Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Άμα δεν είσαι του κόμματος ή της οικογενείας... ~ Την προσέλαβαν στις 8 το πρωί και την έδιωξαν στις 11 την ίδια ημέρα!


Στο Υπουργείο Πολιτισμού και στον Συνήγορο του Πολίτη κατέφυγε η Μαρία Καρανίκα, αρχαιολόγος από την Κατερίνη, καταγγέλλοντας την ΕΦΑ (Εφορεία Αρχαιοτήτων) Πιερίας πως δίχως να της παρουσιάσουν επαρκείς δικαιολογίες την εκδίωξαν από τη θέση στην οποία είχε προσληφθεί (μέσω ΟΑΕΔ) τρεις περίπου ώρες αφού είχε ξεκινήσει να εργάζεται! Η κ.Καρανίκα έκανε γνωστή την υπόθεσή της και αναμένει αν όχι να επιστρέψει στη θέση της, τουλάχιστον να της δοθούν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Η ιστορία αρχίζει στις 14 Ιανουαρίου.
Η κ. Καρανίκα, μητέρα δύο ανήλικων τέκνων τα οποία μεγαλώνει μόνη της, πτυχιούχος αρχαιολόγος με master, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον ΟΑΕΔ ότι έχει επιλεγεί για τη θέση ΔΕ ημερήσιου φύλακα, στην οποία κρίθηκε επιτυχούσα, με πρώτη προτίμηση επιλογής τοποθέτησης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας. Στην ίδια υπηρεσία εργαζόταν ως συμβασιούχους αρχαιολόγος (στον τομέα της δηλαδή) από το 2008 ως το 2014.

Την επομένη, βρέθηκε στην Κατερίνη όπου υπέβαλλε τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και στις 19 Ιανουαρίου 2016 στις 8 το πρωί η λογίστρια της ΕΦΑ Πιερίας, πραγματοποίησε την πρόσληψή της για λογαριασμό της Υπηρεσίας και άμεσα έπιασε δουλειά.

Περί τις 11:20 όμως, δέχθηκε τηλεφώνημα από την προϊσταμένη της με το οποίο της ανακοίνωσε τη «διακοπή της πρόσληψης» και ότι πρέπει να «αποχωρήσει από την υπηρεσία» αφού τελικά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Όπως λέει η κ.Καρανίκα, αρνήθηκε να φύγει αφού όπως ορίζουν οι διατάξεις έπρεπε να της κοινοποιηθεί εγγράφως η αποπομπή της. «Πως είναι δυνατόν στις 8 το πρωί να είμαι επαρκής για τη θέση και στις 11 να μην είμαι;» αναρωτιέται η καταγγέλουσα που δεν πείθεται από τις δικαιολογίες των υπαλλήλων της ΕΦΑ. Μάλιστα, όπως μας τονίζει, πίεσε να μιλήσει και με την διευθύντρια Ελένη Παπασταύρου. «Μου είπε πως βρέθηκαν άλλοι υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα», λέει συγκεκριμένα η κ.Καρανίκα.

«Το ένα λάθος έφερε το άλλο...»

Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ επικοινώνησε ως όφειλε με την ΕΦΑ Πιερίας ζητώντας από τους αρμοδίους να δώσουν τη δική τους εκδοχή. Συνομιλώντας με την αρμόδια η οποία ανακοίνωσε στην κ.Καρανίκα τον άμεσο τερματισμό της πρόσληψης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους αντιλαμβανόμενη μάλλον πως η υπηρεσία είναι έκθετη. «Το λάθος έγινε στην αρχή. Δεν έπρεπε να την καλέσουμε για να πιάσει δουλειά και αυτό είναι το δικό μας σφάλμα», μας είπε η υπάλληλος που υποστήριξε πως το πρόβλημα με τα δικαιολογητικά της καταγγέλλουσας είχε να κάνει με την προϋπηρεσία, αφού εμφανιζόταν να έχει πέντε μήνες, ενώ απαιτούνταν έξι.

Ένα λάθος για να διορθώσει ένα άλλο λάθος... Πως όμως ο ΟΑΕΔ είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την πρόσληψη; Γιατί το έκανε αρχικά και η ΕΦΑ Πιερίας; Αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία η Μαρία Καρανίκα θέλει πειστικές απαντήσεις. Παράλληλα, αναρωτιέται αν η όλη εξέλιξη έχει να κάνει με την πρότερη εργασία της στην συγκεκριμένη υπηρεσία ως αρχαιολόγου, αφού κάποιοι τη θεωρούν απειλή λόγω των σπουδών της.

Ωστόσο, για τη μητέρα δύο ανήλικων τέκνων, η ιστορία δεν έχει τελειώσει και είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους. Για το συμβάν, έχει ενημερώσει το υπουργείο Πολιτισμού και έχει προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη και αρχικά ζητά, όπως δικαιούται, να της κοινοποιηθούν τα προσόντα των νέων υποψηφίων οι οποίοι επελέγησαν και έχουν προσληφθεί για τη συγκεκριμένη θέση, μετά την δική της πρόσληψη. Παράλληλα, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, αφού θέλει όσο τίποτα να βρει μια δουλειά και να αναθρέψει σωστά τα δύο παιδιά της στα οποία με κόπο προσπαθεί να σταθεί ως μια άξια μάνα.

πηγή: tilegrafima.gr

2 σχόλια:

r+w είπε...

Κράτος μπάχαλο ... και ποιος να το οργανώσει; ... οι πολιτικοί μας που δεν έχουν κάνει ούτε ένα ένσημο;

Ανώνυμος είπε...

+ στη φωτο, οπως και ο αστ/κος της γειτονιας, ειναι στη γειτονια του Αλςξη...χαχαχαα
@4 Φεβρουαρίου 2016 - 8:28 μ.μ. ΕΔΩ>>>http://www.epamhellas.gr/metavasi/ δυστυχως η ευτυχως δΕΝ υπαρχει λυση.!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου