιούν τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια ως πηγή ενέργειας. Η παραγωγή των κέντρων επαρκεί για την ηλεκτροδότηση 250.000 νοικοκυριών και για τη θέρμανση ακόμα 950.000.

Krasoblog στο Facebook...


Μετά από κάποια χρόνια είπα να κάνω και λογαριασμό στο FB για το παρόν blog για μεγαλύτερη ευκολία των αναγνωστών κλπ. Θα ανεβαίνουν οι νέες αναρτήσεις, επιλογές από τις παλαιότερες και πολλά ακόμη ;)

https://www.facebook.com/Krasoblog-501870766662339/timeline/


15 απίστευτες ιστορίες με θέμα το κρασί απ΄ όλον κόσμο



1. Ο σουηδός, πρώην καθηγητής φυσικής αγωγής, Richard Juhlin έχει την καλύτερη μύτη για το κρασί (ειδικά για την σαμπάνια). Στην περίφημη τυφλή δοκιμή του 2003, αναγνώρισε σωστά 43 από 50 κρασιά. Αυτός που ήρθε δεύτερος αναγνώρισε σωστά μόνο τέσσερα!
 
2. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ένα ειδικό ποτήρι για το κρασί που ονομάζεται...

Σιγά, η παράταξη κοιμάται


Η Ελλάδα έχει δύο παρατάξεις. Η πρώτη έχει ξεκάθαρα πιστεύω και αρχές. Η δεύτερη επαγγέλλεται καλύτερη διαχείριση της πραγματικότητας που η πρώτη διαμορφώνει. Έτσι δεν είναι τυχαίο που στο αριστερά εναντίον του τίποτα κερδίζει πάντοτε η αριστερά.

Δύο εβδομάδες πριν είχα γράψει: Μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά θα πρέπει να του αναγνωριστεί η ιδεολογική του συνέπεια. Ακόμα και η μνημονιακή κωλοτούμπα είχε ως αποτέλεσμα ένα μνημόνιο που είναι 92% φόροι - το όνειρο κάθε κρατιστή.

Η φωτό της ημέρας ~ Βάρκα στο μπαλκόνι από...


Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στο Ασπρόχωμα της Καλαμάτας από τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του.

Έτσι γίνονται τα τέλεια κεφτεδάκια ~ Μυστικά + φωτό

 
Νόστιμα και μυρωδάτα, μεγάλα όσο μία μπουκιά. Τέλεια συνδυασμένα με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι.

Ενώ όμως η λέξη και η συνταγή που διαδόθηκε στη Μέση Ανατολή θεωρείται περσική, προέρχεται στη πραγματικότητα απ’ το αρχαιοελληνικό κοπτόν, (από το ρήμα κόπτω) που ήταν γνωστό φαγητό των ενδόξων προγόνων, με κομματιασμένο κρέας.
 
Φαντάζομαι ότι ο καθένας έχει μία άποψη για το πώς μοιάζει ένας νόστιμος κεφτές. Εγώ...

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

16 παχουλά σκυλάκια που θυμίζουν λούτρινα αρκουδάκια

 




Δείτε αυτά τα αξιολάτρευτα στρουμπουλά σκυλάκια που σίγουρα θα νόμιζε κανείς ότι είναι μικρά λούτρινα αρκουδάκια!

Πραγματικά εάν τα βάλεις δίπλα από ένα αρκουδάκι μπορεί και να τα μπερδέψεις!

Τί συμβαίνει όταν τα ζώα κληρονομούν περιουσίες;



Η New York Post δημοσίευσε τη διαθήκη της Leslie Ann Μandel, η οποία ορίζει την ίδρυση ταμείου 100.000 δολαρίων που θα διαχειρίζεται το καταπίστευμα για τα κατοικίδιά της.

Στη διαθήκη αναφέρεται πως τη διαχείριση θα έχει ο θετός γιος της ο οποίος θα κρίνει το πώς τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για την ιδανική διαβίωση των 34 ζώων.

Ωστόσο στη διαθήκη σημειώνονται μερικές oδηγίες που θα ήθελε να ακολουθηθούν:

Έλεος! ~ Τα πρώτα exit polls βγάζουν νικητή...



Το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ με 33%, ενώ το έτερο κομμουνιστικό-κρατικίστικο κόμμα της ΝΔ, βγαίνει δεύτερο με μικρή διαφορά. Συνολικά τα 2 αυτά κόμματα συγκεντρώνουν το 62~65% των ψήφων (στο Ελλαδιστάν σήμερα τους ψηφίζουν κι αύριο θα τους βρίζουν..)

Τρίτο κόμμα...

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Cosmos του Carl Sagan ~ Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Βίντεο)



Το βίντεο περιγράφει την ιστορία και τον χώρο της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εικονική απεικόνιση και προσθέτοντας αδιάψευστες ιστορικές αλήθειες που ακόμα και σήμερα, για λόγους που όλοι μας ίσως γνωρίζουμε, παραμένουν "κουκουλωμένες" κάτω από το ντύμα των “ανούσιων ιστορικών λεπτομερειών”.

Την κέρασε σφηνάκι... πραγματική μπόμπα



Ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν η 18χρονη, τότε, Γκάμπι Σκάνλον είχε επισκεφθεί με την παρέα της το «Oscar’s Wine Bar and Bistro» στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Ο μπάρμαν θέλησε να την κεράσει ένα σφηνάκι, όμως, μία απρόσμενη αντίδραση του οργανισμού της έμελε να σημαδέψει εκείνη την ευτυχισμένη μέρα…

Γιατί δεν έχουνε αγροτικό τομέα και πεινάνε στην Αλβανία


Γιατί μέχρι και στο τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό σπέρνουνε χασίσια!  

Ένα χρόνο μετά την θεαματική επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Λαζαράτι της περιοχής Αργυρόκαστρου η οποία απέφερε την εξάρθρωση του εκεί πανίσχυρου κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης ινδικής κάνναβης το φαινόμενο, παρά την θορυβώδη εκστρατεία πάταξής του την οποία επιχειρεί η σωβινιστική κυβέρνηση Ράμα, επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. 

Ρε κάτι ερωτήσεις που κάνανε στην Αρχαία Ελλάδα...



Το μαντείο της Δωδώνης δεχόταν κάθε χρόνο ένα πλήθος ερωτήσεων για διάφορα θέματα. Έχουν σωθεί πολλές από αυτές τις ερωτήσεις, αλλά και ορισμένες από τις απαντήσεις που έδινε το μαντείο.

Πολλές ερωτήσεις σχετίζονται με αυστηρά ιδιωτικές υποθέσεις, όπως αυτή που αποδίδουμε στα νέα ελληνικά αμέσως παρακάτω:

7 Ιστορίες για τα σταφύλια και το κρασί που θα σας καταπλήξουν



Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια...αυτά τα μικρά αρωματικά φρούτα, που μας δίνουν το κρασί και είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά φρούτα στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Πόσα πράγματα όμως ξέρουμε για αυτά;

Αυτή είναι η αρχαιότερη συνταγή μαγειρικής


Οι αρχαίοι μας πρόγονοι όφειλαν τις μαγειρικές τους γνώσεις σε έναν ποιητή και φιλόσοφο.

Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής που γράφτηκε ποτέ στην Ελλάδα είχε τον τίτλο Ηδυπάθεια και χρονολογείται περίπου στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. Συγγραφέας ήταν ο Συρακούσιος ποιητής και φιλόσοφος Αρχέστρατος.

Κατεβάστε ~ 100 φθινοπωρινά wallpapers



100 έγχρωμες φωτογραφίες γεμάτες από χρυσοκόκκινα πεσμένα φύλλα, γραφικά δρομάκια στο βουνό και στα πάρκα κλπ, για να μπούμε στο κλίμα της εποχής (άσχετα αν κι ο καιρός είναι για μπάνια μέχρι σήμερα).

Σε μορφή jpg και ανάλυση...

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί ο Σύριζα ΠΡΕΠΕΙ να βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές


Γλαφυρά θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα δύο κόμματα θα έπρεπε να δίνουν μάχη για το ποιος θα βγει δεύτερος και όχι πρώτος. 

Ο μεγάλος νικητής των εκλογών δεν θα είναι το πρώτο κόμμα. Το πρώτο κόμμα θα κληθεί να κυβερνήσει μάλλον με την στήριξη άλλων 2 μικρότερων κομμάτων και η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πιο εξοντωτικό μνημόνιο στην νεώτερη οικονομική ιστορία της χώρας.

Το τρίτο μνημόνιο είναι η συνέχεια της αποτυχίας του δεύτερου και του πρώτου μνημονίου και η εφαρμογή σκληρότατων μέτρων με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο την νέα κυβέρνηση, σε βίαιη πολιτική φθορά και κυρίως σε αδιέξοδο.

Δωρεάν μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για 6 ώρες




Δωρεάν θα είναι οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την ερχόμενη...

Ψαριά από την... κόλαση! Δείτε τι έβγαλε αυτός ο Ιάπωνας ψαράς!


Ένα τρομακτικό ψάρι -μήκους 112 εκατοστών και βάρους 15 κιλών- από τα βάθη του Ειρηνικού ωκεανού ψάρεψε ένας Ιάπωνας, κοντά στο νησί Χοκάιντο.

Ο ίδιος ανέβασε τις φωτογραφίες στο twitter προκαλώντας φυσικά χαμό, με πολλούς να κάνουν λόγο για... εξωγήινο πλάσμα ή ον που ήρθε κατευθείαν από την κόλαση!

Έργα και ημέρες του (επικίνδυνου ακροαριστερού) Κοτζιά ως Υπουργός εξωτερικών


Λίγες ημέρες από την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον κ. Ν. Κοτζιά, σχολίασα θετικά τις πρώτες δηλώσεις του, αλλά και την τελευταία πολιτική του θέση (επειδή ως συνιδρυτής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν διαφορετική) ως προς τα ανοίγματα και σε χώρες εκτός ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ήταν ο μόνος πολιτικός μετά την κρίση στην Ουκρανία, που έφερε στο προσκήνιο το θέμα των Ελλήνων ομογενών -που άλλοι τους αναβιβάζουν σε 160.000, άλλοι περιορίζουν δραστικά τον αριθμό στις...

Μπάχαλο με τα κούτρα σπίτια σε λάθρο στη Νεοχωρούδα ~ Κάλεσαν λάθος δήμαρχο...


Για τους φτωχούς Έλληνες που θέλουνε να φτιάξουνε οικογένεια, υπάρχουνε μόνο φόροι. Για τους λάθρο, τα φτιάχνουνε σε μία νύχτα σαν τους κλέφτες!

Χθες βράδυ κοντέινερς, συνοδεία περιπολικών, μετέφεραν προκατασκευασμένα σπίτια, ενώ νωρίτερα την έκταση προετοίμαζαν μηχανήματα του στρατού.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Περίεργο σημερινό βίντεο στα σύνορα της Ουγγαρίας


Κοίτα να δεις! Υπάρχει κράτος που προσέχει τα σύνορα και τους πολίτες του!!!

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα μεταναστών «με επιθετικές διαθέσεις» παραβίασε μια συνοριακή πύλη από τη Σερβία και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών που είχαν παραταχθεί λίγο νωρίτερα στο σημείο.

Ωχ ~ Στη Σίνδο ανοιχτό κέντρο λαθρομεταναστών;


Δύο νέα «ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων» πρόκειται να δημιουργηθούν στο Λαύριο και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση και άλλων χώρων.

Τα δύο κέντρα θα δημιουργηθούν στα πρότυπα του... Ελαιώνα και θα αφορούν στη σύντομη παραμονή των «προσφύγων» πριν την πλήρη ταυτοποίησή τους ή πριν «την αναχώρησή τους για άλλους προορισμούς».

Στην αγορά το πρώτο ρομπότ του sex +vid

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Τσίπουρο ~ Πόσο κοστίζει η καζανιά για να βράσω τα στέμφυλα;



Οι τιμές θα είναι ίδιες με τις περσινές με είπε ο καζανάς...

Για καζάνι 130~150 λίτρων, που λειτουργεί με υγραέριο, για την πρώτη απόσταξη η χρέωση είναι 25 ευρώ. (Ενημέρωση: για το 2018 & το 2019, επειδή ανέβηκε η τιμή του υγραερίου, το κόστος ήταν 30 ευρώ). Η μονόβραση με καζάνι που λειτουργεί με ξύλα (τα οποία κουβαλάς εσύ, ήταν 25 ευρώ το 2018).

Εάν θέλεις να περάσεις τα στέμφυλα και δεύτερη απόσταξη θα δώσεις ακόμη...