Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Τουρκία: Πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο Καν Ντουντάρ +vid


Άγνωστος άνοιξε πυρ την Παρασκευή κατά του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου Kαν Ντουντάρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, όπου δικάζεται για "αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ντουντάρ είναι καλά στην υγεία του, αλλά τραυματίστηκε ένας άλλος δημοσιογράφος. 


Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές έξω από το δικαστικό μέγαρο, αλλά ο δημοσιογράφος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί. 

Ο Τσαν Ντουντάρ, αρχισυντάκτης της κοσμικής, αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet και ο συνάδελφός του, Ερντέμ Γκιουλ, είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο, καθώς δημοσιοποίησαν βίντεο το οποίο αποδείκνυε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διευκόλυναν την αποστολή όπλων στη Συρία.

 
Η σύλληψή τους είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διεθνώς, ενισχύοντας τους φόβους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην Ερντογανική Τουρκία.


Ενημέρωση:
Σε 5 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη καταδικάστηκαν πριν από λίγο από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης οι δημοσιογράφοι της Cumhuriyet Erdem Gül και Can Dündar επειδή αποκάλυψαν με στοιχεία και φωτογραφίες την αποστολή όπλων από την ΜΙΤ προς τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία.
Να θυμηθεί ο Αλέξης Τσίπρας να τους στείλει μερικά τριαντάφυλλα στη φυλακή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου