Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

10 έξυπνοι τρόποι για να φάει το παιδί το φαγητό πιο εύκολα


Το φαγητό του παιδιού είναι μία σημαντική υπόθεση, αλλά πολύ συχνά αποδεικνύεται και ιδιαίτερα δύσκολη στην εφαρμογή της, τόσο, που απαιτεί πατέντες και τρικ για να έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Δείτε μερικές έξυπνες ιδέες, για ν’ αντιμετωπίσετε κάποια κοινά προβλήματα σαν πραγματικές μαμάδες- «τσάκαλια».





10 τρόποι για να φάει το παιδί το φαγητό πιο εύκολα

1. Μήλο που δεν μαυρίζει


Ένα από τα φρούτα που τα παιδιά πρέπει να τρώνε οπωσδήποτε μέσα στην ημέρα είναι το μήλο, αλλά δεν μπορούν να το κόψουν μόνα τους, ενώ αν μαυρίσει δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Κόψτε, λοιπόν, το μήλο κάθετα σε όμοιες φέτες, συναρμολογήστε το ξανά και κρατήστε το ενωμένο με ένα σφιχτό λαστιχάκι μέχρι την ώρα του φαγητού.


2. Χυμός χωρίς ζουζούνια


Ο χυμός φρούτων είναι καλό να πίνεται μονομιάς και να μη μένει εκτεθειμένος στον αέρα. Τα παιδιά, βέβαια, αρέσκονται να τον λιβανίζουν με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να γεμίζει ζουζούνια. Περάστε, λοιπόν, το καλαμάκι μέσα από ένα χάρτινο φορμάκι για cupcakes ή ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης και σκεπάστε το χυμό για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

3. Μπανάνες με όνομα


Ένα τέλειο φρούτο για γεύμα εκτός σπιτιού είναι και η μπανάνα, όμως πολλές φορές ξεχνιέται στο τάπερ και μένει αφάγωτη. Τι θα γινόταν όμως αν έγραφε επάνω το όνομα του παιδιού που πρέπει να τη φάει; Με την άκρη ενός μαχαιριού χαράξτε επάνω στη μπανάνα το όνομα του μικρού σας και μαυρίζοντας θα ξεχωρίζει, θυμίζοντάς του τι πρέπει να κάνει.


4. Καρπούζι για μικρά χεράκια


Το καρπούζι αρέσει σε μικρούς και μεγάλους επειδή είναι τόσο ζουμερό και γλυκό, που είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι και μπελαλίδικο. Για να το τρώνε τα μικρά σας χωρίς να στάζει δεξιά και αριστερά, λοιπόν, ακουμπήστε μισό καρπούζι στην επιφάνεια κοπής, κόψτε το σε λεπτές φέτες κι ύστερα κάντε το ίδιο κάθετα στις φέτες που έχετε κόψει, ώστε να πάρετε υπέροχα στικς που πιάνονται απ’ τη φλούδα και τρώγονται με μια χαψιά.


5. Αυγά καρδούλες


Για πιο διασκεδαστικά βραστά αυγά, μόλις το αυγό βράσει, βάλτε το οριζόντια σε ένα κομμάτι χαρτόνι διπλωμένο στα δύο, πιέστε επάνω ένα κινέζικο ξυλάκι (ή κάτι παρόμοιο) ώστε να κάνει αυλάκι στη λευκή σάρκα κι ενώστε με λαστιχάκια στις άκρες του χαρτονιού για να μείνει σταθερό. Περιμένετε 10 λεπτά, κόψτε το στη μέση κι έχετε μάνι-μάνι δύο καρδιές από αυγό!


6. Γρανίτα από γιαούρτι


Για γρήγορες, δροσερές και νόστιμες γρανίτες πάρτε έτοιμα μικρά φρουτογιαουρτάκια με καπάκι από αλουμινόχαρτο, κάντε μία τομή στο καπάκι, περάστε μέσα ένα κουτάλι και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να κοκκαλώσουν. Τότε βγάλτε τα, αφαιρέστε το καπάκι και το δοχείο κι απολαύστε τη γρανίτα σας.


7. Μακαρόνια και χοτ-ντογκ


Δεν είναι και το πιο ενδεδειγμένο γεύμα του κόσμου, αν θέλετε όμως να κάνετε τα μακαρόνια πιο φαν κι ελκυστικά για τα παιδιά, μπορείτε να πάρετε λουκάνικα Φρανκφούρτης, να τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια και να περάσετε από μέσα τους 4-5 άβραστά μακαρόνια. Κατόπιν βράστε τα όλα μαζί και το αποτέλεσμα, λουκάνικο με πλοκάμια, θα σας αποζημιώσει.


8. Παγωτό στο λεπτό


Για ένα πολύ γρήγορο επιδόρπιο, προτιμότερο απ’ το έτοιμο παγωτό, κόψτε μπανάνες σε κομματάκια και βάλτε τις στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Έτσι, όποτε θέλετε ένα παγωτό στα γρήγορα μπορείτε να βγάζετε μερικές και να τις ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με πραλίνα φουντουκιού (2 κ.σ. για 4 μπανάνες), να τις χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομογενές, απαλό μίγμα και να σερβίρετε άμεσα με ένα σκουπ παγωτού και λίγους ξηρούς καρπούς για γαρνιτούρα.


9. Ρύζι από κουνουπίδι


Αν το παιδί σας δεν τρώει όσα λαχανικά θέλετε κι ελιστε υποχρεωμένη να τα καμουφλάρετε με ποικίλους τρόπους, ορίστε ακόμη ένας. Πάρτε ένα κεφάλι κουνουπίδι, «μαδήστε» το, βάλτε το στο μούλτι και χτυπήστε το μέχρι να μοιάζει με σπυριά από ρύζι. Σοτάρετέ το σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και σερβίρετε με τη σάλτσα ή το κρέας της αρσκείας σας σαν να ήταν αρωματικό ρύζι.


10. Πορτοκάλι γιρλάντα


Για να μη γίνεστε χάλια όταν ταΐζετε στο παιδί το πορτοκάλι του και για να μένει το πορτοκάλι ζουμερό κι ελκυστικό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι το εξής. Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος του φρούτου, κάντε μία τομή στο πλάι (τόση ώστε να μην κόψετε και σάρκα) και ανοίξτε σιγά-σιγά το πορτοκάλι από εκείνη τη μεριά ώσπου να χωρίσουν όλες οι «σφήνες» του και να ανοίξει σαν γιρλάντα.


Λίνα Σερέτη / mama365.gr
*Μέρος των πληροφοριών προέρχεται από το Popsugar.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αριστερά δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο. Αλλεπάλληλα εγκλήματα κατά της πατρίδος και του λαού στο όνομα του μαρξιστικού-λενινιστικού της κορανίου, εγχώριο πολιτικό πρακτορείο χρηματοδοτούμενο από τα ξένα κομμουνιστικά κέντρα, όταν υπήρχαν. Μια φριχτή θρησκεία, για την ευρεία επικράτηση της οποίας μεταδικτατορικά η ευθύνη βαρύνει απόλυτα τον ιδρυτή της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

BIR ALLAH! ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗΝ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
16/08/2016


Η ξοφλημένη και πολλάκις ξεφτιλισμένη αριστερά σήμερα, υπάρχει σε διάφορες εκδοχές – οι οποίες, τις περισσότερες φορές, συναντιούνται και γίνονται… μία. Την σταλινική, την… νατοϊκή, την… ροζ και άλλες. Τώρα έχουμε και την… μουσουλμανική αριστερά!

Το ρόλο του κύριου εκφραστή της διεκδικεί επαξίως ο συνιστωσάκιας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Κούρκουλας (της συνιστώσας «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό – αν σας βρωμάει Σόρος καλώς σας… βρωμάει), με άρθρο του υπό τον τίτλο «Γιατί λέμε ναι στο τζαμί στο Βοτανικό;».

Στο οποίο, αφού εξετάζει το όλον θέμα από,… μαρξιστική-λενινιστική άποψη, συμπεραίνει ότι ο χριστιανισμός είναι… φονταμενταλιστική θρησκεία και πως… καταπιέζει τις γυναίκες (γιατί «μέχρι το 19ο αιώνα στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης οι προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις ήταν απαγορευμένες, οι γυναίκες έπρεπε να είναι καλυμμένες μέχρι τον αστράγαλο, η κληρονομιά δινόταν μόνο στο μεγαλύτερο αγόρι»…)!!! Στο τέλος δε, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

«Η παραχώρηση θρησκευτικών ελευθεριών στους μουσουλμάνους θα αποφορτίσει τις «θρησκευτικές διαφορές» και θα διευκολύνει την κοινή πάλη ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες εργαζόμενους, για όσα από κοινού μας απασχολούν και χρειάζεται να παλέψουμε μαζί γι’ αυτά: τα μέτρα βαρβαρότητας, τη φτώχεια και την ανεργία, τις πολιτικές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους. Αποτελεί τεράστιο λάθος η αδιαφορία για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, επειδή είναι αντιδραστικές εν γένει οι θρησκείες. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι η υποστήριξη θρησκευτικών απαγορεύσεων των κυβερνήσεων από τμήματα της Αριστεράς, στο όνομα της «προόδου».

Εκτεθείτε συντρόφια, εκτεθείτε!

(ΥΓ): Α ρε μεγάλε Τζορτζ Σόρος, τι τους κάνεις! Μέχρι και… σαρίκι θα φορέσουνε τα συντρόφια, για να σε ικανοποιήσουνε!

Δημοσίευση σχολίου