Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Φρίκη από τα στοιχεία της ρατσιστικής δολοφονίας με 57 μαχαιριές


Ήταν παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2015, όταν ο άτυχος Έλληνας συνταξιούχος βρέθηκε στο κρεβάτι του κατακρεουργημένος.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν για το έγκλημα ήταν ανατριχιαστικά. Οι δύο δράστες μαχαίρωσαν το θύμα 57 φορές για μόλις 100 ευρώ. Τόσα ήταν τα χρήματα που βρήκαν στο σπίτι.

Η δολοφονία του 71χρονου είχε συγκλονίσει,...
όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Μοιρών, αλλά και ολόκληρη την Κρήτη. Το άγριο έγκλημα φθάνει στο ακροατήριο τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με το cretalive.gr, το έγκλημα εξιχνιάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ από την ΕΛ.ΑΣ. Δράστες είναι δύο λαθρομετανάστες Βούλγαροι, ο ένας μάλιστα μόλις 17 ετών.

Μάταια ο 71χρονος  Όθωνας Ανδρουλιδάκης, προσπαθούσε να αντισταθεί και να σώσει την ζωή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο λαθρομετανάστες, αμέσως μετά την φρικτή δολοφονία, πήγαν να τα πιουν σε μπαρ της περιοχής.

Με ταχύτατες διαδικασίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη τους. Τους προσήγαγαν, όμως ο ένας τα έριχνε στον άλλον για την δολοφονία, παραδεχόμενοι ωστόσο ότι και οι δύο πήγαν μέχρι το σπίτι του ηλικιωμένου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα καθίσει ο ενήλικας, καθώς ο συγκατηγορούμενος του θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, καθώς οι συγγενείς του άτυχου άνδρα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων.

Μάλιστα, κατά την προσαγωγή τους στο Δικαστικό Μέγαρο, αμέσως μετά τη σύλληψη τους, είχαν απειληθεί σοβαρά επεισόδια.

Επιχείρησαν να τους λιντσάρουν με τους αστυνομικούς να δίνουν μάχη για να τους απωθήσουν.




Χανιά, 18 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία 71χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα, στην οικία του στις Μοίρες Ηρακλείου στις 13.08.2015
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, ως δράστες της ανθρωποκτονίας
Είχαν εισέλθει στην κατοικία του 71χρονου με σκοπό την κλοπή και όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, τον έπληξαν επανειλημμένα με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα
Επιπλέον συνελήφθη 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα του 17χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα στις 13.08.2015 σε βάρος 71χρονου ημεδαπού, στις Μοίρες Ηρακλείου. 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, στο Ηράκλειο, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 21 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για ανθρωποκτονία. 

Ο 71χρονος είχε βρεθεί νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, στην οικία του, το μεσημέρι της 13.08.2015, ενώ στο σημείο μετέβησαν Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου. 

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών , προέκυψε ότι οι δύο δράστες, μετέβησαν στην οικία του 71χρονου με σκοπό την κλοπή, περίπου τα μεσάνυχτα 12 προς 13 Αυγούστου 2015. 

Κατά το χρόνο που είχαν εισέλθει στην οικία, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον 71χρονο και στη συνέχεια, αφού τον ακινητοποίησαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαιριού) τον τραυμάτισαν θανάσιμα, καταφέρνοντάς του, με ιδιαίτερη σκληρότητα, πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορά σημεία του σώματός του. 

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση, συνελήφθη και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας -μητέρα του 17χρονου- για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου