Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δείτε πως κατάντησαν την Παλμύρα οι ισλαμιστές


Την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ανακατάληψη της πόλης από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στις φωτογραφίες από το πρακτορείο Reuters εμφανίζονται αρχαία αντικείμενα να είναι διαλυμένα, πεταμένα στο πάτωμα του μουσείου της πόλης δείγμα της μανίας του Ισλαμικού Κράτους.










Την ανακατάληψη της πόλης ανακοίνωσε την Κυριακή το Συριακό καθεστώς. «Έπειτα από σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός ελέγχει πλέον ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας πόλης και του κατοικημένου τμήματός της. Αυτοί (οι τζιχαντιστές) αποσύρθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στρατιωτική πηγή.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υποστηριζόμενες από την ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσαν στις 7 Μαρτίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίο την είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους τον Μάιο του 2015.

Την επανάκτηση της αρχαίας Παλμύρας χαιρέτισε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν και απηύθυνε κλήση για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου για τις επόμενες γενιές.

Σε συνέντευξη τύπου στην Ιορδανία είπε ότι ήταν "ενθαρρυντικό" ότι ο χώρος, που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ ως τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς δεν βρίσκεται πια στα χέρια εξτρεμιστών και ότι η συριακή κυβέρνηση «είναι τώρα σε θέση να διατηρήσει και προστατέψει αυτόν τον κοινό ανθρώπινο πολιτιστικό θησαυρό».

Π.Θ.









Σοκαριστική καταγραφή από ρωσικό drone που πέταξε πάνω από την αρχαία πόλη της Παλμύρα, την οποία κατείχαν μέχρι λίγες ώρες πριν οι Τζιχαντιστές.

Το ρωσικό drone κατέγραψε μεγάλες κηλίδες αίματος εντός του αρχαίου θεάτρου της πόλης. Οι κηλίδες αυτές πιστεύεται από ειδικούς ότι προήλθαν από τις συνεχείς ομαδικές εκτελέσεις εντός του αρχαίου θεάτρου, από άνδρες του ISIS.


Στην Παλμύρα, από τους 70.000 κατοίκους της πόλης, παρέμειναν και μετά την κατάληψή της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι έζησαν 10 μήνες υπό το καθεστώς τρόμου του Ισλαμικού Κράτους.








1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κατι σκατοκομπλεξικα αγαμητα καθικια, μικροτσουτσουνοι λεχριτες, ελεεινα και αγραμματα τομαρια που το iq ουτε που το ξερουνε..θα μ ου πεις αμα ξερανε εστω και 2 πραγματα, θα βαζανε το κεφαλι τους να δουλεψει, οχι να κοβουν των αλλων.

Δημοσίευση σχολίου