Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Δίνουμε 15.000 ευρώ για κάθε "πρόσφυγα";


Τρομερά πράματα είπε ο Βουδούρης κι εκδιώχθηκε φυσικά από τον Τσίπρα. Η Ελλάδα δίνει 15.000 τον χρόνο ΓΙΑ ΚΑΘΕ λαθρομετανάστη! Δηλαδή με 60.000 λάθρο (τουλάχιστον) το κόστος είναι 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ τον χρόνο!!!

Ακολουθεί ρεπορτάζ από καθεστωτική φυλλάδα που αποκαλεί τους λαθρομετανάστες με τα καλλιτεχνικά τους ψευδώνυμα:

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης».



Με τη μία και μοναδική πρόταση που παραθέτουμε ανωτέρω ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την απομάκρυνση Βουδούρη, την πρώτη που αφορά κυβερνητικό στέλεχος που είχε οριστεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είχαμε δημοσιεύσει μία εβδομάδα πριν («Ο Μουζάλας ζητά… επαναπροώθηση Βουδούρη»/7-9-16), στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που θα έπρεπε να λειτουργεί αρμονικά προκειμένου να διαχειριστεί τη σοβαρή κρίση στην υποδοχή των προσφύγων, το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα εσωτερικά του ζητήματα κατανομής των αρμοδιοτήτων.

Αναφέραμε τότε συγκεκριμένα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Μουζάλας, που συμπλήρωσε ήδη ένα χρόνο στο υπουργείο (είχε τοποθετηθεί επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου), ζητούσε επιτακτικά την απομάκρυνση του υφισταμένου του γραμματέα Βουδούρη (τοποθετήθηκε τον περασμένο Απρίλιο) απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθεί ο ίδιος.

Για τη σοβαρή αυτή διένεξη ήταν ενήμερο το Μέγαρο Μαξίμου πολύ πριν από το δημοσίευμά μας αλλά φαίνεται ότι χρειάστηκε να ξεσπάσει δημοσίως η κρίση για να δώσει μια κάποια λύση. Με άλλα λόγια, δεν ήταν αρκετά τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουμε επισημάνει με τον ελλιπή σχεδιασμό για τις δομές φιλοξενίας, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τους χιλιάδες πρόσφυγες που «χάθηκαν» στην καταγραφή αλλά έπρεπε προηγουμένως να βγει ο κ. Βουδούρης και να κατηγορήσει ευθέως τον προϊστάμενό του υπουργό, όπως έκανε και σε χθεσινή του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό Βήμα, ο κ. Βουδούρης κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα ξοδεύει για κάθε πρόσφυγα 15.000 ευρώ ενώ η Νορβηγία 12.000». Ο κ. Βουδούρης ανέφερε ακόμη ότι «η παραίτησή του είναι δεδομένη» και ότι έχει «ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες»!

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας πριν από ένα μήνα (5/8/16) ο κ. Βουδούρης είχε επίσης εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του για τον κ. Μουζάλα λέγοντας ότι είχαν περάσει τέσσερις μήνες χωρίς να του δώσει αρμοδιότητες και ότι αυτό είχε συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των hotspots.

Από πλευράς Μουζάλα δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη αλλά ο κ. Βουδούρης έδειξε ήδη τις προθέσεις του καθώς έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα με τις συνεντεύξεις που έδωσε χθες, μισή ώρα αφότου κοινοποιήθηκε από την κυβέρνηση η αποδοχή της παραίτησής του. Το μέιλ Βουδούρη εστάλη μάλιστα από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση που χρησιμοποιούσε και ως γενικός γραμματέας, η οποία όμως δεν ήταν καν μέσα από το σύστημα του υπουργείου…

Α. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου