Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα βουλιάξουνε τη Σίνδο με λαθρομετανάστες ~ Για αρχή 30.000!!!



Εγκαταλειμμένα, κενά και αχρησιμοποίητα εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης στη Σίνδο σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις αμέσως επόμενες μέρες η κυβέρνηση, προκειμένου να εκτονώσει την λαθρομεταναστευτική κρίση στην Ειδομένη.

Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν βραχυπρόθεσμα τα βιομηχανικά κτήρια, προκειμένου να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη από τους εγκλωβισμένους λαθροεισβολείς ελήφθη μετά τη συνεδρίαση του Διυπουργικού οργάνου για το προσφυγικό, όπου παρέστη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πριν από περίπου δυο εβδομάδες.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σε εκείνη τη συνεδρίαση δόθηκε το περιθώριο ελέγχου και καταγραφής των διαθέσιμων χώρων, ώστε μέχρι το Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες υποδομές για την προσωρινή φιλοξενία των λαθροεισβολέων.

Στη Βόρεια Ελλάδα προτεραιότητα αποτελεί η ΒΙΠΕ Σίνδου, όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια, τα οποία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους και κτηριακά είναι σε ικανοποιητική κατάσταση, ικανά με κάποιες παρεμβάσεις να φιλοξενήσουν λαθροεισβολείς από την Ειδομένη.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εγκαταστήσει σε βιομηχανικά κτήρια περίπου 30.000 πρόσφυγες συνολικά, αποφορτίζοντας τον Πειραιά και την Ειδομένη. Οι εγκλωβισμένοι του Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν στο Σκαραμαγκά και της Ειδομένης στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν οι πρώτες αυτοψίες και έχει γίνει και μια πρώτη καταγραφή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν έγιναν τελικές επιλογές εργοστασίων και συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες.

Ο χρόνος πάντως πιέζει και μέχρι το Πάσχα απομένουν περίπου 20 μέρες, οπότε το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, όπως τόνιζαν στη Voria.gr κυβερνητικές πηγές.

«Υπάρχει εντολή και καθημερινά γίνονται συσκέψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πέραν των camp, που θα πρέπει να δημιουργηθούν μεσοπρόθεσμα, υπάρχει και το βραχυπρόθεσμο ζήτημα. Τα παλαιά βιομηχανικά κτήρια μπορούν να είναι μια λύση, όπως και μια σειρά από δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, πέρα από τα αγροτεμάχια (στρατόπεδα και δημόσια ή δημοτικά κτήματα). Οι ιδιωτικοί χώροι άλλωστε απαιτούν λιγότερο δαπανηρές επεμβάσεις, μικρότερες υποδομές και είναι πιο προστατευμένοι, άρα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα λειτουργικοί και ανθρώπινοι. Όλα αυτά όμως μέχρι να δημιουργηθούν οι κανονικοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με διασπορά τους σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός των κέντρων φιλοξενίας θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα κάποιοι χώροι που θα εγκατασταθούν οι λάθρο. Η Ειδομένη για παράδειγμα δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα και να φιλοξενεί λαρθοεισβολείς. Όσο θα ετοιμάζονται τα κέντρα φιλοξενίας θα πρέπει να εγκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι σε χώρους που πληρούν κάποια κριτήρια, τόσο για την εκτόνωση του προβλήματος στην Ειδομένη και τον Πειραιά, όσο και για την αποφυγή ανθρωπιστικών και υγειονομικών προβλημάτων», τόνισε η ίδια κυβερνητική πηγή στη Voria.gr.

Μάλιστα, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι ιδιώτες θα προθυμοποιηθούν να παραχωρήσουν τα ανενεργά βιομηχανικά κτήρια, καθώς σήμερα δεν τους αποδίδουν το παραμικρό, ενώ με την εγκατάσταση προσφύγων, έστω και για ένα μικρό διάστημα θα έχουν έσοδα από τα κονδύλια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της ΕΕ.


Πηγή: http://www.voria.gr/article/sta-ergostasia-tis-vipe-thessalonikis-i-prosfiges-tis-idomenis

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σκεφτοματε με κατι φιλους αυτες τις μερες να αγορασουμε καραμπινες και φυσιγγια να ειμαστε ετοιμοι για το αναποφευκτο που ερχεται...
εχεις να προτεινεις κατι αγαπητε κρασοπατηρ?
εδω σαλονικη ειμαστε σε ποιο μαγαζι να παμε?
πηγαμε χτες σε ενα πανω στην εγνατια και εχει μια προσφορα στη benelli 450 ευρο.
να παρουμε χραπα χρουπα, μονοκανο δικανο ημιαυτοματες mossberg turan baikal επαναληπτικες τι ακριβως θα ελεγες εσυ???? κανε κανενα αφιερωμα σαυτα....

Κρασοπατήρ είπε...

Α, εγώ εμπιστεύομαι την φύλαξή μας στην Ελληνική Αστυνομία.
Υπάρχει και η λύση της περίφραξης με χοιρινά λουκάνικα.
Αυτός στην Εγνατία είναι στον Βαρδάρη; Ακριβός είναι από ότι ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

οχι ειναι κοντα στην αριστοτελους πανω στην εγνατια. το πιο κεντρικο στη πολη
πρεπει να οργανωθουμε....

ΔΡΑΚΟΣ είπε...

Κρασοπατηρ....Απιστευτο Χιουμορ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου