Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Θα μπουκάρει κάνα σκοπιανο-βουλγαρικό τάγμα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και χαμπάρι δε θα πάρουμε


Τελικά ο διασυρμός που υφιστάμεθα και οι ταπεινώσεις δεν έχουνε τελειωμό. Σαν αποθήκη μας κατάντησαν οι βόρειοι γείτονές μας. Το εξωφρενικό είναι ότι οι συγκεκριμένοι λάθρο, θα μπορούσανε να μην είχανε καν περάσει από Ελλάδα και απλώς μας τους πέταξαν κι αυτούς εδώ χωρίς να ιδρώσει κανενός αρμοδίου το αυτί!

Σε "επαναπροωθήσεις" λαθρομεταναστών στην Ελλάδα προχώρησαν το πρωί οι σκοπιανές αρχές, αλλά διά της πλαγίας οδού, καθώς oι "Ιρακινοί και Σύροι" λαθρομετανάστες κατήγγειλαν ότι οι βαρνταρσκιανές αρχές...
απλώς σήκωσαν σημείο του φράχτη στα σύνορα και τους πέρασαν στο ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην Ειδομένη.


Όπως αναφέρουν οι 25 συνολικά Σύροι και Ιρακινοί, ενώ είχαν περάσει, εδώ και αρκετές ημέρες τα σύνορα Ελλάδας-Βαρντάρσκας, εγκλωβίστηκαν σε σερβικό έδαφος. Οι σερβικές αρχές τούς κορόιδεψαν, λέγοντάς τους ότι θα τους μεταφέρουν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας, ενώ στην πραγματικότητα τους επαναπροώθησαν στα Σκόπια, με τις σκοπιανές αρχές να τους "επαναπροωθούν" με τη σειρά τους στην Ελλάδα...




Την ίδια ώρα, η κατάσταση σε Ειδομένη και Πειραιά φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη και με τη σθεναρή άρνηση προσφύγων και μεταναστών να φύγουν από την περιοχή κοντά στα σύνορα αλλά και από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Συγκεκριμένα, η κατάσταση στην Ειδομένη δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό με τους ανθρώπους να επιμένουν να ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την περιοχή κοντά στα σύνορα.

Ανησυχία, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι κάτοικοι της Ειδομένης έχουν αρχίσει να αγοράζουν όπλα καθώς, όπως λένε, σε λίγο καιρό θα υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους.





Στον δε Πειραιά, όπου βρίσκονται 4.500 άνθρωποι, δεν υπάρχει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης της κατάστασης, αφού σήμερα μόλις 30 άνθρωποι επέλεξαν να μετακινηθούν προς τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα. 



Οι καλύτεροι μας έρχονται...

Αίσιο τέλος είχε η διαμαρτυρία των Σύρων λαθρομεταναστών οι οποίοι από χθες το απόγευμα είχαν κλείσει την Εθνική Οδό Λάρισας -Τρικάλων, στο ύψος του 17ου χλμ., ζητώντας να μεταφερθούν σε άλλο καταυλισμό από αυτόν του Κουτσόχερου - στον οποίο φιλοξενούνταν μέχρι χθες - λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν με τους Αφγανούς λαθροεισβολείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου