Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Προσοχή! Γύφτοι απαγάγουν και βασανίζουν σκύλους

 
Αυξάνονται οι καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος γύφτων, τα μέλη του οποίου αραπάζουν κατοικίδια ζώα μέσα από τα χέρια ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια ζητούν λύτρα εκατοντάδων ευρώ για να τους τα επιστρέψουν.

Τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Άσπα βγήκε από το σπίτι της στο...
Παλαιό Φάληρο για να πάει βόλτα τον σκύλο της Ρούμπι, ένα λευκό Τεριέ, ηλικίας 10 ετών.

Συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή, στα στενά γύρω από το σπίτι της. Καθώς απολάμβανε τον πρωινό περίπατο, δύο γύφτοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο την πλησίασαν και με πρόσχημα ότι αναζητούσαν έναν δρόμο της έπιασαν κουβέντα.

Η κυρία Ασπα τους κατηύθυνε και συνέχισε τη βόλτα της. Ξαφνικά, πριν προλάβει να καταλάβει τι συνέβαινε, οι δύο γύφτοι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και με γρήγορες κινήσεις άρπαξαν μέσα από τα χέρια της τον αγαπημένο σκύλο της. «Τον τραβούσαν με μεγάλη δύναμη. Προσπάθησα να αμυνθώ και να σώσω τον Ρούμπι, αλλά ήταν τέτοια η μανία τους, που έκοψαν το λουρί και κατάφεραν τελικά να τον πάρουν» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Α­σπα.

Έκτοτε ακολούθησε ένας αγώνας να βρεθούν οι δράστες που είχαν κλέψει τον σκύλο της. Η κυρία Ασπα δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κλοπή του Ρούμπι, αναζητώντας πληροφορίες.

Αρχικά πίστευε ότι οι δράστες ήταν κλέφτες που νόμιζαν ότι ο σκύλος της είναι κουτάβι και θα μπορούσαν να τον πουλήσουν. Όμως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.

Ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, πλήρωσε 500 ευρώ για να πάρει πίσω το λευκό Τεριέ του. Στην αρχή τού ζήτησαν 1.500 ευρώ.
Ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, πλήρωσε 500 ευρώ για να πάρει πίσω το λευκό Τεριέ του. Στην αρχή τού ζήτησαν 1.500 ευρώ.
 
 
Σε κακή κατάσταση
 
Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από τρεις μήνες αναζητήσεων, οι δράστες ήταν απαγωγείς σκύλων. Ανήμερα τα Θεοφάνια η κυρία Άσπα κράτησε ξανά στα χέρια της τον σκύλο της, έχοντας καταβάλει 150 ευρώ για να τον πάρει πίσω. Ένα ασήμαντο ποσό μπροστά σε αυτά που ήταν διατεθειμένη να πληρώσει, όπως λέει η ίδια.

Τον βρήκε σε κακή κατάσταση στον καταυλισμό Γύφτων Ασπροπύργου, όπου τον κρατούσαν δεμένο και νηστικό. «Όταν πήγα στον καταυλισμό, αποφασισμένη να πάρω πίσω τον σκύλο μου, αρχικά μου τον έκρυβαν και αρνούνταν ότι τον είχαν. Είχα τρομοκρατηθεί εκεί που είχα πάει, χωρίς να γνωρίζω τι θα αντιμετωπίσω. Ξαφνικά είδα μια πόρτα να ανοίγει και να βγαίνει ο Ρούμπι μου. Ήταν σε άθλια κατάσταση. Ταλαιπωρημένο, νηστικό και κακοποιημένο. Είχε γίνει καφέ από τη βρωμιά. Το πήρα στην αγκαλιά μου, είδα και τις ουλές που είχε από παλαιότερη επέμβαση αλλά και το τσιπ. Γύρω μου μαζεύτηκαν κάποιοι, δημιουργώντας έναν κλοιό. Αρχισαν να μου λένε ότι είναι δικό τους το σκυλί και ότι το έχουν μεγαλώσει από μωρό και αν θέλω να το πάρω πρέπει να τους δώσω κάτι. Είχα πάνω μου περίπου 150 ευρώ, ευτυχώς ήταν σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και τους φάνηκαν πολλά και έτσι με άφησαν να πάρω το σκυλί μου», λέει για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε η κυρία Ασπα.



1, 2, 3, 4. Σκυλιά σε καταυλισμό Ρομά περιμένουν να καταβληθούν τα λύτρα για να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους. 5. Υπό την απειλή ενός μυτερού ξύλου τρεις μελαψοί άνδρες έκλεψαν το γαλλικό Μπουλντόγκ της, καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια του σκύλου, Ρία. 6. Η κυρία Ασπα έδωσε 150 ευρώ για να πάρει πίσω τον σκύλο της.
 


Όμως μέσα από αυτήν την υπόθεση φαίνεται πως υπάρχει κύκλωμα Ρομά, το οποίο, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, προχωρεί σε απαγωγές σκύλων και ζητά λύτρα από τους ιδιοκτήτες τους. Η κυρία Ασπα κατάφερε να βρει τον σκύλο της, όταν ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ένας ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, έψαχνε και αυτός τον σκύλο του. Αγνωστοι τον είχαν αρπάξει έξω από το μαγαζί του.

Όπως υποστηρίζει στο «Έθνος της Κυριακής», μερικές μέρες μετά την εξαφάνιση του σκύλου του, επίσης ενός λευκού Τεριέ, ένας γύφτος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον καταυλισμό Ασπροπύργου επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος είχε απαχθεί από κατοίκους του καταυλισμού. Τον βοήθησε να έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι αρχικά του ζητούσαν 1.200 με 1.500 ευρώ.


Το παζάρεμα
 
Ακολούθησαν πολλές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις και η τιμή έπεσε στα 800 ευρώ. Υστερα από αρκετό παζάρεμα πλήρωσε 500 ευρώ λύτρα και το λευκό Τεριέ παραδόθηκε στο κομμωτήριό του.
Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του ο Σ. Χατζιδάκις έκανες αρκετές επισκέψεις στον καταυλισμό, όπου διαπίστωσε ότι κρατούνται και άλλα σκυλιά ράτσας.

Όπως υποστηρίζει στο «Έθνος της Κυριακής», βρήκε τουλάχιστον τέσσερα σκυλιά τα οποία ήταν κλεμμένα. «Είδα ένα σκυλί ράτσας Πόιντερ, που το βασάνιζαν και το είχαν μέσα στις λάσπες και στη βρωμιά. Δεν άντεξα να το εγκαταλείψω και πλήρωσα για να το πάρω. Δεν μου το έδιναν, μου έλεγαν ότι το έχουν μεγαλώσει από μικρό και μόνο όταν τους έδωσα 100 ευρώ με άφησαν να το πάρω μαζί μου», λέει ο Σ. Χατζιδάκις. Τα όσα έζησε τα δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook μαζί με φωτογραφίες από τον καταυλισμό. Στις αναρτήσεις του αναφέρει τις ράτσες των σκύλων που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον Ασπρόπυργο, ευελπιστώντας πως οι πληροφορίες μαζί με τις φωτογραφίες θα «φτάσουν» στους «γονείς» των σκύλων.

Υποστηρίζει ότι στον καταυλισμό υπάρχουν πολλά σκυλιά, τα οποία έχουν κλαπεί και για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους να τα πάρουν πίσω θα πρέπει να πληρώσουν.


Δεν επεμβαίνει η Αστυνομία
 
Όπως και η κυρία Ασπα, έτσι και ο ίδιος είχε προβεί σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας. Όμως οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, όπως λέει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τοπικά αστυνομικά τμήματα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες περιστατικών για αγνώστους που έχουν απαγάγει ή κλέψει σκύλους.

Αντίστοιχα πολλές είναι και οι καταγγελίες στις φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πάρα πολλές οι αναρτήσεις για σκυλιά που εκλάπησαν και αναζητούνται, ειδικά στη Δυτική Αττική.

Το τρίτο κρούσμα απαγωγής σκύλου καταγράφηκε πριν από 2,5 μήνες, αλλά μέχρι σήμερα το σκυλί δεν έχει βρεθεί.

Η αρπαγή του έγινε με παρόμοιο τρόπο, όπως στην περίπτωση της κυρίας Ασπας, καθώς τρεις άνδρες πλησίασαν τη Ρία στην οδό Ευξείνου Πόντου στη Νέα Σμύρνη και άρπαξαν ένα γαλλικό Μπουλντόγκ. Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του σκύλου, δύο άνδρες την πλησίασαν και την απείλησαν κρατώντας ένα μυτερό ξύλο, αρπάζοντας από τα χέρια της το σκυλί. Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα αμάξι μάρκας TOYOTA. Οι τρεις άνδρες «επιτέθηκαν» στη Ρία στις 8 το πρωί, κατά τον πρωινό περίπατο με τον σκύλο της.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα zoosos.gr όπου δημοσιεύονται αγγελίες για χαμένα και ανευρεθέντα σκυλιά, η γυναίκα έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης αρχικά κατά αγνώστου και στη συνέχεια με συμπληρωτική κατάθεση κατά συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο αναγνώρισε από φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Το τζιπ των δραστών, που όπως αποδείχτηκε ήταν κλεμμένο, εντοπίστηκε την επόμενη μέρα της απαγωγής του σκύλου κοντά σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ομως το γαλλικό Μπουλντόγκ, ονόματι Χουκ, δεν εντοπίστηκε.


Φόβοι για κυνομαχίες
 
Φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι ενδέχεται να υπάρχει σπείρα Ρομά που απάγει σκυλιά για λύτρα, αλλά δεν αποκλείεται να κλέβει τα σκυλιά για παράνομες κυνομαχίες,

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι γύφτοι, γιούφτοι, γαμημένοι σαλτόγιουφτοι που για εκατοντάδες χρόνια ζούν παρασιτικά στην χώρα μας. Βρωμιάρικη εθνότητα που χρειάζεται ανελέητο ξύλο για να στρώσει..

Κρασοπατήρ είπε...

Ε όχι και ξύλο στους γύφτους. Το καλύτερο (και πιο επίπονο) είναι να τους υποχρεώσεις να κάνουνε καθημερινά μπάνιο.

Ανώνυμος είπε...

....δεν είναι τυχαίο που το 80% στις φυλακές αποτελείται απο γιούφτους....πακιστανούς...αλβανούς....αφγανούς...ρωσσοπόντιους και άλλες φάρες! Υγ.....αφήστε τα σκυλάκια ήσυχα ρε!

Δημοσίευση σχολίου