Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τιμωρήθηκε με... απλή μετάθεση ενώ χτυπούσε τις κάρτες 22 λαμόγιων!


Πρόκειται για γεγονός που κατά καιρούς συναντά κανείς στο πολύπαθο αλλά και δαιμόνιο ελληνικό Δημόσιο αλλά ουδενός το αυτί ιδρώνει. Ή μάλλον οι συνέπειες για τους «επίορκους» (λαμόγια του κερατά δηλαδή), δημοσίους υπαλλήλους είναι περιορισμένες έως ασήμαντες. 


Διοικητική υπάλληλος που υπηρετούσε στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων... είχε φροντίσει να παράσχει τον περασμένο Ιούλιο, εν μέσω καλοκαιριού, μίνι διακοπές σε 22 συναδέλφους της παρότι βρίσκονταν κανονικά στην εργασία τους και δεν απουσίαζαν με κανονική άδεια. 

Κάθε πρωί και κάθε απόγευμα του Ιουλίου φρόντιζε να χτυπά τις ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου και εξόδου στην εργασία τους έτσι ώστε οι κοπανατζήδες υπάλληλοι να είναι πλήρως καλυμμένοι εντός του ωραρίου τους. 

Ωστόσο η ενέργειά της έγινε αντιληπτή ένα απόγευμα του Ιουλίου από συνεργάτες του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Λευτέρη Καστανάκη την ώρα που η «επίορκος» υπάλληλος χτυπούσε τη μια κάρτα συναδέλφου της υπαλλήλου πίσω από την άλλη. 

Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων μετατέθηκε στο κτίριο του Αγίου Κωνσταντίνου όπου στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία και σε βάρος της κινήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κλπ. Παράλληλα σε βάρος της διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητική Εξέταση  που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. (Αναμένουνε με αγωνία την εξέλιξη της ιστορίας -Θα απολυθεί κανένας; -Θα επιστραφούν τα λεφτά κλπ...)

Το ζητούμενο βέβαια όλων είναι ότι η παραβίαση και καταστρατήγηση  του ωραρίου έχει ακόμη πολλά παραθυράκια για τους επίδοξους κοπανατζήδες υπαλλήλους, με αποτέλεσμα ακόμη και στην ηλεκτρονική εποχή αρκετοί να βρίσκουν τρόπους να την κοπανούν από την εργασία τους.

newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου