Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Αστείες φωτό κι ατάκες για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο που θέλει να νομιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Χαμός σε Facebook και twitter για το αίσχος με τη νομιμοποίηση των "παράτυπων" τίτλων σπουδών(!!!).Την έιδηση την καυτηριάσαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά με τη δημοσιότητα που έλαβε πλέον το θέμα, επικρατεί όργιο τρολαρίσματος.

Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω σε αυτήν την ανάρτηση (η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς), όσα καλούδια βρίσκω επί του θέματος.


Η είδηση ως κάτι φυσιολογικό, εμφανίστηκε αρχικά στην σκατοφυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

"Νομιμοποίηση πλαστών πτυχίων." Συριζαϊκός όρος, αμετάφραστος σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες του κόσμου.
Οι βιαστές πλέον θα ονομάζονται "παράτυποι εραστές".


"Φαντάσου τι σκονάκι έχει να πέσει στις εξετάσεις για τη νομιμοποίηση των πλαστών πτυχίων".


"2.500 πλαστά πτυχία λέει... Που να δεις και τα διπλώματα οδήγησης".
"Η αποφοίτηση είναι ρετσινιά γιατί οδηγεί σε καριέρα που είναι χολέρα".


"Εξετάσεις νομιμοποίησης πλαστών πτυχίων. 4 λέξεις που μας κάνουν να αξίζουμε όλα τα μνημόνια του κόσμου".


"Έχεις πλαστό πτυχίο; Αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις"
Φορώντας χάρτινες σακούλες στο κεφάλι με σκοπό να διαφυλάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα από τον «κοινωνικό αυτοματισμό» όπως είπαν χαρακτηριστικά, οι κάτοχοι παράνομων πτυχίων που διορίστηκαν στο Δημόσιο εξέφρασαν αρχικά την ικανοποίησή τους δεδομένου ότι με την απόφαση για διενέργεια εξετάσεων που θα τους νομιμοποιούν, το υπουργείο Παιδείας δείχνει για πρώτη φορά επιτέλους να αναγνωρίζει την αγωνία αλλά και το χρηματικό κόστος που απαιτείται για την απόκτηση ενός πτυχίου μαϊμού.
Ο πρόεδρος του συλλόγου έκανε λόγο για τον πόλεμο που δέχθηκαν οι 2.500 κάτοχοι πλαστών πτυχίων από τις μνημονιακές δυνάμεις οι οποίες τους πολέμησαν λυσσαλέα γιατί δεν υποδουλώθηκαν στην Τρόικα ενώ αναφέρθηκαν και στην στοχοποίηση που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια από τα media της διαπλοκής.
Παράλληλα διατύπωσαν και μια σειρά αιτημάτων που, όπως είπαν, αν δεν ικανοποιηθούν, τα μέλη του συλλόγου θα ξεκινήσουν απεργία διαρκείας και δεν θα συμμετέχουν στο «στημένο πανηγύρι της κυβέρνησης» με τις εξετάσεις όπως το αποκάλεσαν.
Ανάμεσα στα άλλα ζητούν από το υπουργείο να δεσμευτεί ότι όσοι δώσουν εξετάσεις θα περάσουν αυτόματα στους επιτυχόντες και ότι οι εξεταζόμενοι θα εισπράξουν ένα ειδικό επίδομα εξετάσεων όπως συμβαίνει κατά κανόνα στο ευρύτερο δημόσιο.
Όπως είπαν, χαρακτηριστικά, το υπουργείο δεν πρέπει να διανοηθεί σε καμία περίπτωση να διενεργήσει τις εξετάσεις στο κτίριο του «Κεράνη» διότι αυτό βρίσκεται μακριά και θα τους υποχρεώσει να πάρουν συγκοινωνία προκειμένου να προσέλθουν. Επίσης έθεσαν το σημαντικό γι’ αυτούς θέμα να επιλέξουν οι ίδιοι τους καθηγητές που θα βάλουν τα θέματα των εξετάσεων.
Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο ανακοίνωσε ότι βλέπει θετικά τα αιτήματα αυτού του ταλαιπωρημένου από τα μνημόνια κλάδου εργαζομένων και ότι για να καλυφθούν τα έξοδα των εξετάσεων θα θεσπιστεί ένα ειδικό τέλος στα δίδακτρα των φροντιστηρίων.

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου κατά την οποία εκτός των αιτημάτων καταγγέλθηκε και ο κοινωνικός ρατσισμός εναντίον όσων εξασφάλισαν πλαστό πτυχίο

Κύριε καθηγητά, μήπως το πτυχίο σας είναι παράτυπο;

Μέχρι και σχετική σελίδα στο Facebook άνοιξε με 1500 μέλη σε 3 ώρες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου