Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η βενζίνη έφτασε στις Η.Π.Α. την τιμή των 0,19 ευρώ το λίτρο! + Πίνακας τιμών παγκοσμίως


Οι τιμές του αργού πετρελαίου μπορεί να έχουν μειωθεί περισσότερο από 70% το τελευταίο 6μηνο, ωστόσο στην χώρα μας ποτέ δεν είδαμε μια ανάλογη μείωση, αφού το ίδιο διάστημα η πτώση τιμών της βενζίνης έχει αγγίξει το μόλις 19%. Ένα από τα μεγάλα εμπόδια δεν είναι άλλο από την υπέρογκη φορολογία μέσω του σταθερού ΕΦΚ στα 0,670 ευρώ το λίτρο, συν Φ.Π.Α 23%. Με λίγα λόγια, στα 20 ευρώ βενζίνης τα περίπου 13 ευρώ είναι φόροι και δασμοί και τα υπόλοιπα η αξία του καυσίμου.

Σε κάποιες όμως ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, οι πολίτες έχουν το προτέρημα να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με λίγα ευρώ ή δολάρια.
Μία από αυτές είναι και οι Η.Π.Α. όπου καταγράφηκε τιμή βενζίνης κάτω από 1 δολάριο το γαλόνι. Συγκεκριμένα στο Beacon & Bridge Market στο Houghton Lake του Μίσιγκαν το 1 γαλόνι (3,78 λτ.) πωλείται έναντι μόλις 78 σεντς, τα οποία αντιστοιχούν με μόλις 0,19 ευρώ το λίτρο! Η αμέσως υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στα 95 σεντς το γαλόνι (0,23 ευρώ/λτ.), ενώ ο μέσος όρος όλων των πολιτειών των Η.Π.Α. ανέρχεται στα 0,55 δολάρια το λίτρο, όταν στην χώρα μας η χαμηλότερη τιμή είναι 1,252€/λτ.

Πίνακας με τις τιμές βενζίνης στον κόσμο:








Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο μαλακας που εφτιαξε το χαρτη εβαλε και τη "μακεδονια".. τα στερακια τι σημαινουν??????

Κρασοπατήρ είπε...

Ούπς δεν το είδα. Κάτσε να το κάνω μόντα.

Δημοσίευση σχολίου