Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Την κοπάνησαν οι εφημερεύοντες στο νοσοκομείο Ρόδου! Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της νέας διοικήτριας


Νταξ, αυτονόητο ήταν! Δείτε την ονομασία του νοσοκομείου...

Φυσικά, αυτές τις υπερωρίες κι εφημερίες τις πληρώνονται κανονικότατα και φυσικά υπάρχουνε και υπερασπιστές τέτοιων καταστάσεων!

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου μεταξύ των γιατρών και της νέας διοικήτριας, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε προ ημερών η κ. Κατερίνα Χατζηστρατή στις κλινικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» η κ. Χατζηστρατή κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι κάποιοι γιατροί δεν ήταν στις θέσεις τους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με επιστολή της απηύθυνε συστάσεις προς τους συντονιστές διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου της Ρόδου, προειδοποιώντας τους ότι την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, θα υπάρξουν κυρώσεις. Φέρεται μάλιστα να προειδοποίησε πως δεν θα διστάσει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και να διατάξει ΕΔΕ, αν διαπιστωθεί ξανά να απουσιάζει γιατρός σε ώρα υπηρεσίας από τη θέση του.

Η κίνηση αυτή της νέας διοικήτριας, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών, καθώς θεωρήθηκε ως «επιθετική ενέργεια» από πλευράς της. Μάλιστα, οι γιατροί οι οποίοι δέχθηκαν την επίπληξη, υποστηρίζουν ότι την ώρα του ελέγχου δεν ήταν στις θέσεις τους, βρίσκονταν όμως εντός του Νοσοκομείου διεκπεραιώνοντας άλλες υποχρεώσεις και διατείνονται ότι η κ. Χατζηστρατή δεν τους αναζήτησε για να διαπιστώσει ότι βρίσκονταν πράγματι στο χώρο εργασίας τους.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου κ. Βασίλης Κινούς, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «δημοκρατικής» για τον ξαφνικό έλεγχο της νέας διοικήτριας και εξέφρασε την δυσφορία του, λέγοντας πως κανένας από τους προκατόχους της δεν ξεκίνησε την θητεία του με τον τρόπο αυτόν. Μάλιστα, δήλωσε πως οι γιατροί τελούν σε κατάσταση αναμονής για να δουν τις προθέσεις της νέας διοικήτριας και αναλόγως να αντιδράσουν καθώς τελεί σε εκκρεμότητα και η έγκριση του νέου πλαισίου εφημεριών (σχετικά έχει γράψει η «δημοκρατική»).

«Περιμένουμε τις εξελίξεις και θα κινηθούμε αναλόγως», δήλωσε στην «δ» ο κ. Βασίλης Κινούς, ο οποίος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος δέχεται αναίτια επίθεση θα πρέπει να αμυνθεί».

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε πρώτα η νέα διοικήτρια να έρθει σε επαφή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν λόγω της υποστελέχωσης και στη συνέχεια, αν διαπίστωνε λειτουργικά ή άλλα προβλήματα, να βρεθεί λύση μέσω του διαλόγου των δύο πλευρών. «Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε απολογούμενοι για την προσπάθεια που καταβάλλουμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο όρθιο. Δουλεύουμε περισσότερες ώρες απ΄όσο προβλέπει η νομοθεσία, διότι αν δεν το κάνουμε αυτό οι κλινικές ή θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν. Καλύπτουμε με υπερπροσπάθεια τις ανάγκες των εφημεριών, αμειβόμαστε με τα ελάχιστα χρήματα και προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες κάθε κλινικής, που είναι διαφορετικές. Η νέα διοικήτρια, θα έπρεπε πρώτα να μας καλέσει να συζητήσουμε, να τις εκθέσουμε τα προβλήματα και την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια να βρούμε λύσεις στα όποια προβλήματα. Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή από πλευράς της ήταν επιθετική. Κι άλλοι διοικητές έκαναν ελέγχους, όχι όμως στο ξεκίνημα της θητείας τους και οπωσδήποτε όχι πριν ενημερωθούν από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για το τι πραγματικά συμβαίνει. Όταν κάποιος δέχεται επίθεση, αντιδρά», δήλωσε ο κ. Κινούς.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών πάντως, ξεκαθάρισε ότι περιμένει τις εξελίξεις από πλευράς της νέας διοίκησης στο επόμενο διάστημα για να καθοριστούν και οι περαιτέρω ενέργειες από πλευράς του, καθώς ακόμα παραμένει σε εκκρεμότητα η έγκριση του νέου πλαισίου εφημέρευσης, το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή λόγω της έλλειψης προσωπικού.


Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Από την ΝΟΔΕ Δωδ/σου της Ν.Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στηρίζουμε τις λύσεις και όχι την διαιώνιση των προβλημάτων στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα»

Την  νέα διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου κ. Κατερίνα Χατζηστρατή επισκέφτηκαν ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος της Νο.Δ.Ε. Δωδεκανήσου Παύλος Μπακίρης, ο τομεάρχης  Υγείας Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Γλεντής, συνοδευόμενοι από τον πρώην βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη.

Στόχος της συνάντησης, ήταν να γίνει σαφές στην νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου, πως η Νο.Δ.Ε. Δωδεκανήσου αλλά και η Νέα Δημοκρατία θα είναι αρωγός και πρωτοστάτης για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ο κος Μπακίρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο της Ρόδου για να αποτυπώσουμε τα προβλήματα και να καταγράψουμε τις ανάγκες του, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Αυτά μας είναι γνωστά. Ήρθαμε με μοναδικό σκοπό να πούμε στην νέα διοικήτρια πως είμαστε στο πλευρό της, για να στηρίξουμε κάθε παρέμβαση και κάθε πρωτοβουλία που θα ενισχύσει τις δομές υγείας στο σύνολό του νομού, αλλά θα κάνει πιο ανθρώπινες τις αντίξοες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζει στο σύνολο του, το αποδεκατισμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που υπηρετεί στο νόμο Δωδεκανήσου».


Για την  ΝΟ.Δ.Ε.
Δωδεκανήσου
O Πρόεδρος
Παύλος Εμμ. Μπακίρης».
http://www.dimokratiki.gr/


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου