Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Μάντεψε ποιoς είναι ο μαλάκας της υπόθεσης


Ενδιαφέρουσα η απόφαση της Ελβετίας (η οποία ήδη εφαρμόζεται), να κατάσχει μέρος της προσωπικής περιουσίας των λαθρομεταναστών, ως ενέχυρο για την παραμονή τους στη χώρα.

Οι αιτούντες άσυλο που περνούν τα σύνορα, υποχρεώνονται να παραδίδουν μετρητά ή τιμαλφή, αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων.


Οι ελβετικές αρχές δικαιολόγησαν την απόφασή τους με το επιχείρημα ότι οι πρόσφυγες οφείλουν να συνεισφέρουν, στο μέτρο του δυνατού, στο κόστος για την προώθηση της αίτησής τους και για την πρόσβαση τους στο προνοιακό σύστημα.

Διευκρινίζεται ότι αν εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα εντός επτά μηνών τα χρήματα επιστρέφονται.

Σε περίπτωση που τους χορηγηθεί άσυλο, είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν το 10% του μισθού τους, για δέκα χρόνια, μέχρι του ποσού των 15.000 φράγκων.

Την αποκάλυψη έκανε το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο SRF, που φιλοξενεί δηλώσεις Σύρου πρόσφυγα, οποίος αναφέρει: «Αν έχεις περιουσία αξίας άνω των 1.000 φράγκων, όταν φτάσεις στο κέντρο υποδοχής, σου ζητάνε να την παραδώσεις και σου δίνουν μια απόδειξη».

Στο θέμα υπάρχει και δήλωση εθελοντή ανθρωπιστικής οργάνωσης που χαρακτηρίζει την πρακτική «ατιμωτική».


Ανάλογη πρόταση της κυβέρνησης της Δανίας είχε καταδικαστεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μετά τις αντιδράσεις, η Κοπεγχάγη αποφάσισε να αυξήσει το ύψος του ακατάσχετου ποσού. (Δεν κατήργησε το μέτρο δηλαδή).

Πηγή: Euronews


Δείτε ακόμη:
Η Χρυσή Αυγή είναι παναγίτσα μπροστά τους! Στη Δανία θα κατάσχουν με νόμο κοσμήματα προσφύγωνΣτην Ελλάδα εδώ και 23 χρόνια, μπαίνει όποιος θέλει, κάνει ότι θέλει και το λογαριασμό φυσικά τον πληρώνουμε όλοι εμείς οι μαλάκες φορολογούμενοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου