Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Σε πλήρη εξέλιξη το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ


Μεγάλες ανατροπές στην έμμεση και άμεση φορολογία έρχεται τους επόμενους μήνες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Η έκθεση της Κομισιόν, εκτός των θετικών προβλέψεων για την ανάπτυξη από το β΄ εξάμηνο του έτους, περιγράφει και τις πηγές των εσόδων για να κλείσει η αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, θα εξοικονομηθούν...
1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος, καθώς και: 0,25% του ΑΕΠ από αλλαγές στον ΦΠΑ, 0,75% από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, στη φορολογία Ι.Χ., στους φόρους κατανάλωσης (κυρίως στα προϊόντα ενέργειας), στα αλκοολούχα ποτά και στον καπνό.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς στην:

1. Αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος με μικρότερο αφορολόγητο όριο, με στόχο την άντληση 1,8 δισ. ευρώ.

2.  ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

3. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.

4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.

5. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.

6. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Στην έκθεση της Κομισιόν δεν περιλαμβάνονται και άλλα επιβαρυντικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές (και περιλαμβάνονται στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ), όπως η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση καθώς και στη χρήση Διαδικτύου. Επίσης, θα επιβληθεί τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές και στη διαμονή στα ξενοδοχεία, ενώ στο σκέλος των δαπανών η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του κανόνα της μίας πρόσληψης στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις, έως και το 2018, καθώς και το «πάγωμα» των προαγωγών για τα ειδικά μισθολόγια. Από τα δύο αυτά μέτρα υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, οι 716 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό πάνω από 1,5 δισ. ευρώ (από 8 δισ. ευρώ πριν από έξι χρόνια) θα καταργηθούν είτε θα αντικατασταθούν με άμεσες ενισχύσεις στους φορολογουμένους που τις έχουν ανάγκη.

Οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα και επανεξετάζονται είναι οι εξής:
• 123 φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους 275,29 εκατ. ευρώ έχουν απομείνει στα νοικοκυριά (ιατρικές δαπάνες, δωρεές και χορηγίες, έκπτωση φόρου λόγω αναπηρίας, έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου).
Το μεγαλύτερο κόστος, 85,2 εκατ. ευρώ, προέρχεται από τις ιατρικές δαπάνες, για τις οποίες εξετάζεται να αναγνωρίζονται μόνον οι δαπάνες άνω των 100 ευρώ που γίνονται μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 5,9 εκατ. νοικοκυριά που κάνουν φορολογική δήλωση, 1,7 εκατ. νοικοκυριά περιορίζουν τη φορολογική τους επιβάρυνση, μέσω των ιατρικών εξόδων και της νοσοκομειακής περίθαλψης.
• 109 φοροαπαλλαγές αφορούν τις επιχειρήσεις και κοστίζουν στον προϋπολογισμό 13,75 εκατ. ευρώ.
• 19 φορολογικές εκπτώσεις και απαλλαγές που εφαρμόζονται στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και κοστίζουν στον προϋπολογισμό 426,24 εκατ. ευρώ. Από τις φοροαπαλλαγές αυτές ευνοούνται 1.145.575 φορολογούμενοι.
• Στα 972,4 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ..!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=tZVrxveO3d0
Ας ξεσηκωθούμε - Δεν είναι μνημόνιο. Είναι κατοχικό διάταγμα κατάλυσης του Συντάγματος, διάλυσης της Βουλής και παράδοσης της χώρας
Αυτό που έρχεται δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Είναι ένα κατοχικό διάταγμα με βάση το οποίο, καταλύεται το Σύνταγμα, καταργείται η Βουλή, και το σύνολο των θεσμών της χώρας περνά άμεσα και α-προκάλυπτα, και απευθείας στην κατοχική διοίκηση...

Διότι η ουσία αυτού που έρχεται, δε βρίσκεται στο ύψος των μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει. Βρίσκεται στη θεσμοθέτηση ενός πρωτοφανούς δικαιώ-ματος που εκχωρείται στην κατοχική διοίκηση με βάση το οποίο νομιμο-ποιείται…

Πρώτον: Το δικαίωμά της να καθιστά όποτε γουστάρει το Ελληνικό Σύνταγμα κουρελόχαρτο για να τυλίγει σουβλάκια.
Και…Δεύτερον: Το δικαίωμά της να καταλύει στην πράξη αυτοδίκαια και όποτε το θελήσει, ΚΑΙ την Ελληνική Βουλή, ΚΑΙ το υπουργικό συμβούλιο, επιβάλλοντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων -ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΩΝ- από την όποια μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.
Έχουμε δηλαδή εδώ τη θεσμοθέτηση ενός καινούριου κατοχικού κεκτημένου, που δημιουργεί ένα τετελεσμένο απαράδεκτο, πρωτοφανές για ολόκληρο τον πλανήτη, και το οποίο στο συνδυασμό του με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ) μεταβιβάζει κυριαρχία και επικράτεια στα χέρια της κατοχής.
Έχει σημασία λοιπόν να κατανοήσουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα από μια ύπουλη διαχείριση υποτιθέμενων οικονομικών μεγεθών, και στη βάση της απαίτησης των δανειστών να θεσμοθετηθεί... προκαταβολικά ένας μηχανισμός εξισορρόπησης – διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων από τους συμφωνημένους στόχους, αυτό που στην ουσία κάνει είναι να εκχωρεί αυτόματες αποφασιστικές αρμοδιότητες σε εξωθεσμικά και εξωελληνικά κέντρα, τα οποία θα μπορούν τη δεδομένη στιγμή ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ για λογαριασμό της Ελληνικής πολιτείας, χωρίς καν να χρειάζεται η σύγκλιση της Ελληνικής Βουλής.
Έχουμε συνειδητοποιήσει κύριοι που πάει το πράγμα;;;
Έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υπογράφει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας;;;
Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η συνενοχή της αντιπολίτευσης είναι απόλυτη, από τη στιγμή που αρκείται στο να κρίνει τα μέτρα και όχι την ουσία ενός κατοχικού συμφώνου που καταλύει τα πάντα και παραδίδει τη χώρα στους δανειστές;;;
Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ολόκληρη θα έπρεπε να είναι στους δρόμους, και οι συνένοχοι δημοσιογράφοι υποτίθεται ότι απεργούν;;;
Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι δικαστές σιωπούν;;;
Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτή η τρισάθλια πανεπιστημιακή - ακαδημαϊκή κοινότητα σιωπά και δεν κάνει κάτι για να αφυπνίσει τον κόσμο;;;
Έχουμε συνειδητοποιήσει την επικίνδυνη συνενοχή της Εκκλησίας σ αυτή την εθνική προδοσία;;;
Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αν αυτό το τσίρκο που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν ανατραπεί σήμερα, αύριο η χώρα δε θα είναι στα χέρια μας;;;
Έχουμε τέλος συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συντελείται αυτή τη στιγμή, δεν αγγίζει τα όρια, αλλά ταυτίζεται με τον ορισμό της Εσχάτης προδοσίας???

Δημοσίευση σχολίου