Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Η Χρυσή Αυγή λατρεύει το Ισραήλ :)


Ισραήλ: Εταιρεία καθαρισμού κοστολογεί τις καθαρίστριες με βάση την εθνικότητά τους

Διαθέτει γυναίκες καθαρίστριες για τα σπίτια και ανάλογα με την καταγωγή τους καθορίζει τις τιμές - Θεωρεί πιο «φθηνές» τις Αφρικανές σε σχέση με τις Ευρωπαίες - Η εταιρεία κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά.Στο «στόχαστρο» έχει μπει μια εταιρεία στο Τελ Αβίβ, που προτείνει καθαρίστριες για τα σπίτια και τις κοστολογεί ανάλογα με την εθνικότητά τους.

Τα διαφημιστικά φυλλάδια μάλιστα κυκλοφορούν σε περιοχές της ισραηλινής πόλης όπου ζουν εύπορες οικογένειες και προτείνουν τη «λύση» στο «πρόβλημα με τους παράνομους εργάτες. Η εταιρεία παρουσιάζει τις «νόμιμες» καθαρίστριες που διαθέτει για τον καθαρισμό σπιτιών και δίπλα από κάθε εθνικότητα αναγράφει και διαφορετική τιμή. Για παράδειγμα, οι καθαρίστριες από τις αφρικανικές χώρες διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή από ό,τι εκείνες από την Ευρώπη. Από τον κατάλογο, δε, λείπουν εκείνες από τις Αραβικές χώρες αλλά και οι «ντόπιες» - δηλαδή οι Ισραηλινές.

Η εταιρεία καθαρισμού δέχεται σωρεία επικριτικών σχολίων για την πολιτική της και για την «κατηγοριοποίηση» των γυναικών, κατηγορούμενη για ρατσιστική συμπεριφορά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου